On.net WADSL интернет

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
Go2bed напиша:
сега за сега е супер......speedtest.com - 520Kbps ,што е одлично..гледам дека и страни отвара брзо...
а ти да се јавиш во ОННЕТ да ти ја проверат антената...дали е ок?
probav da se javam , se iznaslusav muzika, i probav na sajtot toa online support, si napravivme malku muabet, ama kako i obicno, bez nikakvo resenie, istata prikazna, se raboti na slucajot, ke bide sredeno vo brzo vreme i slicno...

edno prasanje do admin/mod, go imam muabetot, moze li vo post da go stavam? prilicno golemo ke izleze, 53 реда е

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
траеше колку шо траеше, сега е пак стариот добар ОФФ.НЕТ

Go2bed како ти е тебе сега? спид тестот према лондон вика 80 данунлоад со 128 уплоад. а пингот изгледа вака:
Ping statistics for 209.85.135.147:
Packets: Sent = 119, Received = 119, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 78ms, Maximum = 186ms, Average = 128ms
и нон стоп варира

а муабетот со сапортот можете да го ѕирнете тука.

P

Princ

Гостин
Според досегашното искуство нонет нема да ги поправи никогаш проблемите што ги има. Секогаш "санираат" (наводници има) еден за да се појави друг. Веќе 4 месеци така. Убеден сум дека ќе ги поправат кога нас ќе не снема и нема да ги плаќаме повише нивните вработени.

Coca-Cola1981

uzivaj vo nepovtorliviot vkus Always CocaCola
Член од
27 јануари 2007
Мислења
417
Поени од реакции
1
abe ok si e on net, a na koj predavatel ste do toa da ne vi e makata? vecra bea zakon isto

neznam sho e problemot kaj vas

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Проблемот е во тоа што немаат капацитет...ништо друго. Ќе се реши кога ќе купат уште некој мега бит линк.

Coca-Cola1981

uzivaj vo nepovtorliviot vkus Always CocaCola
Член од
27 јануари 2007
Мислења
417
Поени од реакции
1
ok mozda neznam ne se rabiram do tolku, samo gleam deka drugi se zalat mnogu a mene mi e ok

Член од
3 февруари 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
WIFI

Има решение и за тоа.Земи си кабелски интернет :))

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Ова е крајно несериозно. Па можат барем да пратат по е-маил некое објаснување/извинување. Во најмала рака се осеќам изиграно. Баш ме интересира, деновиве ќе стигне фактурата, само ако видам 1286 ден. кај конечниот износ, одам во дирекција да барам приговор.Она што ме интересира е: дали е можно некакво ’преусмерување’ на битрејтот со цел новите корисници да не ги доживуваат овие проблеми, како би имале пр. 1 месец супер интернет, за после тоа да се појават проблемите. Мене ми изгледа симптоматично.

П.С. Еве цел ден не можам да направам ниеден тест на www.speedtest.net , не ми ја отвора страната целосно, мапата се појавува, но не и серверите на неа.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Вашата брзина изгледа кај мене ја носат ... секој ден се побрз интернет имам ... симињам со 1.6 - 2.3 мб. :toe: :vozbud: :baeh:

P

Princ

Гостин
Мене ми стигна фактурата. Полн износ, 1286 денари за прекрасниот интернет кој имаме да ви го понудиме за овој месец, кој ви го даваме уназад 5 месеци ќе ве молам млад господине.

Инаку не верувам дека не местат. Јас првите 2 месеца имав одличен интернет, го фалев секаде. После почнаа големите проблеми и никако да ги снема. Мислам дека вентилот на пепи е толкав, не дека нешто друго не чини.

Дивајн напиша:
Вашата брзина изгледа кај мене ја носат ... секој ден се побрз интернет имам ... симињам со 1.6 - 2.3 мб. :toe: :vozbud: :baeh:
Според мои внатрешни информации, тоа и им се наредните чекори. Да ја укинат целосно услугата за физички лица и само со фирми да се бават. Таму се парите а во домашните корисници проблемите. Наводно го отпуштиле тој што им дал предлог да го продаваат WADSL-ов на домашни корисници.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
deXterche напиша:
Проблемот е во тоа што немаат капацитет...ништо друго. Ќе се реши кога ќе купат уште некој мега бит линк.
Не е проблемот до капацитетот на линковите. Друго ги мачи.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Мистичен напиша:
Не е проблемот до капацитетот на линковите. Друго ги мачи.
Симтомите на топ интернет преку ноќ(02-10) а денски катастрофа на тоа ме тераат да мислам

Член од
25 јануари 2007
Мислења
127
Поени од реакции
2
Brate ke secat zora kabli ama toa ne e resenie, ama do koga telekabel ja drzi pola makedonia ke opstani.A za on net mazam da recam KLOSARI sakaat da bidat nesto a ne vlozuvaat pari nemaat nikakva infrastruktura a samo se zalat telekom ne dava ova ne dava ona pa ne dava ZEMETA LOPATI I MONTIRAJTE BANDERI PA DA VIDAM DALI KE GI DAVATE VIE DRUGI DA VI GI KORISTAT a do togas ke molite za interkonekcia po realna cena koja nikogas nema da ja dobiete

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Princ напиша:
Според мои внатрешни информации, тоа и им се наредните чекори. Да ја укинат целосно услугата за физички лица и само со фирми да се бават. Таму се парите а во домашните корисници проблемите. Наводно го отпуштиле тој што им дал предлог да го продаваат WADSL-ов на домашни корисници.
Одличен начин за изградба на високо ниво на репутација! Само така, но.нет! Телеком воопшто не треба да биде загрижен за евентуалната загуба на тековни претплатници на фиксната телефонија, со оглед на вашата сериозност, професионалност и посветеност кон моменталните ваши корисници.

Kajgana Shop

На врв Bottom