acermk
лавот во сенка
а што е тоа терминал? и како се пали?
БТВ средив за кирлична поддршка
БТВ средив за кирлична поддршка
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Vnuce се надевам дека ова за контра само го каза ...
Имам коритено вуби пред да биди вуби , тоест ко беше уште во формата на тополинукс проектот
уште во времето ко беше вин98 најдобар микрософт систем и вервај ме дека е крајно не стабилен
Заправо на кратко дури разработвав некои од идеите за фат32 кернел и виртуелни линукс драјвој . Дури и имам праено вин-лин хибриди ( 98 со способност за работа со линукс програми и кде десктоп )
Значи секаква таква инсталициа ке стани вистински стабилна само кога микрософт ке почнат да си ги пуштат апи - те како Open Source .
Имаш ли видено што се дешава со вуби инсталациа ако ти снема струја на сред работа ???
И сега чисто за контрата кажи ми и дека вин-от има native EXT2,3,4 support . Дека тоа не се 3-th person дривери .
Не збораш со некој шо користи линукс од пред една година ... така да не нафрлај коментари чисто за контра
Ако веке е почетник вистински и исполнува услови поарно еден ВМ ( Виртбокс пример ) со убунти дури не навикни па после фул инстал препорачвам секогаш.
Vnuce brat fala ti mnogu ja zavrshiv rabotata sve Ok sea da namestam da mozam da pishuam na MK...dali ima MSN za linux ili da koristam meebo i dr?Inaku jas instalirav preku Wubi za 3 min sve sredeno i Update i sve...
Внуче дај каж плс за пасс...Ок све почнав да праам ама ете стаив тоа за аМСН и ми бара пасс почнувам да го пишувам нејќе го копирав да го стаам нејќе како да тргнам веќе никаде да не ми бара пасс ми бараше и кога отварав некои други работи?иначе незнам баш најточно како да напишам на Гугл па да барам еве барам ја ама ќе ми дојде добро вашата помош.
Внуче дај каж плс за пасс...
епа финтата е шо нејќе да го пише ја пишуам ништо после го пишав на страна го коправ ама пак неможе...На шо ти бара пас? Она у конзола коа ќе пишеш sudo бла бла бла ?
Пиши го твојот пас де, оној со кој што се логираше![]()
епа финтат е шо нејќе да го пише ја пишуам ништо после го пишав на страна го коправ ама пак неможе...
епа финтата е шо нејќе да го пише ја пишуам ништо после го пишав на страна го коправ ама пак неможе...
Ubuntu знае да заебава со пасс
OK цркна ХР-то па моментално сум на Убунту. Имам 2 проблеми за коишто барам решение веќе долго време по интернет но ништо не успеа. Првиот проблем е со тв картицата, со помош на луѓе од форумов успеав да добијам слика, но нема звук. Користам tv-time како програма за гледање тв, и секогаш tvtime --device=/dev/video1 -S во терминал за да го стартувам. Дали треба уште нешто да пишам во терминал за да добијам звук? Вториот проблем е со флешот. Кога и да отворам најобична страна со повеќе флеш реклами, меморијата оди до даска и системот закочува. За гледање видео пак нема шанси. Инсталирав Адобе Флеш најновото но проблемот останува. Доколку знае некој молам нека напише некоја можност за решение на проблемиве :smir: