Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
:/

Јас поминав преку целата слика што ја ствара, Америка & all that. Изгледав цели две епизоди. Ептен беше аматерска, клише и не заинтригираше многу.
Башка цензурираниот секс.. Ах тој секс.. и ја откажав. Глдам растура сега, па во план ми
Како бе цензурирана? Јас верзијата што ја гледав немаше никаква цензура. Убаво знам по жената на Броди.

:/
Јас поминав преку целата слика што ја ствара, Америка & all that. Изгледав цели две епизоди. Ептен беше аматерска, клише и не заинтригираше многу.
Башка цензурираниот секс.. Ах тој секс.. и ја откажав. Глдам растура сега, па во план ми е.

Исто гледам некоја Elementary искочила, со Johnny Lee Miller и прекрасната Lucy Liu.. ама пак уште еден Шерлок некако.. meh.
Ова за цензурирањето за Homeland збораш? Имаше цензура на првите епизоди шо излегоа по торенти, ама по некое време излегоа и без цензура.

А за Elemetary...

Абе, видоа оние од Холивуд каков успех имаш англискта Sherlock и сега и тие гледаат пари да вадат од тоа.

Ќе и дадам шанса на серијата ( само поради Lucy Liu ), ама вака ми изгледа како евтин rip-off на Sherlock.

Benedict Cumberbatch & Martin Freeman FTW!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Единствено интро на серија кое не го прескокнувам

Не видов ништо страшно во 666 Park Avenue. Генерално, пилотот досаден.

Не видов ништо страшно во 666 Park Avenue. Генерално, пилотот досаден.
Мене многу ми се допадна. Мислам дека пилотот беше добар, се надевам дека и наредните епизоди ќе бидат добри.

Јас оваа серија ја гледам како " family friendly " верзија на American Horror Story.

Приказната ми се допадна, во пилотот воспоставија неколку мистерии што ми изгледаа интересни. И глумата исто така беше добра, особено Terry O'Quinn. Има и интересни ликови. Henry и Jane ми се допаднаа како пар а Gavin е супер во улогата на мистериозен bad guy.

Ќе продолжам да ја гледам.

Мене многу ми се допадна. Мислам дека пилотот беше добар, се надевам дека и наредните епизоди ќе бидат добри.

Јас оваа серија ја гледам како " family friendly " верзија на American Horror Story.

Приказната ми се допадна, во пилотот воспоставија неколку мистерии што ми изгледаа интересни. И глумата исто така беше добра, особено Terry O'Quinn. Има и интересни ликови. Henry и Jane ми се допаднаа како пар а Gavin е супер во улогата на мистериозен bad guy.

Ќе продолжам да ја гледам.
Искрено, само ликот на Тери О Квин ми се допадна и ме заинтересира да дознаам повеќе. До некаде и жена му, поради мистеријата околу детето. За другите ликови воопшто не се потрудиле, сеедно ми е за нив, ако сакаат нека цркнат уште наредната епизода. Или пак можеби влијание имаше тоа што епизодата ја гледав помеѓу Downton Abbey и Homeland. Во секој случај, ќе изгледам уште некоја епизода па ќе видам дали да ја шутнам серијата.

Ја изглеа некој втората сезона Episodes, првата ми изгледаше солидна, видов летово ги пуштиле од втората сезона епизодите, па некој некое мислење да фрли? :)

Ја изглеа некој втората сезона Episodes, првата ми изгледаше солидна, видов летово ги пуштиле од втората сезона епизодите, па некој некое мислење да фрли? :)

послаба од прва сезона но имаше два-три јаки моменти

Нема, нешто како comedy-drama му е замислено, ОКЕЈ Е, ама шо знам, клише карактери, a black guy, a weirdo, a cat-person, и тоа е... Јас не ја гледам повеќе. Се може и без неа. :)

Кога ја гледав Mr.Sunshine секогаш се прашував зошто никој не се смее. It's god damn Chandler! Мора да има трака во негова серија.

Енивеј, и така сега постирав во Френдс ај и овде:

Не е воопшто смешно, ама е антологиско: Метју Пери во Beverly Hills 90210, before Friends era!

The New Normal ја гледам онака, ништо посебно не е, ама не е ни лоша. Сакале да направат депресивна комедија, ама сега за сега малку им успева бидејќи 1. шегите не се смешни и 2. депресивните случаи се повторуваат секоја епизода и стануваат досадни. Од друга страна пак, сметам дека има потенцијал и затоа ќе продолжам да ја гледам.

Снимањето на GoT во Дубровник е завршено, HBO утре заминува во Мароко за да продолжат со снимањето.

Eве две интервјуа со продуцентите и неколу слики од сетовите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom