Оптимизам/Песимизам?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
ponekogas optimist,skoro sekogas realist, a nikogas pesimist

Ни едно ни друго... измеѓу:)

Јас се трудам да бидам оптимист, мислејќи позитивно, во спротивно ќе немам волја да правам ништо.Всушност мислам дека сите луѓе кои добро функционираат во животот и се успешни се оптимисти.Има и такви кои глумат песимисти како демек некоја психологија за после да се изненадат од позитивниот исход на работите.Значи тие се песимисти-глуматори. А реалните песимисти се верувам моментално под депресија.

poslednite 16 godini optimist
a poslednive 5 dena pesimist

kon site sum optimist, kon sebe nekogas pesimist :pos:

песимист од пред 1 година.....
па да бидеме искрени, што има оптимистички во животот...
ама пак ќе кажам, кој како гледа на работите

оптимист..
и запомнете го ова: секогаш позајмувајте пари од песимист оти никогаш нема да се надева дека ќе му ги вратите :)
шала :P

Еден од ретките избори каде што се одлучувам за средината. Обично е или едното или другото, не се двоумам, ама овде сум дефинитивно измеѓу. Реалист, ако можам тоа да го дефинирам како средина.

ja sum optimist! u sekoja situacija imislam pozitivno deka ke napravam nesto! bolje optimist nego pesimist

У задње време сум станал огромен песимиста,јеби га кога неколку работи ќе тргнат у погрешна насока одма се менува све во животот така и мојот оптимизам го згази песимизмот и завладеа со мене и ме хакна ко никад до сега...еве го пак ццццц:tapp:

Песимист, иако знам дека е подобро да гледаш на работите оптимистички сепак најчесто го гледам најлошото

за жал сум песимист,ама се прудам а не мислам се на најлошото сакам да го гледам кругот во ѓеврекот а не дупката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom