ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Дали One и Vip веќе започнаа процедурата или сепак некои само си игра?
Имено на facebook има веќе една таква fb страница: https://www.facebook.com/ONEVip.mk . На прв поглед ми изгледа како лажна, но искрено не знам што да речам.
Плус домејнот http://onevip.mk/ е веќе обезбеден и пишува: „GoHost.mk ДНС хостинг сервер“.
Искрено не знам што да речам. Што мислите вие?
Фејк и едното и другото. Си играат копиљаци, мислат ќе профитираат од операторот по спојувањето.

Фејк и едното и другото. Си играат копиљаци, мислат ќе профитираат од операторот по спојувањето.
Сега ми одговорија од One. Ми мириса дека некои дебело ќе го јадат :) Можеби не толку за фб страницата, но за домејнот ако го имаат купено пред овие другиве, е тогаш мислам дека ќе биде интересно :)

Сега ми одговорија од One. Ми мириса дека некои дебело ќе го јадат :) Можеби не толку за фб страницата, но за домејнот ако го имаат купено пред овие другиве, е тогаш мислам дека ќе биде интересно :)
Сега проверив, onevip.mk е регистриран од страна на ВИП :)
http://whois.marnet.mk/?domain=onevip.mk

Ама фан страницата е најверојатно на некој копиљ...

Сега проверив, onevip.mk е регистриран од страна на ВИП :)
http://whois.marnet.mk/?domain=onevip.mk

Ама фан страницата е најверојатно на некој копиљ...
Хмм, а што викаш, ќе има проблеми за тој што ја направил оваа (лажна) fan страница бидејќи кодот /onevip.mk го зафатиле, па така официјалната би требало да биде со друг код.

Хмм, а што викаш, ќе има проблеми за тој што ја направил оваа (лажна) fan страница бидејќи кодот /onevip.mk го зафатиле, па така официјалната би требало да биде со друг код.
Не, можеш да креираш повеќе Facebook fan страници со исто име. Се додека не тврдат дека се официјална страница, никој не им забранува да си имаат фанпејџ на некој бренд што го сакаат. Скратеното име (во случајов /onevip.mk) не е битно. Кога ќе отворат официјална може да си стаат /onevipmk, /onevip или како и да сакаат - ама и онака сите си пристапуваат преку search-от и на таа со највеќе фанови :)

Патем, глуп потег е да отвараат нова фан страница кога можат да ги спојат двете :)

Патем, глуп потег е да отвараат нова фан страница кога можат да ги спојат двете :)
Може ова сигурно? Знам имаше лимит до одреден број на лајкови смееш само.

Овие чим го закупиле домејнот значи да очекуваме одлука "офицјална" за 10 дена макс. Не би го закупиле да не им одобриле :)

Може ова сигурно? Знам имаше лимит до одреден број на лајкови смееш само.
Немаат врска лајковите, битно е да се за иста работа пејџовите и да бидеш админ на двете. Со спојувањето се спојуваат сите лајкови, но се бришат сите постови и коментари.

Овие чим го закупиле домејнот значи да очекуваме одлука "офицјална" за 10 дена макс. Не би го закупиле да не им одобриле :)
Регистриран е уште во 11.2014 :)

Не мора да значи. Крајниот законски род е некаде до средината на годинава. А како што рече и Acid, регистриран им бил уште од поодамна.

Не мора да значи. Крајниот законски род е некаде до средината на годинава. А како што рече и Acid, регистриран им бил уште од поодамна.

