Општи дискусии околу eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Toneh
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
пред да искочам да прашам,се надевам ке знае некој да ми одговори

пред некое време,во индонезија 1 голд беше 28/29 идр... сега рипна на 33/34 а некогаш и до 35 идр иде... е сеа, што треба да се деси за да се намали пак??? да предложам закон нешто ова она?

пред некое време,во индонезија 1 голд беше 28/29 идр... сега рипна на 33/34 а некогаш и до 35 идр иде... е сеа, што треба да се деси за да се намали пак??? да предложам закон нешто ова она?
Тwеба да се спwоведат weфoрми.

Треба државата да вложи пари, па со тие пари да направи понуда на монетари маркет која ќе биде пониска од таа сега и така полека да го спушта курсот... тоа чини пари ... но сигурно властите во Индонезија повторно ќе го спуштат до кај 30 ИДР нешто се припрема таму , затоа денеска и немаше војни па несакаат сега да трошат пари на стабилизирање на курсот на ИДР!

Да знаете на П.Овердрајв (Poverdrive) му е дадено 5 злато од Macedonia Red Cross ќе ги врати за најмногу 2 недели сега бидејки не е потребно толку имаме 7 и плус ти 5 затоа ги дадов сигурен е и знам дека ќе ги врати, ако случајно затреба ќе најдам јас додека ќе врати.

Stjepan Pokupec и themacedon не земаа.

И Goce Delcev не зема во Русија, до вечерта касно водеше со 11 гласови после тоа го престигнале.

Не земав ебате тоа психопатите(тие од ХДС) у петок навечер и цело сабајле у саботата делеле државјанства и носеле гласачи од странство да гласаат за нив:uvo:,иначе до 12 и 30 вечерта имав гласови за во конгрес,за после незнам.:toe:

ја проверив во 03:30 за сите, сите влегувавте.
8 души во 4 држави, вака испадна 6 луѓе во 2 држави

Треба државата да вложи пари, па со тие пари да направи понуда на монетари маркет која ќе биде пониска од таа сега и така полека да го спушта курсот... тоа чини пари ... но сигурно властите во Индонезија повторно ќе го спуштат до кај 30 ИДР нешто се припрема таму , затоа денеска и немаше војни па несакаат сега да трошат пари на стабилизирање на курсот на ИДР!

тоа е вештачки курс и е неодржливо на долг рок. државата треба слободно да го пушти курсот пазарот да одреди колкав ќе биде, може понекогаш да интервенира ама не ригидно курсот ќе биде пример 1 голд = 25 идр и точка..

како жител на Јава Индонезија ваш предлог во која политичка партија да се зачленам, односно каде има највеќе македонци?

Да знаете на П.Овердрајв (Poverdrive) му е дадено 5 злато од Macedonia Red Cross ќе ги врати за најмногу 2 недели сега бидејки не е потребно толку имаме 7 и плус ти 5 затоа ги дадов сигурен е и знам дека ќе ги врати, ако случајно затреба ќе најдам јас додека ќе врати.

немам каде,па морам на ова да те цитирам...

поднесе апликација за државјаснство??? пошо те барам,те нема..

едит- одобрено...

Членкава http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1331144 ми вика дека е македонка т.е она ме праша за аватарот гледам зборува добро македонски ја прашувам дали е македонка ми вика да, а првпат ја гледам во играва ? :D
пази...“Одсега...гугл транслејт и на Македонски...“

имав малце време,па уклучив тоа калкулаторот што е... со ку1/2/3/4 компании за оружје,во индонезија, ке бидеш во загуба...додека со ку5 во добивка 1.5+ голд дневно... значи за отужје,моментално не се исплати...

Преведува само на кирилица она ми пишува на латиница.
незнам...минус е тоа што форумов може да се чита и не регистриран да си :) така да, кој сака може да си прочита што гомна јадеме :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom