Општи дискусии за ТВ серии

Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
Јас The office 3 пати ја имам почнувано, ќе ја почнам и 4ти пат, сакам да ја изгледам али секогаш губам внимание и не ја догледувам. Најверојатно дека е поразличен тип на комедија. Имам изгледано 30-40+ серии, со ниедна серија не сум се мачел вака.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
новиве епизоди на STRANGER THINGS СЕ ВРВ. Обавезно изгледајте.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.207
Поени од реакции
25.402
Срање е Obi-Wan Kenobi а?

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.902
Поени од реакции
30.828
Не ја гледав последнава али претходните се ужас.
Не ми штима некако, и оваа третата сестра по досадна не можеа да ја направат.

Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.082
Да ставеа уште 90 прашања па да направев 100/100 и да аплицирам за шпанско државјанство :D

Screenshot_20220609_150722.jpg

Деспасито, Деспасито...

Ту но тјенес кохонес, ларгате де ми каса пута вјеха & Хорхе џо сој ту Мадре :D

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Quanto vatos te Chingaste en Madrid - Колку типови уби (прееба) во Мадрид. Од Наркос секако најмногу се учи сленгот.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Тие 10 ги памтат. :D
Јас пак стварно мислев дека ќе биде нешто предизвик. :D

Вака интересно е што шпански/мексикански памтам далекуууу повеќе и до ден денес, а француски што го учевме до крај на средно, ептен минимално нешто уште е останато, и ете тоа што знам правилно да ги читам зборовите. Што ти прават 50+ теленовели изгледани на 10 години. :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.185
Поени од реакции
10.196
Quanto vatos te Chingaste en Madrid - Колку типови уби (прееба) во Мадрид. Од Наркос секако најмногу се учи сленгот.
Зависи кој сленг. По ова чингон, чингасте, каброн би рекол се работи за мексички сленг.
Европскиот шпански е поубав, барем мене.
Автоматски споено мислење:

Јас пак стварно мислев дека ќе биде нешто предизвик. :D

Вака интересно е што шпански/мексикански памтам далекуууу повеќе и до ден денес, а француски што го учевме до крај на средно, ептен минимално нешто уште е останато, и ете тоа што знам правилно да ги читам зборовите. Што ти прават 50+ теленовели изгледани на 10 години. :D
Една причина е што шпанскиот е полесен и за изговор и за разбирање, друга е што сме ги гледале сапунициве како многу мали и сме впивале сѐ што ќе кажат. Мислам дека тој период доколку пуштале само француски теленовели немало да имаат ист ефект ко мексиканскиве.

Kajgana Shop

На врв Bottom