Да ама види Вип ако е така може да регистрира уште 100 други домејни ради некаков кеф. Они конкретно го закупиле onevip.mk така да не е баш случајно. Повеќе од сигурно е дека компаниите од поодамна имале идеја да се спојат. Се друго си е ретроградно настан по настан. Сигурно не го регистрирале онака. И плус датата е 11.2014 а тоа е периодот кога веќе излезе веста дека ќе има спојување. Ова со регулаторите ми е фарса. Сите знаеме дека тоа не е добро али некој зима пари за целата работа. Незнам пробав да го најдам линкот кај што Никола Љушев вели дека на пазарот има место за 2 оператори и уште 2 виртуелни. Така и ќе биде еден ден

Да ама види Вип ако е така може да регистрира уште 100 други домејни ради некаков кеф. Они конкретно го закупиле onevip.mk така да не е баш случајно. Повеќе од сигурно е дека компаниите од поодамна имале идеја да се спојат. Се друго си е ретроградно настан по настан. Сигурно не го регистрирале онака. И плус датата е 11.2014 а тоа е периодот кога веќе излезе веста дека ќе има спојување. Ова со регулаторите ми е фарса. Сите знаеме дека тоа не е добро али некој зима пари за целата работа. Незнам пробав да го најдам линкот кај што Никола Љушев вели дека на пазарот има место за 2 оператори и уште 2 виртуелни. Така и ќе биде еден ден
Искрено не знам што да ти речам. Јас сум да има 3 оператори. Покрај T-Mobile и овој новиот One.vip што ќе биде, убаво би било и Telenor (норвешки мислам дека е) да влезе на македонскиот пазар.
Ова со виртуелниве оператори, тоа искрено не верувам дека некогаш ќе профункционира. Колку што се сеќавам, имаше 2 тендери за ова (едниот мислам дека се викаше Alo telekom, а другиот не ми текнува), па третиот дури успеа и е рамковен (што секако е недозволиво). Секако фактот што е виртуелен, но и дека е само рамковен, како и уделот од 1,25% од пазарот говори колку ќе успее.

Искрено не знам што да ти речам. Јас сум да има 3 оператори. Покрај T-Mobile и овој новиот One.vip што ќе биде, убаво би било и Telenor (норвешки мислам дека е) да влезе на македонскиот пазар.
Ова со виртуелниве оператори, тоа искрено не верувам дека некогаш ќе профункционира. Колку што се сеќавам, имаше 2 тендери за ова (едниот мислам дека се викаше Alo telekom, а другиот не ми текнува), па третиот дури успеа и е рамковен (што секако е недозволиво). Секако фактот што е виртуелен, но и дека е само рамковен, како и уделот од 1,25% од пазарот говори колку ќе успее.

Теленор...можда за 2 години од сега по претпоставка дека ова се океј ќе помине.Т.е грешам знам Теле 2 еднаш имаа интерес пошто они се виртуелни

Теленор...можда за 2 години од сега по претпоставка дека ова се океј ќе помине.Т.е грешам знам Теле 2 еднаш имаа интерес пошто они се виртуелни
Искрено не знам, ние сме уникатни во се`, па така и во ова би можело да бидеме :D

Bump до кога месецов ќе се знае одлуката?Знам сега месрцов треба да биде...

Изминува рокот од 90 дена: КЗК мора да се изјасни за спојувањето на ВИП и ОНЕ

0125fbb3-97dd-4c4c-a993-a1728da637da-v.jpg

Комисијата за заштита на конкуренцијата на седница одржана на 03.02.2015 година донесе Заклучок за поведување на постапка за оценка на концентрацијата помеѓу „Мобилком Мацедониен Бетеилигунгсфервалтунг ГмбХ“ и ОНЕ телекомуникациски услуги ДООЕЛ Скопје, Република Македонија.

Согласно член 24 став (3) од Законот, Комисијата има рок од 90 работни дена од денот на поведување на постапката да донесе решение со кое ќе ја одобри или забрани предметната концентрација.

Овој рок истекува и поради тоа КЗК деновиве ќе мора да се изјасни дали концентрацијата на капиталот помеѓу австриската компанија во чија сопственост е мобилниот оператор ВИП и телекомуникацискта компанија ОНЕ е во согласност со Законот за заштита на конкуренцијата, а посебно поради тоа што со евентуалното спојување на двете компании ќе има значителни промени во однос на уделот на компаниите на пазарот на телекомуникациски услуги во Македонија.

Извор: emagazin.mk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom