Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Совет за добар велосипед докај 15.000 ден? Видов еден точак, релативно ефтин Head марка, околу 12.000 беше на попуст со 26" па ме интересира дали е добра оваа марка, или да ми кажете кој би бил најдобриоѕ избор докај 15.000 ден.
Фала
Немој каков Хеад ... тие се најверојатно во ранкот на тие viper или max ... иначе за каква намена ти е велосипедот за да ти брка секојдневна работа или планираш и да возиш активно ?

Немој каков Хеад ... тие се најверојатно во ранкот на тие viper или max ... иначе за каква намена ти е велосипедот за да ти брка секојдневна работа или планираш и да возиш активно ?
Не би требало да се во ранг на кинезите, Австриска марка се Head...
Потребен ми е за возење на кеј, или слично по 10-15 км, не повеќе

Не би требало да се во ранг на кинезите, Австриска марка се Head...
Потребен ми е за возење на кеј, или слично по 10-15 км, не повеќе

Aко сакаш со амортизер:

http://www.bikecenter.mk/index.php?route=product/product&path=63&product_id=642
http://www.bikecenter.mk/index.php?route=product/product&path=100&product_id=637

Без:

http://www.bikecenter.mk/index.php?route=product/product&path=100&product_id=520
http://www.bikecenter.mk/index.php?route=product/product&path=100&product_id=630
http://www.bikecenter.mk/index.php?route=product/product&path=100&product_id=536

Разгледај и во Вучко и Цикло-Ас што има останато и види на старо што ти фаќа око, најчесто добиваш повеќе за парите.

Совет за добар велосипед докај 15.000 ден? Видов еден точак, релативно ефтин Head марка, околу 12.000 беше на попуст со 26" па ме интересира дали е добра оваа марка, или да ми кажете кој би бил најдобриоѕ избор докај 15.000 ден.
Фала
Го продавам, ако си заинтересиран...?
971ab54eea5e4fbdc391b52f5b98de18.jpg
af733a74295d56f8162d5d91eba4f9bd.jpg

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Од пвие како што гледам никој не се со дискови... А што мислиш за Head марката?

Од пвие како што гледам никој не се со дискови... А што мислиш за Head марката?

За тие пари најчесто ќе начекаш со механички или некои нискобуџетни хидраулични што не би ти ги препорачал. За механичките кочници ако немаш живци и знаење како истите да ги штелуваш и по потреба поправаш (бидејќи бараат често штелување поради тоа што се претежно single pull lever-тип) не би ти ги препорачал. Башка и што повеќе пари коштаат и роторите и пакните (и минералното уље и bleeding кај хидрауличните) во споредба со класичните v-brake кај кои освен гумичките (100-? денари комплет) нема потреба од штелување освен ако не го вадиш тркалото.

За Head не сум ги видел во живо да ти кажам, но за тие пари не очекувам повеќе од просечен квалитет.

http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=59&product_id=520

дали вреди бајков за оваа цена?

Знам, ве читам 20-30 страни наназад и сфатив дека има многу добри половни велосипеди за нешто повисока цена... Но, реално сакам нешто ептен basic колку да почнам да возам секојдневно, по претежно асфалт, но секако и по терен некаде за викенд.
А и релативно тешко можам да најдам точак со рамка L / XL од овие страниве што се за поволни.

најголемиот проблем е во тоа што, не им верувам премногу на половниве, т.е на продавачите на половни ствари генерално, луѓево вообичаено знаат да бидат преваранти во обид да ти шитнат нешто набрзина (no offence до вас кои си продавате, ако ве има), а ја сум преголем noob и не би можел да проценам коа еден точак има СИТЕН, скоро незабележителен проблем кој понатака ќе прерасне во поголема компликација. Ова е еден огромен момент кој вие условно кажано "bike freaks" не го сфаќате кај нас почетниците т.е незналиците. Вие од километар ќе приметите некој проблем кај точак, ние(јас) не.
Сакам нов, релативно квалитетен колку за почеток, па натака кога ќе имам повеќе пари, ќе купам нешо поарно.
Секој што има некаква сугестија, критика, став, предлог е добредојден.

Знам дека ви е преку таквото од исти прашања секој ден... ама таков е животот :D

мучас грасиас.

http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=59&product_id=520

дали вреди бајков за оваа цена?

Знам, ве читам 20-30 страни наназад и сфатив дека има многу добри половни велосипеди за нешто повисока цена... Но, реално сакам нешто ептен basic колку да почнам да возам секојдневно, по претежно асфалт, но секако и по терен некаде за викенд.
А и релативно тешко можам да најдам точак со рамка L / XL од овие страниве што се за поволни.

најголемиот проблем е во тоа што, не им верувам премногу на половниве, т.е на продавачите на половни ствари генерално, луѓево вообичаено знаат да бидат преваранти во обид да ти шитнат нешто набрзина (no offence до вас кои си продавате, ако ве има), а ја сум преголем noob и не би можел да проценам коа еден точак има СИТЕН, скоро незабележителен проблем кој понатака ќе прерасне во поголема компликација. Ова е еден огромен момент кој вие условно кажано "bike freaks" не го сфаќате кај нас почетниците т.е незналиците. Вие од километар ќе приметите некој проблем кај точак, ние(јас) не.
Сакам нов, релативно квалитетен колку за почеток, па натака кога ќе имам повеќе пари, ќе купам нешо поарно.
Секој што има некаква сугестија, критика, став, предлог е добредојден.

Знам дека ви е преку таквото од исти прашања секој ден... ама таков е животот :D

мучас грасиас.

Малце преценет за тоа што го нуди, ама добар за почетник. Ако ти е за на стаза и низ град не ти треба повеќе од ова.

На старо слично нешто можеш да најдеш за упола цена со малце подобри делови, а ако не можеш да процениш дали го бива можеш да земеш некој поискусен со тебе за помош, на пример Martinmkd па да го почастиш после едно пиво ;)

Која висина си...?
Велосипедот е со големина на рамот 52цм. за висина од 173-188цм.
Технички и визуелно во одлична состоба 8,5/10.
Цена 300€ со можност за корекција на лице место.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Понуда/пазар за SPD-SL педали кај нас нови или половни, дали некој знае од каде/кој?

Ги гледам гумиве на попуст во бајк маркет и ми се чини добра понуда. Арно ама јас цело време возам 30с гуми а со попустов има само 23с на понуда. Ај нека кажи некој поискусен дали ќе изгубам многу на стабилност во возењето ако ставам 23-ки? Ми е страв при поголема брзина во кривина да не ми пролизгуваат.

Ги гледам гумиве на попуст во бајк маркет и ми се чини добра понуда. Арно ама јас цело време возам 30с гуми а со попустов има само 23с на понуда. Ај нека кажи некој поискусен дали ќе изгубам многу на стабилност во возењето ако ставам 23-ки? Ми е страв при поголема брзина во кривина да не ми пролизгуваат.

Ќе изгубиш само на удобност, зошто како што се намалува волуменот на гумата, така мора да се зголеми притисокот за да се спречат snake bite/pinch flat дупнувања. Си глеал трки, се спуштаат по планински превои со 80-90 км/ч на 700-23c гуми, така да стабилноста не би требало да те плаши толку.

Ова беше објективното, а субјективното е да си останеш на 30c, или ако више мора да смениш гуми, види некоја соседна димензија како 32c или можда 28c. Поефтино ќе поминеш и поголем избор има на модели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom