Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Што е со ценава на точаков? Shimano Altus, нема дискови, 80mm travel на амортизери. Фукнале 26.400 :facepalm:, + зима, не е сезона. Демек дека женска геометрија? Инаку кога купувате точак по продавнициве, не мора веднаш да се сложите со цената којашто ќе ви ја кажат, може и да пробате да се ценкате, и знаат да спуштат неколку илјадарки.

Што е со ценава на точаков? Shimano Altus, нема дискови, 80mm travel на амортизери. Фукнале 26.400 :facepalm:, + зима, не е сезона. Демек дека женска геометрија? Инаку кога купувате точак по продавнициве, не мора веднаш да се сложите со цената којашто ќе ви ја кажат, може и да пробате да се ценкате, и знаат да спуштат неколку илјадарки.
Абе само сакав да покажам како од прилика изгледа женски точак, овој беше првиот што го најдов :D. Иначе јас искрено не гледам разлика зошто женските не би купиле обичен "машки" MTB....

За 500е можеш да купиш CUBE женски модел во Пробајк во Кисела Вода...кој е многу подобар велосипед од Specialized-oв

Абе само сакав да покажам како од прилика изгледа женски точак, овој беше првиот што го најдов :D. Иначе јас искрено не гледам разлика зошто женските не би купиле обичен "машки" MTB....

Да, а постов мој изгледа ко на тебе да ти префрлам за цената ... :pos:Инаку да, и јас се сложувам, не гледам причина женско да зема точак со женска геометрија, освен ако не и е само за низ град. Ако планира да се пентари на водно и да вози off-road, тогаш се знае, класичен hardtail :).

Ајде и тука да прашам :) ми треба нешто посолидно од downhill bike не се разбирам од делови и квалитет на рамки затоа барам совет планирам да одвојам 400-500 евра. Ако може неколку линка да ми постирате и да ми кажете кои се главните квалитети. Багодарам :)

21.100 е цената со попуст и моделот е постар од 2011 или 2010.
Знам дека најосновната верзија ја носи, ама Myka-ва има навистина солидни рецензии скоро секаде, најверојатно за таа женска геометрија.
Што знам нека сврти башка од Проспорт, во Пробајк, кај Вучко и во Бајкстоп да не има некој постар модел Кјуб, Скот или Трек женски велосипед па да се испазари за солидна цена.

Ајде и тука да прашам :) ми треба нешто посолидно од downhill bike не се разбирам од делови и квалитет на рамки затоа барам совет планирам да одвојам 400-500 евра. Ако може неколку линка да ми постирате и да ми кажете кои се главните квалитети. Багодарам :)

За таа цена може да се купи само амортизер за downhill. Комплетен велосипед нема под 2000е

За таа цена може да се купи само амортизер за downhill. Комплетен велосипед нема под 2000е
Има половен од 1,000 па нагоре :D
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 14:12 ---
За 500е можеш да купиш CUBE женски модел во Пробајк во Кисела Вода...кој е многу подобар велосипед од Specialized-oв
А кај се наоѓа тоа точно пробајк во кисела вода да не знаеш ? :)

Mozno e kako sto rekov ne se razbiram, zatoa i baram mislenje, znaci mi treba tocak koj vredi za tie pari ama da ne e ona road bike..

Mozno e kako sto rekov ne se razbiram, zatoa i baram mislenje, znaci mi treba tocak koj vredi za tie pari ama da ne e ona road bike..
И јас нешто многу не се разбирам, има луѓе на форумов кои многу повеќе знаат, ама еве да пробам да ти помогнам. Тебе ваљда ти треба некој hardtail MTB до кај 500 евра. Hardtail точаците немаат задна суспензија, затоа и нели се викаат Hardtail, туку само предна суспензија. За буџет до 500 евра, гледај travel-от на амортизерот да биде 100mm, предниот и задниот менувач да бидат барем Shimano Acera, механични дискови сигурно, V-Brake ставаат на поевтини точаци. Најубаво да си прошеташ по продавнициве и да видиш што највеќе ти одговара. Секој ќе те убедува дека фирмата која ја застапува е најквалитетна, ќе ти дрнда за тоа каков посебен процес на заварување на рамот има, бла бла. TREK, Giant, Specialized, GT, Cannondale имаат некои такви модели како што ти бараш, другите фирми како CUBE, Corratec имаат малку повисоки цени. И најубаво сега да бараш, не е сезона, и можеш да извадиш добар попуст.

Добри V-brake кочници(Avid, Shimano) се подобри од било кој механички диск(Освен од Avid BB7) така да тој услов за кочница и не ебитен кај велосипед до 500е. Сите прво се вртат да видат што модел/бренд е задниот менувач без да погледнат кои се другите делови од велосипедот. Нив ги има околу 30тина. Стем, волан, колче за седиште, седиште па и самите жици на тркалата играат и те каква улога во квалитетот и удобноста на возењето. Целата приказна е многу долга и сигурно многу поголема од само задниот менувач

Има половен од 1,000 па нагоре :D
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 14:12 ---

А кај се наоѓа тоа точно пробајк во кисела вода да не знаеш ? :)

probikeEarth.jpg

probike_napred.jpg

:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom