Оптимизам/Песимизам?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
277
Што сте по природа оптимисти или песимисти, или па напротив реално гледате на работите? Какво луѓе повеќе ви се допаѓаат? и ајде нешто повеќе за песимизмот и оптимизмот!!!

hmmmm jas suuuuuum optimista ili barem se sekjavam deka bev...sea neznam sto mi se desilo ali so mnogu razocaruvanja i propadnati planovi ednostavno nesvesno pocnuvas da mislis deka se se rushi...ne sum strogo pesimist,optimist ili realist,vo razlicni situacii razlicno postapuvam,ali sepak mislam deka sum pozitivna licnost :)

Јас сум многу голем оптимиста............:je:

Е вака и јас сум оптимиста и тоа претеран, поради што другите често знаат да ми замерат!!!Секогаш работите ги гледам од најпозитивната можна страна,и буквално никогаш на помислувам на лошо..

Оптимист сум
верувам во себе едноставно ако ја имаш довербата во себе неможеш да бидеш песимист никогаш и неверувам дека некогаш ке почуствуваш негативна енергија

Голем оптимист сум и секогаш гледам дека работите ќе се завршат успешно и покрај тоа колку се комплицирани.

Се гледам како голем оптимист.До крај гледам позитивно.Мразам песимизам и секогаш се трудам да ги гледам работите во не-толку-црно светло.
Иначе многу ме нервираат песимисти.

Оптимист за предмети, песимист за луѓе.

Јас сум оптимистички песимист..
гледам на крајот дека ќе остане добро но се подготвувам за секоја следна пречка ко да е последна

Јас секогаш се обидувам да ги гледам работите реално али секогаш ја преферирам нивната позитивна особина.

Bacillus gagous напиша:
Јас секогаш се обидувам да ги гледам работите реално али секогаш ја преферирам нивната позитивна особина.

Така некако е и кај мене. Во целост и во најлошите моменти сум опстимист, колку што се може ... се водам по тоа дека после дождот доаѓа сонце, што секогаш испаѓа така.
Според тоа дефинитивно повеќе ми се допаѓаат оптимисти и гледам да сум само со такви, луѓе кои немора ни да ти зборат кога се до тебе, а сепак ти праќаат некакви прекрасни позитивни вибрации па после средбата со нив си како прероден:)

Зависи од ситуација до ситуација, некогаш знам да бидам голем песимиста, а некогаш и претеран оптимиста. Но најчесто се обидувам да бидам реална и да ги согледам работите и од двете страни .. секако дека позитивната страна ке ја прифатам.

Нема опција „реалиста”?

Ниту се палам, ниту потпалувам со оптимистички изјави. Не сум ни песимист. Едноставно, мислам дека сум на границата помеѓу двете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom