Оптимизам/Песимизам?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум оптимиста за сите работи,пробувам колку што е можно повеќе да останам смирен,расположен,ама се дешава и малце песимистички да гледам на работите.Во главно сум реалиста,ама знам и да забегам со премногу оптимизам или песимизам!

Прават муабет песимист и оптимист
Песимистот-Не може да биде полошо од ова!
Оптимистот-Може,може!!!!!

Јас го знам по ова на прославата на нова година, песимистот се радува сто си отишла старата година, а оптимистот е радосен зошто дошла новата година.мислам дека така беше!!!

Oптимист сум по природа, но се трудам да не дозволам да си ја тупам главата ако нешто нема реални изгледи за позитивен крај.

а бе оптимист сум шо има да се секирам за разни глупости?СваШта!! да требеше така, сеа ќе требаше да се ќењаме од страф за да не дојде Катрина.

Зашчо осеќам дека имаше некоја слична тема.
Како и да е...мислам дека сум многу среќен песимист.

Многу подобро е да ги гледаш работите од светлата страна, иако некогаш тоа е многу тешко.
Меѓутоа препрачливо е да се трудиме да бидеме оптимисти за се во животот...со граница нели!?

Realist so predispozicii za optimist, a ponekogash tezok pesimist.

Pozitivec, se nadevam na podobro....:icon_lol: Optimista sum po priroda.

Ме фаќаат повремено и ретко песимистички мисли, но сепак во најголем дел сум непоправлив оптимист, и баш ми е убаво:je:

МА наравно дека сум ОПТИМИСТ! Најмногу ги поштуем ОПТИМИСИТЕ! И се разбира... чашата е секогаш до полу полна, а не до полу празна......

Вива ЛА Оптимизмус:)

најчесто гледам реално на работите,се надевам на најдоброто а го очекувам и најлошото

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom