ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Edno prasanje.
Jas sega ja imam tarifata ONE Promo so 50 Gb internet i se neograniceno kon drugite.
Imam uste edna godina dogovor, posle istekot na dogovorot dali ke mozam istata tarifa da prodolzam da ja koristam bez nov dogovor ili operatorot ima pravo da ti ja promeni tarifata.
Prasuvam ova bidejki znam deka veke nikogas nema da ima tarifi 50 GB za 599 denari.

Edno prasanje.
Jas sega ja imam tarifata ONE Promo so 50 Gb internet i se neograniceno kon drugite.
Imam uste edna godina dogovor, posle istekot na dogovorot dali ke mozam istata tarifa da prodolzam da ja koristam bez nov dogovor ili operatorot ima pravo da ti ja promeni tarifata.
Prasuvam ova bidejki znam deka veke nikogas nema da ima tarifi 50 GB za 599 denari.
И јас ја имам истава тарифа. Ама да не плаќаме 699? Не сум сигурен...

Би требало да може да се продолжи. Тоа две години, значи дека не можеш да смениш тарифа или да раскинеш договор без пенали. А после може да продолжиш колку што сакаш, договорот оди месец за месец.
Јас барем така знам. Прашај во контакт центар за сигурно.

И јас ја имам истава тарифа. Ама да не плаќаме 699? Не сум сигурен...

Би требало да може да се продолжи. Тоа две години, значи дека не можеш да смениш тарифа или да раскинеш договор без пенали. А после може да продолжиш колку што сакаш, договорот оди месец за месец.
Јас барем така знам. Прашај во контакт центар за сигурно.
Ne znam za tebe, jas tocno 599 denari plakam bidejki bez telfon mi e tarifata.
I internetot 50 GB do kraj go koristam hotspot za celo kafe

Edno prasanje.

До сега можеше да си се продолжи договорот на тарифата на која си потпишал ама кој знае што ќе измислат за една година.

Ne znam za tebe, jas tocno 599 denari plakam bidejki bez telfon mi e tarifata.
I internetot 50 GB do kraj go koristam hotspot za celo kafe
Јас имам слична тарифа само со телефон, не знам дали си запознаен дали после тие 2 години што си плаќал 100 денари плус заради тоа што си земал телефон, ти се намалува тарифаа на таа што била без телефон или да си прашам во оне? :D

Во самиот договор треба да ви пишува дали после истекот можете повторно да го продолжите на истата тарифа.

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

можеш цел живот да си седиш на таа тарифа. (ако не обновуваш договор за нов уред)

Најдобро прво види во договорот, бидејќи многу е битно што пишува, но бидејќи твојата тарифа е промотивна мислам дека нема да те пуштат да обновиш на истата (ќе те принудат да се префрлиш на новите редовни тарифи)

Ако тарифата на која што си бил била редовна - тогаш можеби е можно да ти обноват договор иако истата веќе не е во нивното портфолио (си имаат одредена временска важност редовните тарифи и по укинувањето)

Edno prasanje.
Никој неможе на сила да те натера да го продолижиш договор и можеш така да тераш се додека не им текне да ти го скинат договорот. Бидејки договорот е истечен нема правно деjство и ти и тие можат да прават што сакаат. :)

ne mi e jasno toa 50Gb internet a na mobilen... aj da se stava sim kartata vo USB ured na Laptop ili PC, da, ama za mobilen mi e čudno, pa i za tablet .. a baška i baterija crkava brgu..:confused:

ne mi e jasno toa 50Gb internet a na mobilen... aj da se stava sim kartata vo USB ured na Laptop ili PC, da, ama za mobilen mi e čudno, pa i za tablet .. a baška i baterija crkava brgu..:confused:
Sim kartickata mozes i vo USB da ja stavis i internetot vo PC da go upotrebish.[DOUBLEPOST=1447524753][/DOUBLEPOST]
Никој неможе на сила да те натера да го продолижиш договор и можеш така да тераш се додека не им текне да ти го скинат договорот. Бидејки договорот е истечен нема правно деjство и ти и тие можат да прават што сакаат. :)
Epa za toa se prashuvam ako im tekne dali imat moznost toa , jas nemam namera nov dogovor ova tarifa e super nikogas veke nema da se nudi vo Makedonija

Наздравје бричење стаса новите тарифни модели најефтиниот 499 денари и добиваш

Вклучени разговори кон сите национални мрежи 200 минути

Вклучени разговори кон корисници
на сите ONE тарифни модели
(мобилни и фиксни) неограничено

Вклучен Интернет 300 MB

Чекај малку а СМС пораки ? Плус најјаката работа ако имаш поефтина претплата и треба да обновиш договор мора да мигрираш во поскапиот каде немаш ниту една порака а сега во посточки имам дури 20 ММС вклучени. Трагедија!

Наздравје бричење стаса новите тарифни модели најефтиниот 499 денари и добиваш

Вклучени разговори кон сите национални мрежи 200 минути

Вклучени разговори кон корисници
на сите ONE тарифни модели
(мобилни и фиксни) неограничено

Вклучен Интернет 300 MB

Чекај малку а СМС пораки ? Плус најјаката работа ако имаш поефтина претплата и треба да обновиш договор мора да мигрираш во поскапиот каде немаш ниту една порака а сега во посточки имам дури 20 ММС вклучени. Трагедија!
Па дуопол, што да очекуваме?

Очекувам одговор од АЕК и комисија за заштита на конкуренцијата па дури и до здружение на заштита на потрошувачи да се покрене ова ама се е тоа подмитено.

од господинот доле очекуваш одговор?

4g1cm0.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom