Општо: Помош околу Linux

• Креатор на темата Креатор на темата ElektriX
  • Време на започнување Време на започнување
Може некој детално да објасни како да се конектирам на нет преку Линукс?

Каков нет имаш и која линукс дистрибуција ја користиш?
Имам кабловски нет(ама не живема во Македонија),а за линукс појма немам која е прв пат користам Линукс кај да видам тоа?

pomosh kako da go najdam i instaliram Wine za da mozam da igram cs na linux pls help :toe::helou:

Имам кабловски нет(ама не живема во Македонија),а за линукс појма немам која е прв пат користам Линукс кај да видам тоа?
Ко ќе го вклучуваш компјутерот мора да ти пишува која дистрибуција стартува (ubuntu, kubuntu, debian, fedora, suse ...). Btw, модемот на LAN или на USB ти е поврзан со компјутерот?
pomosh kako da go najdam i instaliram Wine za da mozam da igram cs na linux pls help :toe::helou:
Имаш детално упатство за инсталирање на wine на официјалниот сајт:
http://www.winehq.org/download/

fala shadow ... Stay in touch iam uste mnogu prasan pocetnik sum na ubuntu :wink:

За флеш, иди барај во синаптик пекиџ менаџер.

Има таму десно Search. пиши gstreamer. и симни ги сите -bad што се.

и се разбира, побарај rar, и симни го.(исто во синаптик)

Sto e konzola vo linux i kako da ja pustam koristenje i takvi raboti pomos pls ...:toe:

Sto e konzola vo linux i kako da ja pustam koristenje i takvi raboti pomos pls ...:toe:

Конзола = Terminal
Application > Accessories > Terminal

Ако си почетник во Ubuntu можеш да го ѕирнеш Ubuntu Guide-то, мислам дека ги има сите основни работи :toe:

pretpostavuvav deka e toa terminal ama ne bev siguren sepak fala skydiver inace i se nauciv da koristam konzola sega instalirav wine preku toa (sudo apt-get install wine) i sega igram kanter :vozbud: so 20-30 fps i mnogu seckanje ama igra se :pos2::baeh:

Boot from (hd0, 4) ext3 682bc0ce-b500-488e-b36e-4bc7ad043776
Starting up...
Loading, please wait...
Gave up waiting for root device. Common problems:
-Boot args (cat /proc/cmdline)
-Check root delay = (did the system wait long enough?)
-Check root=(did the system wait for the right device?)
-Missing modules (cat /proc/modules; ls /dev)
ALERT! /dev/disk/by-uuid/682bc0ce-b500-488e-b36e-4bc7ad043776 does not exist. Dropping to shell!

Busybox v1.10.2 (Ubuntu 1:1.10.2-2ubuntu7) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

чаре за оваа????:nesum:

Можно е поврзување на виндоус и линукс преку мрежа ? И некое туторијалче како, пошо бегинер сум на линуксов. Убунту 9.04 имам.

Можно е поврзување на виндоус и линукс преку мрежа ? И некое туторијалче како, пошо бегинер сум на линуксов. Убунту 9.04 имам.

Не сум правел вакви работи до сега, али како што имам слушано/читано знам дека тоа можеш да го направиш со Samba. Ѕирни на нет за Samba, мислам дека ќе успееш да најдеш некое туторијалче :toe:

Едит: На брзинка ги разгледав овие и овие резултати и во скоро во сите линкови се спомнува Samba...

Не сум правел вакви работи до сега, али како што имам слушано/читано знам дека тоа можеш да го направиш со Samba. Ѕирни на нет за Samba, мислам дека ќе успееш да најдеш некое туторијалче :toe:

Едит: На брзинка ги разгледав овие и овие резултати и во скоро во сите линкови се спомнува Samba...
Средив веќе, со Samba. Фала у секој случај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom