Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако еднаш веќе си ставила WiFi, како мислиш да ставиш пак? Ако си немала проблеми никогаш(освен кратко губење на мрежа), на која основа ти влијаат проблемите што ги имаат другите?GA 90 напиша:Jas imam staveno WiFi i zasega sum nemala problem osven kratko gubenje na mreza ali posle ova sto go procitav ke razmislam dali da stavam pak![]()
TpH_Bo_OkO напиша:Зависи од каде си, антените за wadsl можат да добијат линк и на радиус до 60км, а за стабилноста...па нема никаков проблем со стабилноста, моментално најдобра опција на пазарот, од лично искуство затоа што и јас го имам дома...па види сега....симнувам 2 филма од еднаш со брзина од 500кбпс без прекинување и нема гајле...
Princ напиша:Ептен мора да чекаш за да дојдат да инсталираат...
TpH_Bo_OkO напиша:Зависи од каде си, антените за wadsl можат да добијат линк и на радиус до 60км, а за стабилноста...па нема никаков проблем со стабилноста, моментално најдобра опција на пазарот, од лично искуство затоа што и јас го имам дома...па види сега....симнувам 2 филма од еднаш со брзина од 500кбпс без прекинување и нема гајле...
Mexx напиша:Ок! Да речеме дека сум 1.5 km од антената clear view. Довлно е тоа =) ? А вие викате дека многу се чека за инсталација? И дали треба да се оди во Скопје за договорот, пошто јас сум во друг град, и дали тие ќе дојдат за да инсталираат?
Mexx напиша:еве ова го пишува во договорот. Што им значи таа месечна цена, а што договорена цена? И друго нешто. Модемот ми го даваат на користење. Во договорот пишува, дека во случај на оштетување, кражба, неправилно користење, освен виша сила, целиот износ од 21.500 ден. ќе треба да се плати. Е ова е мало проблемче... затоа што треба ептен да пазиш, нели?
- Начин на плаќање: Во готово, до 15-ти во месецот во најблиската пошта/банка.
- Месечна цена на услугата 2.090,oo денари
- Договoрена цена на услугата/месечно 1.090,оо денари
- Инсталација и подесување на опрема (еднократен трошок)
699,оо денари- Опремата, Motorola Canopy 5400SM е дадена на користење за цело времетраење на договорот.
- Вредност на опремата: Canopy Motorola 5400SM, 21.500,оо денари\
Месечна цена е месечната (фактичката) цена на услугата, а договорена цена е цената која ти ја добиваш со склучување на договорот од 2 години.Mexx напиша:еве ова го пишува во договорот. Што им значи таа месечна цена, а што договорена цена?
Не е модем, туку Canopy Motorola антена. Инаку да - ти го даваат на користење.Mexx напиша:И друго нешто. Модемот ми го даваат на користење.
Во договорот исто така ја пишува и цената на опремата. Зарем ти сакаш да ти дадат опрема од 21.500 денари и да ти речат: "Брачко, ти ако сакаш лупни ја од земја, играј фудбал со неа или тренирај кик-бокс - па ако и се деси нешто, ние ќе ти дадеме нова". Нормално дека треба да се однесуваш со неа како примерен корисник. Доколку се оштетила од виша сила, нормално дека ќе ти ја заменат со нова. И не, нема ептен пазење... Си стои на покрив, како обична антена за телевизија.Mexx напиша:Во договорот пишува, дека во случај на оштетување, кражба, неправилно користење, освен виша сила, целиот износ од 21.500 ден. ќе треба да се плати. Е ова е мало проблемче... затоа што треба ептен да пазиш, нели?
Jane напиша:Антените на оннет се осигурани од кражба, затоа би требало без проблем да ти дадат нова. Кога ми ја местеа ги прашав и ми рекоа дека една антена коштала точно 500евра и поради тоа плаќале осигурање.