Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Ридли Скот и Том Харди заедно работат на серија и изгледа феноменално.
Ау ау ау, ова изгледа ќе биде добро. Високобуџетна продукција се гледа по трејлерот, башка мојот омилен режисер и екипа со Oona Chaplin :love:, Tom Hardy и Jonathan Pryce.

Кај ми се фановите на историски драми?
War and Peace
Одлична адаптација
Ја меркам одамна, ама никако да се најдам во таков фазон деновиве. Заглавив малку со Endeavour. Мастерпис детективски :D Ама ќе се гледа (поубо че беше снег да има надвор)

The.Night.Manager.S01E01.1080p.HDTV.x264-MORiTZ

Hugh Laurie, Tom Hiddleston :vozbud:
Ми се допадна првата епизода, ќе се изначекаме за наредните. Возбудлива и интересна драма, со убава сценографија. Сепак не ми изгледа како серија од највисок квалитет.

Ја завршив првата сезона од Luther.Оваа како препорака за тој што сака британски кримичи.Разликата е огромна,ваков тип на серии не се баш C.S.I.Инаку Idris Elba е солиден.Имам на листата уште неколку британски,но прво да ги комплетирам трите сезони од оваа.По препорака,на харддискот ги имам и следниве - Southcliffe,The Straits ,Deutschland 83,Secret Diary Of A Call Girl,Making A Murderer,Forbrydelsen,a богами сакам да го изгледам и Citizenfour.Е сега ако некој изгледал нешто од овие што ги спомнав,нека даде мислење,добро или лошо.Значи серии има,само време да се најде.

Ја завршив првата сезона од Luther.Оваа како препорака за тој што сака британски кримичи.Разликата е огромна,ваков тип на серии не се баш C.S.I.Инаку Idris Elba е солиден.Имам на листата уште неколку британски,но прво да ги комплетирам трите сезони од оваа.По препорака,на харддискот ги имам и следниве - Southcliffe,The Straits ,Deutschland 83,Secret Diary Of A Call Girl,Making A Murderer,Forbrydelsen,a богами сакам да го изгледам и Citizenfour.Е сега ако некој изгледал нешто од овие што ги спомнав,нека даде мислење,добро или лошо.Значи серии има,само време да се најде.
Luther откорнува бе :D Некни јас последните 2 ги изгледав од 4-та сезона. Малку за нијанса ми беа послаби од минатите сезони, ама одлични во секој случај.

Narcos so Pablo Escobar interesantna e, ali koga vtora sezona pojma neam ...

Neka preporacha nekoj neshto osven komedii :)

Еве уште една која баш и не е нова,ама,како што порано реков,по препорака,па ако сака некој нека ја побара.Инфо за неа овде - https://en.wikipedia.org/wiki/Wire_in_the_Blood
Е сега,зошто оваа?Ги имате оние стандардни сериски убијци,криминали,и слично,но мене ме фасцинира тој заебан британски хумор,во најкрвавите моменти.Како што гледам траела до 2008.Значи,малце бајата,али,ги изгледав првите 2 епизоди,и на некои места се изнасмеав,а серијата воопшто не е комедија.Ах тој британски црн хумор.Како и да е,препорака,заебете тоа холивудско дрндање,британците се класа.

Еве уште една која баш и не е нова,ама,како што порано реков,по препорака,па ако сака некој нека ја побара.Инфо за неа овде - https://en.wikipedia.org/wiki/Wire_in_the_Blood
Е сега,зошто оваа?Ги имате оние стандардни сериски убијци,криминали,и слично,но мене ме фасцинира тој заебан британски хумор,во најкрвавите моменти.Како што гледам траела до 2008.Значи,малце бајата,али,ги изгледав првите 2 епизоди,и на некои места се изнасмеав,а серијата воопшто не е комедија.Ах тој британски црн хумор.Како и да е,препорака,заебете тоа холивудско дрндање,британците се класа.
http://www.imdb.com/title/tt2701582/?ref_=nv_sr_1

Ова гледано ти е? Според вкусов мислам дека ептен ќе ти се допадни. Нешто меѓу лутер и шерлок. Фино скоцкано до најситен детал.

Vinyl гледа некој?
Малце скептичен сум по пилотот, многу 70's клишеа али ќе видам како ќе се развива.

Инфо за сериите од CW, a тоа е дека сите нивни серии се обновени со по уште една сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom