Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
11ти мај е премиера на Penny Dreadful. Серијава што многу ветува, па ќе видиме што ќе произлезе. Ви препорачувам да си ја ставите у watchlist оние што сте по фикција/хорор/мистерија. :)

11ти мај е премиера на Penny Dreadful. Серијава што многу ветува, па ќе видиме што ќе произлезе. Ви препорачувам да си ја ставите у watchlist оние што сте по фикција/хорор/мистерија. :)
Лајкната ми е ја пратам онака кроз слики, и мене ми има интересен впечаток остаено досега онака ѕирнатото и приказната, а дали ќе се покаже серијата ќе видеме.

Инаку шо сум гледал последно и ме бендисало скроз. Најпрвил Luther, серија со тестиси. Главниот лик е ѕверотина и ќе ве остави во зачудување за мозокот кој го има, начинот на кој размислува и постапките кои ги превзема.

Silicon Valley, добра серија со интересни карактери, модерна да речам, заебанции околу технологијата и со технологијата, освежување во 2014тава во правецот комедија.

Salem, првата епизода не беше нешто претерано посебна, но ќе и дадам шанса и на втората, чисто да видам како ќе се одвива дејствиото. Кој сака замрсени, замаглени атмосфери со вештерки и хорор елементи, нека ја ѕирни.

Surviving Jack, добра комедија со специфичен карактер, таткото на главниот лик кој има добар идиотски хумор што ете мене ме бендиса и ќе продолжам да ја гледам.

Fargo не ја коментирам, прва епизода ми распали, втора че ја гледам вечер и очекувам голем потенцијал во серијава, нешто блиско на Тrue Detective.

Ај препорачајте некој добар ситком.

каков сакаш? некоја посебна тема? мора да има смеење у позадина?
eве ти рандом добри: the it crowd, workaholics, hello ladies
други можеш да си најдеш во топ листи од рандом страни по нетов или кажи поспецифично што бараш :D

Little Britain, ја има некој гледано?

отворете тема, ја исто очекувам како што ја очекував и детективот. Таа многу ми се допадна, се надевам и оваа иако неможам да смислам во глава како ќе се одвива дејството. Сепак, со среќа нека им е, се надевам дека ќе е добра и вреди да се гледа.

Мене за ПД ми е страв да не заврши како Супернатурал, и слични тинејџерски серии, оти е таква приказна. Ама според продуцентите и кастингот па друго зборува, ќе видиме, како и да е, со нетрпение ја чекам серијава.

Malcolm in the middle. Нема смеење во позадина, така да не знам баш дали припаѓа во категоријата ситком, али невидено добра комедија е.

Во понеделник стартува новата сезона на 24

Помош.

Изгледав се и сешто, во потрага сум по серијал за гледање. Попознатите мислам дека ги гледав сите:

- Lost (закон)
- Prison Break (закон, освен последната сезона)
- Game of Thrones (закон)
- The Sopranos (закон)
- The Wire (закон)
- Boardwalk Empire (закон)
- Californication (закон, освен последната сезона)
- Entourage (закон)
- The Killing (доста фино)
- Sherlock (закон)
- The Shield (доста фино)
- Breaking Bad (закон)
- True Detective (закон)
- Hung (доста фино)
- Suits (не ми се допадна)
- It is always sunny in Philadelphia (не ми се допадна)
- Fringe (јок)
- Dexter (шознам....)
- The Borgias (доста фино)
- House of Cards (закон)

Мозеби заборавив некоја но во секој случај не ми се допаѓаат комедии со синхронизирано смеење (она во позадина што се смее публика), не сакам хорор, и не сакам серии каде што секоја епизода е сама за себе. Значи да има контиунитет дејството. Ако е комплет снимана со сите сезони тогаш би било перфектно!

Се мислам за Six Feet Under, но дали ке гледам погреби секоја епизода? Ако е така да не ја почнувам.... Овие моторџиите ама баш ич не ме фасцинираат инаку ке ја гледав и Sons of Anarchy :)

Однапред искрено благодарам.

Последно уредено:
Помош.

Изгледав се и сешто, во потрага сум по серијал за гледање. Попознатите мислам дека ги гледав сите:

- Lost (закон)
- Prison Break (закон, освен последната сезона)
- Game of Thrones (закон)
- The Sopranos (закон)
- The Wire (закон)
- Boardwalk Empire (закон)
- Californication (закон, освен последната сезона)
- Entourage (закон)
- The Killing (доста фино)
- Sherlock (закон)
- The Shield (доста фино)
- Breaking Bad (закон)
- True Detective (закон)
- Hung (доста фино)
- Suits (не ми се допадна)
- It is always sunny in Philadelphia (не ми се допадна)
- Fringe (јок)
- Dexter (шознам....)
- The Borgias (доста фино)

Мозеби заборавив некоја но во секој случај не ми се допаѓаат комедии со синхронизирано смеење (она во позадина што се смее публика), не сакам хорор, и не сакам серии каде што секоја епизода е сама за себе. Значи да има контиунитет дејството. Ако е комплет снимана со сите сезони тогаш би било перфектно!

Се мислам за Six Feet Under, но дали ке гледам погреби секоја епизода? Ако е така да не ја почнувам.... Овие моторџиите ама баш ич не ме фасцинираат инаку ке ја гледав и Sons of Anarchy :)

Однапред искрено благодарам.

Мерлин погледни ја, ќе ти се допадне мислам. А можеш и Vikings.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom