Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Одма иде на данлоуд и оваа!!!!!!!! фала ти другар (y)
Уште само ова - Louie уствари е и real life story на Луи затоа што и во приватниот живот е неодамна разведен, заработува исклучиво од стенд ап комедии и се грижи за двете ќерки во меѓувреме.
Значи, многу од тоа што го кажува на стенд ап настапите е вистина и не се срами да го каже. Имаше дебати на јутуб дали бил добар татко или не затоа што кажувал колку го нервираат децата, ама тоа во смислата на добриот хумор така да, многу го сметаат Луи за исклучително интелигентна личност. Јас се опседнав со него пред некој период и го обожавам чоекот...

Фала ти за информациите, стварно е многу јак лик.

Ја гледа некој The Firm? Читав дека е продолжение на книгата од Гришам, па не знам дали вреди да се гледа.

Барав да гледам некоја нова серија на ИМБД и гледам чудно ми чудо. На 6 место на најдобри серии на сите времиња е турскава серија Leyla ile Mecnun http://www.imdb.com/title/tt1831164/.
Ме интересира дали се емитува во Македонија и дали ние направивме инвазија Битола со кликање на ИМБД што би рекол Џамбазов или пак серијава е стварно толку добра?

Уште само ова - Louie уствари е и real life story на Луи затоа што и во приватниот живот е неодамна разведен, заработува исклучиво од стенд ап комедии и се грижи за двете ќерки во меѓувреме.
Значи, многу од тоа што го кажува на стенд ап настапите е вистина и не се срами да го каже. Имаше дебати на јутуб дали бил добар татко или не затоа што кажувал колку го нервираат децата, ама тоа во смислата на добриот хумор така да, многу го сметаат Луи за исклучително интелигентна личност. Јас се опседнав со него пред некој период и го обожавам чоекот...

Aма се гледа некако дека е аматер уште, јес да е добар. Ги имам изгледано Chewed Up и Shamless, а live at beacon theater или како и да е ми е до пола некаде. Ми се спиеше многу. Го има битно тоа што е потребно, знае да биде смешен. Додатно, глеј гостин кога е у едно так шоу кога збори за кучето кога го мавал боксови во фаца. Прснав. :D Туку, серијата уште не ми прираснала при срце, едно 4 епизоди имам изгледано од прва сезона, ама не е воопшто лоша, штом брат ми ја пофали, ќе си ја продолжам.

Aма се гледа некако дека е аматер уште, јес да е добар. Ги имам изгледано Chewed Up и Shamless, а live at beacon theater или како и да е ми е до пола некаде. Ми се спиеше многу. Го има битно тоа што е потребно, знае да биде смешен. Додатно, глеј гостин кога е у едно так шоу кога збори за кучето кога го мавал боксови во фаца. Прснав. :D Туку, серијата уште не ми прираснала при срце, едно 4 епизоди имам изгледано од прва сезона, ама не е воопшто лоша, штом брат ми ја пофали, ќе си ја продолжам.
Луи сам неколку пати има изјавено дека нема врска од глума. Дека е тотален аматер. Дури во една епизода во серијата го викаат да глуми една сцена и тој не може да се справи со тоа. Тука е моментот на откровение, мада и претходно сам има потврдено неколку пати.
Клипот го имам гледано шо го кажа :). Серијата ќе ти прирасне при срце исто и поради Памела Адлер, што го прави крајот на втората сезона еден од најдобрите краеви на сезона од серија воопшто.
Да не ти расипувам, ама очекувај повеќе понатака - сигурен сум ќе ти се исполнат очекувањата.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Нешто слабо ситкоми последниве години излегуваат што ќе привлечат внимание и кај американскиот народ и тука. Последно нешто што е добро и што го пратам е Modern family ама тоа излезе пред 3 години, нешто друго од тогаш (или малку пред нив) немам забележано, некој ако знае нека каже!

Meне крајот не ми се свиѓаше, ме научи холивуд секогаш хепи енд и сега ми е жал за луи :(

Нешто слабо ситкоми последниве години излегуваат што ќе привлечат внимание и кај американскиот народ и тука. Последно нешто што е добро и што го пратам е Modern family ама тоа излезе пред 3 години, нешто друго од тогаш (или малку пред нив) немам забележано, некој ако знае нека каже!
Нешто понови ситкоми се community и the league 2009 и двете, добри и двете

Како што има еден коментар мислам на имдб, треба да се навикнеш на темпото на Луи. И мене првите 3-4 епизоди ми беа добри, ама имаше ама, и добро е што не ја укинав зашто серијава само расте и расте, од епизода во епизода е подобра. Супер серија, и плус од мојот омилен жанр комедија-драма, само нека продолжи вака.

Ја би ти ги препорачал Community и 30 Rock. Не се типични ситкоми бидејќи нема смеење во позадина, што во секој случај е добро.

Мислам дека не е за тука ама ќе си прашам.Сакам да ставам една серија на цеде ама незнам како да го ставам и преводот заедно со неа..Некој да не знае? :D

Мислам дека не е за тука ама ќе си прашам.Сакам да ставам една серија на цеде ама незнам како да го ставам и преводот заедно со неа..Некој да не знае? :D
Зависи на што планираш да ја гледаш. На DVD или DivX?

Ја би ти ги препорачал Community и 30 Rock. Не се типични ситкоми бидејќи нема смеење во позадина, што во секој случај е добро.
да ама далеку се тие од популарноста што ја имаат Биг Бенг, HIMYM, Тwo and a half man, modern family и сл.

да ама далеку се тие од популарноста што ја имаат Биг Бенг, HIMYM, Тwo and a half man, modern family и сл.
Моментално тие ги гледам. HIMYM и Two and a half ги баталив. Modern Family i Big Bang ќе ги гледам кога ќе имам време. Не ми е пресудна популарноста кога гледам серии. Пример, Carnivale воопшто не е популарна серија, па ептен ми се допадна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom