Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Supergirl ми изгледа ептен cheesy, као Ugly Betty делува. :S

Искрено не ми се допаѓа, многу ми делува "срамежлива девојка дојдена/изгубена во големиот град". Да не почнуваме со работи како на пример Кара не е баш нерд и не го сака многу човештвото. Би сакал да е добра серијава али не знам, не ми ветува трејлеров.

Колку ќе биде добра Supergirl не знам (искрено не сум фан на такви over powered heroes), но интересно е тоа што CBS ја наместиле понеделнички, во ист термин со Gotham (која што оди на FOX). Значи две DC серии ќе одат head to head за рејтинзите, па ќе видиме кој кого ќе изгриза.
Готам не ја гледам, но од тоа што читам мислењата се доста поделени. А од друга страна имаш стриповски адаптирана женска хероина и знаејќи колку загорени гикови има во тој свет, лесно може да превагне на оваа страна.

Плус, излезе и трејлер за Legends of tomorrow (Arrow/Flash спин офф-от). Не знам колку се гласините точни, но серијава ќе почне кога Флеш и Ероу ќе бидат некаде на средина од новите сезони (12-13 епизода), со некоја заедничка дешавка ваљда.

Кул е тоа што ја ''реинкарнирале'' Сара .. ;)

Плус, излезе и трејлер за Legends of tomorrow (Arrow/Flash спин офф-от). Не знам колку се гласините точни, но серијава ќе почне кога Флеш и Ероу ќе бидат некаде на средина од новите сезони (12-13 епизода), со некоја заедничка дешавка ваљда.

Кул е тоа што ја ''реинкарнирале'' Сара .. ;)

Последна епизода од Флеш.. Дел од тимот ке се појави токму тогаш.

Последна епизода од Флеш.. Дел од тимот ке се појави токму тогаш.
Могуче е да тизнат уште сега, но јас зборував за премиерата. Првата епизода ќе биде емитувана дури догодина, кога Ероу и Флеш веќе ќе бидат на средина од новите сезони.
Судејќи по тоа и по концептот, ова изгледа ќе биде мини серија од 10ина епизоди со една hit and run мисија. Освен ако се покаже ептен како погодок - па се решат да ја продолжат, но мислам дека базичниот стенд не е долгорочен.

Могуче е да тизнат уште сега, но јас зборував за премиерата. Првата епизода ќе биде емитувана дури догодина, кога Ероу и Флеш веќе ќе бидат на средина од новите сезони.
Судејќи по тоа и по концептот, ова изгледа ќе биде мини серија од 10ина епизоди со една hit and run мисија. Освен ако се покаже ептен како погодок - па се решат да ја продолжат, но мислам дека базичниот стенд не е долгорочен.

Aко се сеќаваш на средината на Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. исто така лансираа една серија Marvel's Agent Carter. Истата судбина требаше да ја има мини серија и после тоа да завршат. Ама ете и дадоа шанса и ја продолжија за втора сезона. Ког американац се ништо незна.

Aко се сеќаваш на средината на Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. исто така лансираа една серија Marvel's Agent Carter. Истата судбина требаше да ја има мини серија и после тоа да завршат. Ама ете и дадоа шанса и ја продолжија за втора сезона. Ког американац се ништо незна.
Е да, се' е могуче кога се сериите во прашање. Малце да им се видат надежни рејтинзите, од ништо - нешто WOW ќе направат. Во овој случај интересно е тоа што станува збор за тим, па колку и да е просечна приказната и акцијата, само со вртење на карактери ќе можат да одржуваат динамика и да мамат внимание.

Иначе сериите на Марвел не ги гледам и не знаев дека Agent Carter е на mid-season излезена. На МАОС и' се стрвев едно време, но од прва рака добив леви импресии .. А и кога дознав дека Марија Хил и Шерон Картер не се regular ликови во серијата, ми падна хајпот и не ни планирам сега да ја почнувам.

Е да, се' е могуче кога се сериите во прашање. Малце да им се видат надежни рејтинзите, од ништо - нешто WOW ќе направат. Во овој случај интересно е тоа што станува збор за тим, па колку и да е просечна приказната и акцијата, само со вртење на карактери ќе можат да одржуваат динамика и да мамат внимание.

Иначе сериите на Марвел не ги гледам и не знаев дека Agent Carter е на mid-season излезена. На МАОС и' се стрвев едно време, но од прва рака добив леви импресии .. А и кога дознав дека Марија Хил и Шерон Картер не се regular ликови во серијата, ми падна хајпот и не ни планирам сега да ја почнувам.

Ух чул те Господ за Шерон. Актерката е моја фав. Се надевам после Captain America да ја пикнат и неа во серијава, посекако Revenge ја канцелираа. Интересна е МАОС. Посебно сега вторава сезона кога почнаа повеке со супермоки. Ако имаш шанси погледни на youtube - sneakpeak од епизодите ќе видиш.

Во Legends of tomorrow Сара ќе биде старата Сара со сите спомени и минато или на ништо нема да се сеќава ?

Во Legends of tomorrow Сара ќе биде старата Сара со сите спомени и минато или на ништо нема да се сеќава ?

Да, се знае сега видов во трејлерот.
Сигурно додека патуваат назад после смртта ке ја земат и однесат во фонтаната, каде што ја искапија и Теа

@Makaron

Последно уредено:
Од кај па Атомот да патува низ времето? И ако ја оживуваат со лазарус, сФе ќе памти.

Спиноф на спионофот на спинофот на претходноно направениот рибут на спинофот од оригиналот...ебате CW ебате.

До кога ќе ги прават овие серии и филмови базирани на comics, го претераа веќе најсериозно.
Толкава неинспирација одамна немало ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom