On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Tanes напиша:
Aj popoleka stignavme do 92 strana !!! A ak mojt nekoj nek mi objasnit kako e to 2gb za 1000denari????Dial Up????Kakvi se tie kartickite???
Тоа е за WiFi интернетот кој е достапен само во Скопје.

Имам wadsl И сега ем нешто ме зафркава ем нешто брзината му е 125 килобајти во секунда. Нели на договорот пиши од 256 до 512:toe:

И јас имам вадсл, меѓутоа тоа е тоа, додека бев на АДСЛ, никогаш немав проблеми со паѓање на брзина или пак паѓање на конекција, сега откако сум на ВАДСЛ, тоа ми стана секојдневие...

Ghost напиша:
И јас имам вадсл, меѓутоа тоа е тоа, додека бев на АДСЛ, никогаш немав проблеми со паѓање на брзина или пак паѓање на конекција, сега откако сум на ВАДСЛ, тоа ми стана секојдневие...
I neznam дали е ова проблем и кај тебе шо се појавуват..ај кажи ако е така за да знам дали да им се јавувам :) за џабе да не е... Кога ќе уклучам некоја страна или не не најдобар пример кога ќе спуштам нешто, на пример ако фајлот е 150килобајти и јас за нив чекам 3 минути :nesvest:...ПОточно кажано, ќе почни да се спушта па ќе застани па после пак ќе почни ша пак ќе застани...Чаре2? :)

Епа пред да почнете да зборите за брзината и да плукате по оннет. Исчистете го компјутерот од сите глупости (viruses, spyware, trojans, adawarе...) зошто кај мене во многу од случаите кога ќе го исчистам целосно брзината доста ќе ми се подобри. Така да пробајте и ова.
Ако ни тогаш не помогне, тогаш проблемот е до оннет.
Јас вчера и денес симињам Виста константно со 100КБ. Не ми падна ниеднаш брината ниту малку. Претходно што и да симињав се ми идеше околи 95-100КБпс брзината.:toe:

п.с. Да не дојде до забуни за тие што незнаат имам пакет со 768kbps брзина на download.

Ја пред скоро време стаиф ВАДСЛ, и ми лета...не ми паднала конекцијата ниеднаш до сеа...

Mesaja напиша:
Ја пред скоро време стаиф ВАДСЛ, и ми лета...не ми паднала конекцијата ниеднаш до сеа...
E i kaj мене беше така...до скоро :pos2: А како рече? Да гио исчистиме? Мислиш дали има некој вирус тантара мантара? Барав пред некој ден немаше...А имав и Мозила и ИЕ па и на двата ми одеше така...бавно нешто ко мрзливо :) туку ај ќе проверам пак...

Edno prasanje do tebe Jane.
Kakov internet imas Wadsl?

Sabit напиша:
Edno prasanje do tebe Jane.
Kakov internet imas Wadsl?
Имам WADSL и го имам најстариот пакет 1286 денари, 768/128кбпс, 8ГБ трансфер.

Јас имам Wads 512/128кбпс, 10ГБ трансфер.
и една вечер ми се сличи ова незнам како ни зошто
www.speedtest.net/result/120050239.png
www.speedtest.net/result/120050585.png
www.speedtest.net/result/120051288.png
Инаку лично јас сум задоволен сто е до стабилноста но за брзината мислам дека треба да дадат несто повеке, врзан сум на базната Црн Врв. Сигурно затоа имам стабилна врска.

немаше вируси не најде ... и сега еве одвај се уклучив :( се конектира и ко ќе уклучам Интернет Експлорер ко ќе дам команда за да оди на Кајгана или било каде...Само долу пишува Уеитинк и пак да стегнам на рефреш треба за да се уклучи страната (некоја)...и то пак чекам подолго. Незнам стварно шо можи да е проблемот :toe: :cry: ќе ви бидам стврано благодарен ако некој ми помогни..оти имајте милост неможам по цел ден Чикита да ја слушам на телефон :) Веќе напамет им ја научив на Аба песната...:vozbud:

СИмни го Spybot Search & Destroy. Мора со него да секнираш. Наоѓа работи што не ги наоѓа анти-вирусот. Исчисти сите сомнителни cookies што ќе ти ги најде. Одкако ќе исчистиш, скенирај пак да видиш дали си исчистич како што треба.

Jane напиша:
СИмни го Spybot Search & Destroy. Мора со него да секнираш. Наоѓа работи што не ги наоѓа анти-вирусот. Исчисти сите сомнителни cookies што ќе ти ги најде. Одкако ќе исчистиш, скенирај пак да видиш дали си исчистич како што треба.
Форчн ми кажа за Адвер една бесплатна е исти ли се тие две? И крак не ли ми треба за оваја?

Martin$ напиша:
Форчн ми кажа за Адвер една бесплатна е исти ли се тие две? И крак не ли ми треба за оваја?
Taa Ad-Aware е исто добра. Скенирај со двете. Иначе ќе ти ја пратам по пп. Не ја спомнав зошто не е бесплатна. Иначе оваа SpyBot ќе ти ги искенира убаво сите колачиња, а 99% тоа ти е проблемот. Сите тие глупоти си работат во позадина додека сурфаш и ти ја гушат конекцијата. Значи SpyBot е бесплатна, a Ad-Aware Pro ќе ти ја пратам по пп.
Поздрав.

Eh ne mi se spustat neznam zosto...Туклу сега видов шо е работата... За даунлоад на 1 мегабајт ми требаја 3 минути...Оти? и се спушташе со најсила 10 килобајти во секунда :cry: Исто забележав и кај видеата од ЈуТјуб и кај нив ќе биди лоадинг и после на едно место ќе застани и за 5 мин пак ќе продолжи...Проверив лмитото од 10 гигабајти дали сум го поминал ама ништо...уште 7 имам за овај месец :) Исто и ко ќе отварам некоја страна оп до пола ќе се уклучит и после то ќе треба рефреш за да се отвори (ама и тоа тешко)..Пробав да се јавам Он Нет ама ко секогаш Чикита слушам..:cry:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom