Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Les Revenants луѓе.
The Killing meets LOST meets Six Feet Under.

Aко не си го поставил ова, исто како да не си ја гледал. :)

Инаку, интересен опис. Ѕирни официјалниот пејџ сега, за поголеми импресии.

^
Разгледав и пејџот и темата шо сте пишувале и кои теории сте ги дале, само ме мрзи да се распишам со некој пост, ваљда ќе биде и тоа деновиве.

За тие што гледале Twin Peaks, што видовте добро и интересно во серијата? Ми останаа уште 10 епизоди, ама сега за сега освен наоѓање на убиецот на Лора Палмер, серијава е полна со еден куп досадни, бесмислени и глупи сцени. Што е со идиотката Луси, депути Енди, таа со едното око и да не набројувам уште еден куп бесмислени ликови? Да не ме сфатите погрешно, серијата е океј за гледање, многу ме копкаше што ќе се случува секоја наредна епизода, ама се тоа можело да се склопи во 10 епизоди, не знам зошто толку тупење. Сепак, не ми е уште изгледана до крај, па да не зборам пред време, ама ако испадне дека немаат улога во разрешницата на серијата, стварно ќе се разочарам.

За тие што гледале Twin Peaks, што видовте добро и интересно во серијата? Ми останаа уште 10 епизоди, ама сега за сега освен наоѓање на убиецот на Лора Палмер, серијава е полна со еден куп досадни, бесмислени и глупи сцени. Што е со идиотката Луси, депути Енди, таа со едното око и да не набројувам уште еден куп бесмислени ликови? Да не ме сфатите погрешно, серијата е океј за гледање, многу ме копкаше што ќе се случува секоја наредна епизода, ама се тоа можело да се склопи во 10 епизоди, не знам зошто толку тупење. Сепак, не ми е уште изгледана до крај, па да не зборам пред време, ама ако испадне дека немаат улога во разрешницата на серијата, стварно ќе се разочарам.

Има и филм, да не го заборавиш.
Тwin Peaks: Fire Walk with Me
Досадните и бесмислени глупи сцени се потписот на Линч. А Линч (@Pluh) не е за секого.
Инаку, што се разрешувањето тиче и све тоа на кое што се потпираш да те импресионира, прогнозирам дека ќе останеш разочаран.

Филмовите на Линк се одлични, очекував такво нешто и од серијава. Веројатно е до форматот серија и филм, првото не ми лежи изгледа.

Моментално сум до трета епизода, втора сезона и приметувам дека има повеќе филер моменти од првата сезона. Не дека тоа ми пречи, напротив, интересни ми се и сцените каде нема многу случувања бидејќи преку ликовите го запознаваме подобро градот и менталитетот на Твин Пикс. Плус и тоа што убиецот може на крај да испадне било кој од жителите и затоа можеби е добро да се обрне внимание. Барем ова вака претпоставувам, иако може да се случи на крај да не добијам прецизен одговор на прашањето Кој ја уби Лора Палмер.

Финтата во Twin Peaks е то шо убиец се наоѓа во поголемиот дел од актерите кои ги среќаваш , и додека ти си нагаѓаш кој ја скинал мајчината, со секоја наредна епизода, ти го негираат погодувањето, со по некоја нова околност факт. Всушност во дел од таа ,,монотоност" за која често пати јас изнесувам мислење, лежи убавината во таквите филмови/серии. Мене некогаш искрено ми смета премногу динамика. Смиреноста те остава да размислуваш и да чекаш. Филингот кога ќе го добиеш тоа што си го чекал е прајслес.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ
Втората сезона има пад во дејствието затоа што Дејвид Линч и Марк Фрост поголем дел од епизодите им ги препуштаат на режисерите кои ги назначиле, па се враќаат само за последните епизоди да ја дозавршат серијата. Имале голем притисок од ABC да го откријат убиецот уште во првата сезона но не сакале. Е сега... во втората веќе имале врзани раце така да, што ќе каже продуцентската куќа тоа, па морало така да испадне...
Сепак Твин Пикс е нешто неповторливо и не се врти само околу убиството. Малото гратче и луѓето кои живеат во него, нивните односи и тајните, соништата, обичните луѓе, кафето, бувовите и шумите... :) Се тоа е оригинално. Линч го прикажува животот во малите места и човечноста наспроти големите градови и отуѓувањето на луѓето.
После серијата, филмот Fire walk with me е една многу луда работа. :D Особено фактот што ги има Дејвид Бови, Крис Ајзак и Кифер Сатерленд и самите не знаат што глумат. :D

Јас во моментов сакам да го пробам кафето кое го пиеше и фалеше детективот :P

6763_583042835050159_876923109_n.jpg

Дајте предлог за добра серија на која здраво ќе се насмеам. Фала. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom