Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Сајтот си е одличен, повеќе членови од форумов нарачуваат од таму ако побараш низ претходните страни. Освен shipping, данок и „лежарина“ на DHL ќе треба да платиш ако прекорачиш 22 евра (сосе шипингот го рачунаат на царина) зашто праќаат преку DHL Express сега иако одбереш „standard shipping“. Веројатно поради коронава е тоа. Види го ова и ова мислење за повеќе информации.

Сум нарачувал гуми од bike-discount.de само shipping-от кај нив е 20 евра. Не се покажаа слаби Schwalbe Smart Sam? Можеби некој друг модел да си побараш ако веќе си решен да купуваш нови гуми.

Фала многу за инфото, не сум мн навлезен во овие работи сега си купив точак и излижани се гумите и разгледувам чисто како што има што треба да внимавам.. не сум читам уназад што има пишувано на темава супер што ми посочи.

Не знам кои се слаби јаки чисто што читав инфо за нив и дека гледам ги имаат повеќето точаци. На мојот има rapid rob.. сега дека јас повеќе во град ги возам ваљда ќе ми треба нешто како racing ralph (гледав за истата гума зависи од што технологија има различна цена исто и тоа треба да внимавам). Видов дека на мојов точак предната е 2.2 задната 2.1 width ваљда така е фабрички и задната затоа што влече полесно да оди.. тука нз дали сега двете 2.2 да ги земам (na stranava 2.25 gi pishuva valjda istata merka e ?)

Ако имаш повеќе инфо кои се слаби јаки или би препорачал слободно пиши - пишете :)

И кога сум тука едно мало прашање само дали е мала/голема работа кога менувам брзини позади менувачот некогаш не ја менува и уште еднаш кога ќе сменам менува две одеднаш. Deore xt e менувачот. Не ми менува мн, малку ме нервира тоа дали е лесен евтин фикс?

Фала многу за инфото, не сум мн навлезен во овие работи сега си купив точак и излижани се гумите и разгледувам чисто како што има што треба да внимавам.. не сум читам уназад што има пишувано на темава супер што ми посочи.

Не знам кои се слаби јаки чисто што читав инфо за нив и дека гледам ги имаат повеќето точаци. На мојот има rapid rob.. сега дека јас повеќе во град ги возам ваљда ќе ми треба нешто како racing ralph (гледав за истата гума зависи од што технологија има различна цена исто и тоа треба да внимавам). Видов дека на мојов точак предната е 2.2 задната 2.1 width ваљда така е фабрички и задната затоа што влече полесно да оди.. тука нз дали сега двете 2.2 да ги земам (na stranava 2.25 gi pishuva valjda istata merka e ?)

Ако имаш повеќе инфо кои се слаби јаки или би препорачал слободно пиши - пишете :)

И кога сум тука едно мало прашање само дали е мала/голема работа кога менувам брзини позади менувачот некогаш не ја менува и уште еднаш кога ќе сменам менува две одеднаш. Deore xt e менувачот. Не ми менува мн, малку ме нервира тоа дали е лесен евтин фикс?
Изгледај го видеово и пробај да го направиш сам прилично едноставно е, чекор по чекор убаво е објаснето во видеото;)

Не би требало да се различна ширина ја мислам. 2.2/2.25 е ок. Види во Outdoor.mk кај машински факултет (Continental носат) и Bike Stop (Schwalbe носат) во Дебар Маало што гуми имаат пред да нарачуваш онлајн можеби ќе ти одговара нешто што имаат на залиха. Инаку има и хибрид гуми ако возиш низ град повеќе и по лесен off-road терен.

здраво дечки да каже некој добар мајстор фала унапред

здраво дечки да каже некој добар мајстор фала унапред
Самиот ти... До сега бев на две места (продавници). Првата зеде парите не направи сервис, втората зеде парите и од старт добив криво тркало. И во двата случаи имав основен потребен алат и знаење ама ајде да биди од професионалци направено со споке тенжон, вил дишинг и труинг но за жал испадна ај од око, ако е прав арно...

Зашто Швалбе и Континентал? Максисот мислам дека предничи многу повеќе од двата за се што е hardtail, enduro итн

Зашто Швалбе и Континентал? Максисот мислам дека предничи многу повеќе од двата за се што е hardtail, enduro итн
Се сложувам.Континенталот а и Швалбе после него повеќе се ориентирани на гуми за асвалт отколку за оф роуд.

Мислења за 2x10 брзини за МТБ, дали е предност/маана?
Зависи која ти е намената.Ако возиш претежно офроуд со релитивно високи стрмнини над 20% тогаш е предност но ако си повеќе на асвалт тогаш немаш потреба од таква комбинација.Инаку деловите како ланци,касети и погони на пример се поскапи од комбинацијата 3 x 8 или 3 x 9.

Последно уредено:
Мислења за 2x10 брзини за МТБ, дали е предност/маана?
Најдобар погон што постои.

Да не имаш искуство од странава колку е legit како иде ако купам гуми пример сакам schwalbe smart sam.. освен shipping да не ми стигне некоја плус давачка итн?

Дали можам слободно да си купувам делови и што да внимавам?
Избегнувај ја chainreactioncycles, особено ако нарачуваш поефтини работи. На крај ќе ти излезе најскапо.
bike-discount.de
bike24.de
bikecomponents.de

Последно уредено од модератор:
Најдобар погон што постои.
Автоматски споено мислење:

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Каков дебилизам. Патеката е само за НАГОРЕ. Uphill!
Автоматски споено мислење:

Избегнувај ја chainreactioncycles, особено ако нарачуваш поефтини работи. На крај ќе ти излезе најскапо.
bike-discount.de
bike24.de
bikecomponents.de

Па добро бе дали се овие нормални бе? Еј, 1071.27 Е алооо? Здрави ли се овие бе?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom