Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е веќе друго.Понатаму ќе смениш касета и ќе ставиш ваква:https://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-tourney-mf-tz510-7-speed-multiple-freewheel-14-34-959832
Автоматски споено мислење:

Овој дуќан сега го држи Сем точкарот карши Рулет кафаната после железничка:https://www.google.com/maps/@41.989...4!1sOsdGHO5t2myT_MsERMsi1g!2e0!7i13312!8i6656
А кои би ми биле придобивките ако ја сменам касетата и каде можам да ја најдам бидејќи не се разбирам баш

А кои би ми биле придобивките ако ја сменам касетата и каде можам да ја најдам бидејќи не се разбирам баш
Со таа касета со 34 запци ќе можеш да искачуваш многу пострмни горнини.

На појаките угорници над 8% отпорот на педалите во најголемиот запчаник ќе ти биде многу помал во однос на оној од 28 запци.

На појаките угорници над 8% отпорот на педалите во најголемиот запчаник ќе ти биде многу помал во однос на оној од 28 запци.
Каде може да ја најдам касетава во Скопје?

Можеби нема логика да се спојат, но би имало ли проблем кога би се користеле BR-M315, со RT-86 180mm одреден период, бар дур не се земат соодветни кочници?
И кои кочници би биле соодветни на горенаведените дискови(ротори)? Дајте повеќе опции доколку е можно.

Можеби нема логика да се спојат, но би имало ли проблем кога би се користеле BR-M315, со RT-86 180mm одреден период, бар дур не се земат соодветни кочници?
И кои кочници би биле соодветни на горенаведените дискови(ротори)? Дајте повеќе опции доколку е можно.
Најскапите се знае.

Дечки некој со испорака преку DPD? Дерат како DHL во Македонија или нешо поарни се? Колку давачки имаат овие.

Што точно сакаш да купиш?
Повеќе работи. Пакни, масло, римут за фокс амортизер, гуми внатрешни итн.. значи повеќе работи (без некоја значајна тежина)

Повеќе работи. Пакни, масло, римут за фокс амортизер, гуми внатрешни итн.. значи повеќе работи (без некоја значајна тежина)
Побарај ги од друг сајт кај што праќаат со обична пошта.

Има логика бе другар зошто да не може....Јас на истиве ротори ги имам најновите XT од Shimano и можам да ти кажам дека се убедливо најдобрите кочници што сум ги користел некогаш а возам само МТБ цело време.

Има логика бе другар зошто да не може....Јас на истиве ротори ги имам најновите XT од Shimano и можам да ти кажам дека се убедливо најдобрите кочници што сум ги користел некогаш а возам само МТБ цело време.

На крај испаднаа RT-800 180мм, кои ќе бидат ставени за брзо, само да се најде кај има адаптери за нив.
RT-86 + XT кочници си? Тие се, ако не грешам „совршен“ пар. Ипак се двете XT серија.
Моево прашање испаѓа дали да се спојат Altus(така се водат мислам) кочници + XT ротори.

Роториве од Немачка ми испаднаа 5300, додека кај нас се 7000!
Слично може да се иде и со кочници, повторно од таму.

На крај испаднаа RT-800 180мм, кои ќе бидат ставени за брзо, само да се најде кај има адаптери за нив.
RT-86 + XT кочници си? Тие се, ако не грешам „совршен“ пар. Ипак се двете XT серија.
Моево прашање испаѓа дали да се спојат Altus(така се водат мислам) кочници + XT ротори.

Роториве од Немачка ми испаднаа 5300, додека кај нас се 7000!
Слично може да се иде и со кочници, повторно од таму.
Спој ги слободно, јас од Aliexpress ги земав роторите 4900 денари а кочниците 9500 исто од Ali. Кај нас дупло ке ме кошташе се од ова.

Здраво на сите, дали некој кој е повеќе упатен во Велосипедизмот конкретно што има познавање околу тркала може да ми разјасни што е тоа G3 технологија кај бандаж (тркала) и како таа функционира, што е разликата помеѓу таа G3 технологија и традиционалните тркала? Компанијата Campagnolo прави ваков сет на тркала со G3 технологија, плетењето на жиците (спиците) на задното тркало е со таа G3 технологија, ве молам за мислења, дискусии, разлики и сл. Ајде една дискусија околу ова. Фала :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom