Boomerang
Немој CTRL+W.
- Член од
- 18 јуни 2006
- Мислења
- 3.709
- Поени од реакции
- 809
Што е со ценава на точаков? Shimano Altus, нема дискови, 80mm travel на амортизери. Фукнале 26.400

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што е со ценава на точаков? Shimano Altus, нема дискови, 80mm travel на амортизери. Фукнале 26.400
Абе само сакав да покажам како од прилика изгледа женски точак, овој беше првиот што го најдовШто е со ценава на точаков? Shimano Altus, нема дискови, 80mm travel на амортизери. Фукнале 26.400, + зима, не е сезона. Демек дека женска геометрија? Инаку кога купувате точак по продавнициве, не мора веднаш да се сложите со цената којашто ќе ви ја кажат, може и да пробате да се ценкате, и знаат да спуштат неколку илјадарки.
Абе само сакав да покажам како од прилика изгледа женски точак, овој беше првиот што го најдов. Иначе јас искрено не гледам разлика зошто женските не би купиле обичен "машки" MTB....
21.100 е цената со попуст и моделот е постар од 2011 или 2010.Што е со ценава на точаков? Shimano Altus, нема дискови, 80mm travel на амортизери. Фукнале 26.400, + зима, не е сезона. Демек дека женска геометрија? Инаку кога купувате точак по продавнициве, не мора веднаш да се сложите со цената којашто ќе ви ја кажат, може и да пробате да се ценкате, и знаат да спуштат неколку илјадарки.
Ајде и тука да прашамми треба нешто посолидно од downhill bike не се разбирам од делови и квалитет на рамки затоа барам совет планирам да одвојам 400-500 евра. Ако може неколку линка да ми постирате и да ми кажете кои се главните квалитети. Багодарам
![]()
Има половен од 1,000 па нагореЗа таа цена може да се купи само амортизер за downhill. Комплетен велосипед нема под 2000е
А кај се наоѓа тоа точно пробајк во кисела вода да не знаеш ?За 500е можеш да купиш CUBE женски модел во Пробајк во Кисела Вода...кој е многу подобар велосипед од Specialized-oв
Ваљда под *downhill*, мислеше на off-roadЗа таа цена може да се купи само амортизер за downhill. Комплетен велосипед нема под 2000е
И јас нешто многу не се разбирам, има луѓе на форумов кои многу повеќе знаат, ама еве да пробам да ти помогнам. Тебе ваљда ти треба некој hardtail MTB до кај 500 евра. Hardtail точаците немаат задна суспензија, затоа и нели се викаат Hardtail, туку само предна суспензија. За буџет до 500 евра, гледај travel-от на амортизерот да биде 100mm, предниот и задниот менувач да бидат барем Shimano Acera, механични дискови сигурно, V-Brake ставаат на поевтини точаци. Најубаво да си прошеташ по продавнициве и да видиш што највеќе ти одговара. Секој ќе те убедува дека фирмата која ја застапува е најквалитетна, ќе ти дрнда за тоа каков посебен процес на заварување на рамот има, бла бла. TREK, Giant, Specialized, GT, Cannondale имаат некои такви модели како што ти бараш, другите фирми како CUBE, Corratec имаат малку повисоки цени. И најубаво сега да бараш, не е сезона, и можеш да извадиш добар попуст.Mozno e kako sto rekov ne se razbiram, zatoa i baram mislenje, znaci mi treba tocak koj vredi za tie pari ama da ne e ona road bike..
Има половен од 1,000 па нагоре
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 14:12 ---
А кај се наоѓа тоа точно пробајк во кисела вода да не знаеш ?![]()