On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Wadsl e top dodeka ne nadmines limit, nadmines li limitot ne ni se konektiraj :) mozes komotno da idesh kafe da pies dodeka ti otvori strana nekoja :)

martin , a da vidis da ne te krade tebe nekoj ? :) i da si proverish limit stho kako ? i restartiraj ja antenata (adapterot iskluci go , ostaj go 5 min , ukljuci go i pocekaj 5min pa probaj konektiraj se )

Jane напиша:
Епа пред да почнете да зборите за брзината и да плукате по оннет. Исчистете го компјутерот од сите глупости (viruses, spyware, trojans, adawarе...)

Јане, немој со вакви куршуми. Меѓу сите нас има луѓе што се разбираат многу повише од тебе или од техничката поддршка на но.нет во компјутери. Не сакам сега да си ги дигам акциите, ама ќе ти одговорам со едно: Добар ти е предлогов, ама не е за секаде и секогаш. Проблемот со мојата конекција не е до вируси тројанци или whatever (да додадам еден збор барем на англиски, колку за шмек) туку е до но.нет. Кога твојот гз е под суво додека на некој друг постојано му го плеска дождот, не се обидувај да го убедиш дека всушност не врнело. Не се обидувај.

Jane напиша:
Јас вчера и денес симињам Виста константно со 100КБ.
Не ми падна ниеднаш брината ниту малку.

Јас симињам константно со 10 KB/Sec. 10 пати поспоро од тебе. И сега што, само затоашто кај тебе е супер ја браниш фирмата на која и јас и ти и плаќаме иста сума (што би се рекло во исто срање сме) а добиваме ептен различна брзина? Или можеби се плашиш од гневот на системскиот администратор на но.нет? :)
Не ги брани, големи се они, можат и сами.... Кога ќе ни го дадат тоа што го плаќаме а ние ќе кењаме без врска (ко да немаме попаметна работа). И самиот знаеш низ што поминавме дур ја средија базната во нерези (и двајцата сме на таа базна, само сега некои од "вентилаторите" имаат проблем, ти за среќа си се погодил на некој добар). Show some respect.

Епа јас го дадов тоа како можна солуција која треба постојано да ја практикуваат не само ради брзината на интернетот него и општо ради брзината на компјутерот. Иначе вчера и денес на месинџер ништо не ми стига, ниту пак јас можам на некој да пишам (освен во моменти на среќа кои се многу ретки), на 5 минути ми паѓа интернетот, а конекција имам цело време, симињам со 10КБ во секунда, и за да ми отвори една страна треба 5 пати да стиснам refresh.
Зборев со но.нет и ме убедуваа прво дека имам проблемо со антената и рекоа ке ми се јават до вечер (ова вчера зборев). Зборев денес пак со нонет и ми викаат нема проблем кај мене имало проблем со базната станица, а не ми ни прашаа на која базна сум ниту пак јузер за да видат кој им се јавил.:toe: И ми вика пријатно и спушти. Ебате услугата.
Едвај чекам да се префрлам на тоа новото Cabelnet или како и да се вика.

П.С. Имам уште 2ГБ и неможам да ги дотрошам.:lut:

Едит: иначе со постот немислев никој да навредам ниту пак да кажам дека јас знам највеќе, туку само мислев како еден вид на совет да го кажам тоа.

Во рок од 2 дена интернетов ми е паднат 1000 пати, накај Охрид убав беше али штои има стана :tapp:.
Дури не ја сватат работата за озбилно тие, ние овдека за џабе си трубиме

Tetovcanec напиша:
I kaj mene poslednavaq nedela me dupci nevideno internetov so 11 mi spusta nekad da ti e*am internetot,a ova za cable sto e kako e koja firma znaes nesto?
prijatele,nemam nisto sigurno da ti kazam za internetot so cable tel, no mislam deka ce dadat nekoja opcija koja ce gi zaseni onnet u sekoja smisla.
ako doznaam nesto ce te informiram,no ako me preteknes so informacii .pisi pozdrav!!

Абе јас сум Охрид кај калено на таа антена(шо е то антена или..:)). Имам другари шо се на антената накај Струга шо е Лакочереј и немаат никаков проблем. Да им се јавам да ме префрлат на неа..ама неможам, цело време слушам Чикита :cry: Иначе уште 7 гигабајти имам за спуштање:kesa:

иначе прчитав Јане шо напиша за рефрешот и сакам да кажам дека и кај мене е таков проблемот и неможам да гхи потрошам 7-те гига....а сега научив филмој да спуштам:pos2:

zdravo

Jane напиша:
СИмни го Spybot Search & Destroy. Мора со него да секнираш. Наоѓа работи што не ги наоѓа анти-вирусот. Исчисти сите сомнителни cookies што ќе ти ги најде. Одкако ќе исчистиш, скенирај пак да видиш дали си исчистич како што треба.
hi.aj molimte go simnav programcevo i mi pokazuva ;error youneed to install the detection updates first by using the integred updates or manual updater;
so da napravam sledno
pozdrav

sasence19 напиша:
hi.aj molimte go simnav programcevo i mi pokazuva ;error youneed to install the detection updates first by using the integred updates or manual updater;
so da napravam sledno
pozdrav
Епа кога ќе го уклучиш програмот ќе видиш има Search for Updates и понатака ќе се снајдеш.

[admin]И тука завршува четот за Spybot Search & Destroy - Acid[/admin]

Од задутре идам на Вадсл едно 3 месеци...Делам со другар он сеа го ставил па викате ќе иде брзо почетниве?

Не се надевај на премногу...

Абе за кантер да иде и за мсн и кајгана...не ми ни треба друго.
А од септември 1мпбс со ова без лимит :)

Нека дојде некоја подобра понуда и одма го раскинувам договорот.Инаку на почетокот на овој месец за 2 песни и за z-bots ми одземаа скоро 1гб,па да му еб** мајката,испаѓа песниве се по 300мб а ботовите 400.Ќе ги толерирам уште овој месец,ако се случи нешто овакво го раскинувам договорот.BTW,во договорот пишува дека on-net нуди конекција 95% од времето на користење на интернет,што не е точно.Можам да кажам дека имам 80% конекција од времето на користње на интернет.

Ептен ми паѓаше деновиве конекцијата... ради времето јебига, бежичен е... сеа топ е.

Tetovcanec напиша:
Tetovcanec напиша:
Poslednive 2 - 3 dena nemam internet preku den, mi pisue Conecting trough WAN miniport (ili nesto vake slicno bese) i ide na REDIAL,a koj ce projde 24 casot odma imam internet.
Da ne znae nekoj sto moze da bide?
ne mi se desava vaka mene.ne go isklucuvaj adapterot od struja nikogas(dokolku go isklucuvas).
pisi kako e konekcijata po nekoj den!
pozdrav!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom