Општо: Помош околу Linux

• Креатор на темата Креатор на темата ElektriX
  • Време на започнување Време на започнување
дали знае некој каде може да се најдат бесплатни верзии од Сedega или Crossover педерите користат Wine платформа а наплаќаат за своите програми :vozbud:

дали знае некој каде може да се најдат бесплатни верзии од Сedega или Crossover педерите користат Wine платформа а наплаќаат за своите програми :vozbud:

Ги има по торенти бе.

Ги има по торенти бе.
Треба да платиш user account на нивните web site-ови...
Како и да е најбоља опција е virtual box стај се во xfce user interface и можеш се да правиш од MS office до најнови игрици. wine e срање.

Треба да платиш user account на нивните web site-ови...
Како и да е најбоља опција е virtual box стај се во xfce user interface и можеш се да правиш од MS office до најнови игрици. wine e срање.
aма рам јаде тоа?...ако на virtual box со win уклучам photoshop cs4 ќе сецка ако уклучам и нешо друго на линуксот? барем мозила?

aма рам јаде тоа?...ако на virtual box со win уклучам photoshop cs4 ќе сецка ако уклучам и нешо друго на линуксот? барем мозила?

Да јаде и тоа доста решение е Xfce сличен на GNOME e и му треба само 256 Мb taka да можеш се останато да туриш на virtuel box исто така и Меморијата на графичката може да ја стави на box да е 90%. Најлесна верзија на интерфејзот најди и се ќе биде ОК.

Да јаде и тоа доста решение е Xfce сличен на GNOME e и му треба само 256 Мb taka да можеш се останато да туриш на virtuel box исто така и Меморијата на графичката може да ја стави на box да е 90%. Најлесна верзија на интерфејзот најди и се ќе биде ОК.
Aма не ме привлекува баш Xfce...
океј, не е битно :) Фала како и да е :)

Го има некој инсталирано 9.10? Пробав два пати, ми заглавува на 2 минути пред крај, па после не работи стабилно...

Го има некој инсталирано 9.10? Пробав два пати, ми заглавува на 2 минути пред крај, па после не работи стабилно...

Ништо чудно да прави такви проблеми, еве еден нивни цитат:

Код:
This is an alpha release. Do not install it on production machines. The final stable version will be released on October 29th, 2009.

Значи оваа верзија сеуште е бета, финалната стабилна верзија ќе излезе на 29ти Октомври.
Мислам дека повеќе ти се исплати да причекаш до финалната верзија отколку да се трудиш да бараш решение сега имајки во предвид дека тоа е бета верзија и може најситен идиотски проблем да гњави... :\

Чекајте до 29ти Окт за 9.10.... Инаку има најава и за 10.0 со Гноме 3.0 најверојатно во април-мај 2010 кој според првите најави изгледам малку чудно :nesum: :toe:

Повторно испорачуваат цедиња, така да ако сака некој нека си нарача.

Повторно испорачуваат цедиња, така да ако сака некој нека си нарача.
Аха тотално се безплатни и сигнуваат дома за 7-8 дена нарачав пред некој месец едно иако можеш да ги симнеш исто така :helou:

Луге бе сеуште е RC 9.10 ... За момент ме натеравте да помислам дека јас нешто сум љуфнал .

„ Steve Langasek has announced the availability of the one and only release candidate for Ubuntu 9.10, code name "Karmic Koala": "The Ubuntu team is pleased to announce the Release Candidate for Ubuntu 9.10 Desktop and Server editions, Ubuntu 9.10 Server for UEC and EC2, and the Ubuntu Netbook Remix. We consider this release candidate to be complete, stable, and suitable for testing by any user. Ubuntu 9.10 Desktop edition improves on the work of 9.04 to get you going faster, with improved start-up times and a streamlined boot experience “

Не е уште официално готов ...

Задутре ќе излезе и е баш во тој правец во кој 9.04 имаше проблеми со инсталерот оној кретенски баг со лауоутот на тастатурата, подобрувања во звукот кој има некој багови побрз лоад итн. Генерелано најголемиот проблем е тоа што има глупави багови и малку програмите и пакетите после инстлација не се достапни секогаш има доста простор за подобрувања иако е доста јусер фриендлу и едноставен ама има за жал багови :toe:

Не е некоја помош повеќе информација е.....за почетниците на линукс..

Секој ден околу 11 часот на мтв1 оди емисија за користење на Ubuntu-Edubuntu и пропратните програми во пакетот.
Емисијата е солидно направена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom