On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
сепак Wi-Fi според искуставата на другите останува понатаму нестабилен. Незнам за wADSL.

Jas imam staveno WiFi i zasega sum nemala problem osven kratko gubenje na mreza ali posle ova sto go procitav ke razmislam dali da stavam pak:kafe:

GA 90 напиша:
Jas imam staveno WiFi i zasega sum nemala problem osven kratko gubenje na mreza ali posle ova sto go procitav ke razmislam dali da stavam pak:kafe:
Ако еднаш веќе си ставила WiFi, како мислиш да ставиш пак? Ако си немала проблеми никогаш(освен кратко губење на мрежа), на која основа ти влијаат проблемите што ги имаат другите?

Почнав да ја читам темата од првата страница, и никако не дојдов до некој заклучок, пошто едни викаат вака, други онака. Досега имав кабелски, плаќав 1500 ден. за 512/128 без лимит. Сега сум заинтересиран за WADSL. Гледам дека доста е примамлив пакетот, па за 1090 ден. добивам 512 и 10гига лимит. Сакам да знам, каква е стабилноста на врската/конекцијата и каква е стабилноста на брзината? До колку оддалеченост може да се прима сигналот (без пречки)?

Зависи од каде си, антените за wadsl можат да добијат линк и на радиус до 60км, а за стабилноста...па нема никаков проблем со стабилноста, моментално најдобра опција на пазарот, од лично искуство затоа што и јас го имам дома...па види сега....симнувам 2 филма од еднаш со брзина од 500кбпс без прекинување и нема гајле...

TpH_Bo_OkO напиша:
Зависи од каде си, антените за wadsl можат да добијат линк и на радиус до 60км, а за стабилноста...па нема никаков проблем со стабилноста, моментално најдобра опција на пазарот, од лично искуство затоа што и јас го имам дома...па види сега....симнувам 2 филма од еднаш со брзина од 500кбпс без прекинување и нема гајле...

ooooooooooo extra
ja vcera im prativ mail.. i mi se javija od on net... sabajle treba da idam da potpisam neso.. i za sedum dena.. furajjjjjjjjjj :))))

TpH_Bo_OkO напиша:

Ок! Да речеме дека сум 1.5 km од антената clear view. Довлно е тоа =) ? А вие викате дека многу се чека за инсталација? И дали треба да се оди во Скопје за договорот, пошто јас сум во друг град, и дали тие ќе дојдат за да инсталираат?

Mexx напиша:
Ок! Да речеме дека сум 1.5 km од антената clear view. Довлно е тоа =) ? А вие викате дека многу се чека за инсталација? И дали треба да се оди во Скопје за договорот, пошто јас сум во друг град, и дали тие ќе дојдат за да инсталираат?

da da oni doagaat da instaliraat.
treba da imas pristap do krov... a za dogovorot treba vo skopje vo kancelariite kaj leptokarija... ne znam dali imaat vo drug grad. idi na onnet, i prati im poraka, za eden den vrakaat na porakata ili doma ke ti se javat.

1. Начин на плаќање: Во готово, до 15-ти во месецот во најблиската пошта/банка.
  2. Месечна цена на услугата 2.090,oo денари
  3. Договoрена цена на услугата/месечно 1.090,оо денари
  4. Инсталација и подесување на опрема (еднократен трошок)
    699,оо денари
  5. Опремата, Motorola Canopy 5400SM е дадена на користење за цело времетраење на договорот.
  6. Вредност на опремата: Canopy Motorola 5400SM, 21.500,оо денари\
еве ова го пишува во договорот. Што им значи таа месечна цена, а што договорена цена? И друго нешто. Модемот ми го даваат на користење. Во договорот пишува, дека во случај на оштетување, кражба, неправилно користење, освен виша сила, целиот износ од 21.500 ден. ќе треба да се плати. Е ова е мало проблемче... затоа што треба ептен да пазиш, нели?

Mexx напиша:
  1. Начин на плаќање: Во готово, до 15-ти во месецот во најблиската пошта/банка.
  2. Месечна цена на услугата 2.090,oo денари
  3. Договoрена цена на услугата/месечно 1.090,оо денари
  4. Инсталација и подесување на опрема (еднократен трошок)
    699,оо денари
  5. Опремата, Motorola Canopy 5400SM е дадена на користење за цело времетраење на договорот.
  6. Вредност на опремата: Canopy Motorola 5400SM, 21.500,оо денари\
еве ова го пишува во договорот. Што им значи таа месечна цена, а што договорена цена? И друго нешто. Модемот ми го даваат на користење. Во договорот пишува, дека во случај на оштетување, кражба, неправилно користење, освен виша сила, целиот износ од 21.500 ден. ќе треба да се плати. Е ова е мало проблемче... затоа што треба ептен да пазиш, нели?

tuka si vo pravo.... 21.500 mnogu e za modem da go ebam :) :)
e toa so cenata kje gi prasam utre :)

Mexx напиша:
еве ова го пишува во договорот. Што им значи таа месечна цена, а што договорена цена?
Месечна цена е месечната (фактичката) цена на услугата, а договорена цена е цената која ти ја добиваш со склучување на договорот од 2 години.

Значи, со договор на 2 години = 1.090 денари.
Со договор од 1 година = 2.090 денари.

Mexx напиша:
И друго нешто. Модемот ми го даваат на користење.
Не е модем, туку Canopy Motorola антена. Инаку да - ти го даваат на користење.

Mexx напиша:
Во договорот пишува, дека во случај на оштетување, кражба, неправилно користење, освен виша сила, целиот износ од 21.500 ден. ќе треба да се плати. Е ова е мало проблемче... затоа што треба ептен да пазиш, нели?
Во договорот исто така ја пишува и цената на опремата. Зарем ти сакаш да ти дадат опрема од 21.500 денари и да ти речат: "Брачко, ти ако сакаш лупни ја од земја, играј фудбал со неа или тренирај кик-бокс - па ако и се деси нешто, ние ќе ти дадеме нова". Нормално дека треба да се однесуваш со неа како примерен корисник. Доколку се оштетила од виша сила, нормално дека ќе ти ја заменат со нова. И не, нема ептен пазење... Си стои на покрив, како обична антена за телевизија.

Антените на оннет се осигурани од кражба, затоа би требало без проблем да ти дадат нова. Кога ми ја местеа ги прашав и ми рекоа дека една антена коштала точно 500евра и поради тоа плаќале осигурање.

Jane напиша:
Антените на оннет се осигурани од кражба, затоа би требало без проблем да ти дадат нова. Кога ми ја местеа ги прашав и ми рекоа дека една антена коштала точно 500евра и поради тоа плаќале осигурање.

читав на slashdot дека на некои канопија интегрираат и GPS, така што кој и да ја украде, само што ке ја уштека лесно ке го најдат
незнам канопијава на оннетовци имаат таква ствар

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom