...On a rainy day...

Член од
9 декември 2009
Мислења
57
Поени од реакции
1
најмногу ја сакам есента и есенскиот дожд...пејзажите,маглата..некако се ми е магично и убаво се чуствувам тогаш .мразам кога грее сонце :lud: кога е дождливо сакам да шетам сама и да размислувам,сакам да читам ...Или да спијам кога надвор истура :icon_surp милина
hehehe i ja isto obozavam ka vrne onaka po cel den togas denot mi e samo za setanje sekako bez cador ubavini

H

HITCH

Гостин
Премногу сум романтична. Обожавам дожд! Ме смирува многу и ме тера да си мислам само на убави работи. Си враќам спомени од детството, пуштам музика Fly Me To The Moon од сите можни изведувачи ја обожавам песнава, Iris - Goo Goo Dolls, Nina Simone, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Frank Sinatra, Dean Martin, после преминуваме на Македонска музика или ју рок, се зависи од расположението. Обожавам дожд, сакам кога грми, а јас да си зјапам надвор. Најмногу сакам да си се возам додека врне, а градот е празен. Добра музика у кола и мислам дека така можам до крајот на мојот живот. Во последниве 7-8 месеци немав време за да си уживам, ама затоа сега деновиве баш кога времево е врнежливо ќе надокнадам.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Премногу сум романтична. Обожавам дожд! Ме смирува многу и ме тера да си мислам само на убави работи. Си враќам спомени од детството, пуштам музика Fly Me To The Moon од сите можни изведувачи ја обожавам песнава, Iris - Goo Goo Dolls, Nina Simone, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Frank Sinatra, Dean Martin, после преминуваме на Македонска музика или ју рок, се зависи од расположението. Обожавам дожд, сакам кога грми, а јас да си зјапам надвор. Најмногу сакам да си се возам додека врне, а градот е празен. Добра музика у кола и мислам дека така можам до крајот на мојот живот. Во последниве 7-8 месеци немав време за да си уживам, ама затоа сега деновиве баш кога времево е врнежливо ќе надокнадам.
Еве еден поздрав до тебе, rain girl :), со една од најубавите и неправедно подзаборавени балади. Често ја слушам кога врне, мој предлог за дождлива топ листа :smir:

H

HITCH

Гостин
Еве еден поздрав до тебе, rain girl :), со една од најубавите и неправедно подзаборавени балади. Често ја слушам кога врне, мој предлог за дождлива топ листа :smir:

Само да се надоврзам со уште една совршена песна

п.с. фала за песната прекрасен избор :smir:

H

HITCH

Гостин
Се надевам дека ќе заврне убаво дожд, нема само да не залаже да се радуваме на неколку капки :vozbud:

п.с. Синоќа бев на свадба и уште ме држи расположението...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Онаа свежина која се создава после дожд,мирис на жито и трева ја обожавам уште од дете.
Кога врне секогаш изглегувам на тераса иако мајка ми цел живот ми вика дека ја предизвикувам бељата кога има невреме надвор,ама не можам да одолеам.Поретко застанувам на прозорец и набљудувам.Една од најмоќните глетки е кога надвор има невреме.Не се опишува тоа...

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Го обожавам дождот од секогаш,сакам да шетам на дождот и да ме намокри убаво бидејки така се чуствувам супер.Сакам и кога спијам да врне,зошто тогаш сонот е најубав:pipi:

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Сакам дожд и тоа прилично многу, баш летен дожд како што е сега и без грмење, страв ми е од грмење.Миризбата на воздухот после летен дожд и самата атмосфера не можам да ја опишам со зборови.Преубаво:pipi:
..ама добро бе, биваше баш денес вечер, од сите вечери да врнеш.Баш сакав да носам бело...
Ај може ќе преврне:pipi:

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Кога врне дожд ми ствара многу големи проблеми и не можам дома да седам во никој случај, бидејќи нема струја исе осеќам како да сум се вратил цел век наназад :(

B

Borg_Drone

Гостин
Ај може ќе преврне:pipi:
Ќе преврне....до среда.Така да можеш само бел чадор да си понесеш со себе некаде на шетање, повеќе од тоа не.
Што се однесува до темата on a rainy day V says: „Да ти се м***м во времето, баш кога сум слободен мора да се упропасти времето и тоа да ме спречи од излегување некаде!“

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Без дожд, нема виножита! = сакам дожд! :)

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Ovoj period ucammmmmm od ponedelnik polagam hhhh,i neka vrne poobro e za ucenje:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom