On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Bidikov напиша:
Извини, ама ова го сметам за плачење (заедно со уште неколку вакви слични констатации) ... леле ние имаме повеќе точки и нејкеме сега да фрламе пари за агрегати па ќе ставаме UPS од 600VA па ако додржи добро ако не пак добро ...

Да се разјасниме - UPS и агрегат се 2 многу различни работи ... он.нет на повеќето точки има UPS (точниот број, модел се познати на авторот) и (се надевам дека) има агрегат во главните простории во алуминка ...МТНЕТ на секоја точка каде што има мрежна опрема има и UPS и агрегат
А ти,онака пропатно, колку ја познаваш мрежата на он.нет?

Bidikov напиша:
Извини, ама ова го сметам за плачење (заедно со уште неколку вакви слични констатации) ... леле ние имаме повеќе точки и нејкеме сега да фрламе пари за агрегати па ќе ставаме UPS од 600VA па ако додржи добро ако не пак добро ...
Ние, колку што ми текнува, разговаравме за стабилноста и поврзаноста на стабилноста со тоа дали интернетот се спроведува преку кабел или радио бранови. Ајде да се задржиме на тоа. Не е убаво да забегуваш со коментарите и да ја вртиш дискусијата во сосема друг правец... Или се обидуваш да ја искористиш обемноста на темава за да го истуриш твојот гнев?

Јас ти реков дека евентуалните прекини се должат заради проблеми со струјата (а тоа е ретко се случува на ист акцес поинт), но поради големиот број на акцес поинти - нормално е да се случи повремено некаде... Незнам зошто го сметаш за "плачење" наместо за просвлетлување.

И да погодам, во наредната реплика пак ќе збориш за агрегати наместо за разликата кабел <-> радио бранови?

Што се расправате бе за нешто што е веќе видено? НЕМААТ НИ АГРЕГАТИ НИ UPS-a!
Не ја познавам мрежата на но.нет, ама од ИСКУСТВО знам дека немав интернет цела ноќ бидејќи базната немала струја. Крај на причата.

TpH_Bo_OkO напиша:
А ти,онака пропатно, колку ја познаваш мрежата на он.нет?

Нема да биде фер да кажам дека ја знам 100% ама 99% ја знам -
почнувајќи од сите точки низ македонија, преку типот на опрема, капацитет на истата, па се до начинот на рутирање и стандардните одговори на техничката подршка ...

Прашај го шефот или прашај го Пепи - ќе ти потврдат ... а како знак на респекат наредно доагање на гости во но.нет ќе те терам ти да ми правиш кафе - ок?

Acid напиша:
Ние, колку што ми текнува, разговаравме за стабилноста и поврзаноста на стабилноста со тоа дали интернетот се спроведува преку кабел или радио бранови. Ајде да се задржиме на тоа. Не е убаво да забегуваш со коментарите и да ја вртиш дискусијата во сосема друг правец...

1) Јас дадов арументи зошто радио бранови не се подобри од кабел (бакарен или оптички) - ама некој тука почна да споредува УПС и агрегат ...

2) темава е општо за Он.нет Wifi/WADSL значи не сме надвор од неа ..

3) неможе за едните да е дозволено да идат оффтопик а за другите не ...

Бидејќи не гледам ставови на поединци туку ставови/маркетинг на компанија нема поента повеќе да дискутираме на темава ...

Bidikov напиша:
Нема да биде фер да кажам дека ја знам 100% ама 99% ја знам -
почнувајќи од сите точки низ македонија, преку типот на опрема, капацитет на истата, па се до начинот на рутирање и стандардните одговори на техничката подршка ...
Прашај го шефот или прашај го Пепи - ќе ти потврдат ... а како знак на респекат наредно доагање на гости во но.нет ќе те терам ти да ми правиш кафе - ок?
Најфер ќе беше да кажеш дека ни 0.0001% не ја знаеш мрежата на он.нет пошто од времето кога ти го одбија CV-то во он.нет досега, помина цела ера(упс)...А за она „ти њега знаш, он тебе заборавио”, вистина е, па провери прво дали ќе те пуштат на врата во он.нет, и немој толку куропецање, сепак, темата не е за тоа кој на кого кафе ќе варел(малограѓанштина, и мутирана егоцентричност), туку за твојата компетентност со која си ги изнесуваш ставовите што се однесуваат кон мрежата на он.нет кои 80% се чист bullshit...

Продолжи си со нормална дискусија, а за мене, не се секирај :helou:

Едит: Ако тоа те прави среќен, пренеси ја каде сакаш :wink:

Ок, така нека биде - нема смисла да ја труеме темава зашто ти си погрешно информиран (ако не се лажам ти на револуција збореше дека Принц праќал CV - јас никогаш не сум го направил тоа ... :helou: )

Ако има потреба слободно контактирај со мене преку ПП, или друг начин на лична комуникација ...
Исто така да те прашам дали горенаведената порака смеам да ја пренесам на трети лица (одговор преку ПП да не речат пак дека идам надвор од темата) ?

Едит: Ок, благодарам за дозволата ...

Ништо, јас ќе морам утре да зборам со одговорниот за техничка поддршка. Тој што е на смена сега (имам скриншот од неговата IP) вади податоци за клиентите по форуми и ја злоупотребува службената положба. Башка муабет што последен пат пред 30 и кусур минути ми пиша на мсн и не ми го реши проблемов

Едит:
Поука до новите клиенти: ако не мислите да ќутите и онаквувате, немојте ни да им станете клиент. Ако им мрчите многу за никаквата конекција, ќе ви извадат лични податоци (кои сте им ги оставиле при потпишување на договорот) на интернет. Има основ и за тужба.... ама да ти се мочам во државата во која живеам.

Знае ли некој што е финтава??? да не покачиле брзината од оннет за вадсл-от???

Da ne sonuvas?
GraFusion напиша:
Знае ли некој што е финтава??? да не покачиле брзината од оннет за вадсл-от???

Преска бев кај татко ми во фирмата инсталирав нешто на компјутерите и пак се јави истиот проблем. Еден јузер на 2 компјутери. Не можеше двата да се конектираат, ама во овој случај не го исклучуваше првоконектираниот компјутер, туку викаше има грешка во јузернејмот или пасвордот. Пробав сите можни варијанти со 3 различни јузери и одговорот е дека не даваат еден јузер на двата компјутери.
Дома двата компјутери ми се конектирани со истиот јузер.:nesum:

Некој паметен да каже што по ѓаволите се дешава со оннет? На татко ми му требаат на двата компјутери да се поврзани на интернет и утре незнам што ќе прави без интернет на едниот.
Прашувам колку да знам дали да купувам рутер.

Рутер или едниот нека се конектира и намести sharing конекција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom