ОМО Илинден ја победи 18-годишната полициска забрана!

• Креатор на темата Креатор на темата ada
  • Време на започнување Време на започнување
:)

Ти била си во Пирин? Или са родена таму како мене?
И да, сите от Пирин сме македонци - обаче по географско определение.

Сум била затоа тврдам дека сите се Македонци до еден!
И по географско и по национално и по корен се Македонци!

Сум била затоа тврдам дека сите се Македонци до еден!
И по географско и по национално и по корен се Македонци!

И дека си била моме?:) Си прашала некои како се осека?

Нормално...кога веќе немате своја музика:baeh::drk:

Имаме си и пирински фолклор и песни дека летат во космосо. Имаме певачи звезди на Ла Скала. Аи немои да тресеш глупости. Таа музика по Планета не се брои. Се помалко се слуша. И она не е за слушане, туку за гледане. Спираш звука и гледаш момите:vozbud:

Поентата на ваква работа е дека во Бугариа има демокрација и се водат дебати на државно радио и се продават вестници на македонски и слободно се собират македонците, ама на некои во Скопие ова не му отговара. Никои не кажа тиа работи са убави има напредок во Бугариа спрема македонското малцинство, а то само пльукане.

:)

Ти била си во Пирин? Или са родена таму како мене?
И да, сите от Пирин сме македонци - обаче по географско определение.

Taka li ti kazaa od ofisot Sofiski da se predatavuvas kako roden od pirinska Makedonija? Brej, site bugarski ucesnici na forumov, site, 100% bile rodeni vo pirinska Makedonija... mnogu slucajnosti bre....
Nie pieme nafta i naivno veruvame na sofiskite drzavni sluzbenici sto tuka ni pisuvaat :tapp:
Koj ti e sefo? Kurakacanov, agent Guce ili pak nekoj tret:drk:?

Имаме си и пирински фолклор и песни дека летат во космосо. Имаме певачи звезди на Ла Скала. Аи немои да тресеш глупости. Таа музика по Планета не се брои. Се помалко се слуша. И она не е за слушане, туку за гледане. Спираш звука и гледаш момите:vozbud:

Пирински фолклор кој и ти самиот го крсти и призна како МАКЕДОНСКИ...

пејте за кан асарух, татарско девојче китка шарена и волга бистра со кавказ планина....:vozbud:

Културата е нераскинлива и неделива.
Пиринскиот, Беломорскиот и Вардарскиот фолклор даваат една целина.
Етничка Македонија.

97г. в Охрид по радиото ехтеше само ср'бска музика.Ни м от македонска.

97г. в Охрид по радиото ехтеше само ср'бска музика.Ни м от македонска.

Aко те земам со една шаклама по тиква, ќе слушнеш каква музика одела на радиото во Охрид.

Се е пролазно, само македонската музика останува вечна.
Се сложуваш ли ?

ОМО Илинден ја победи 18-годишната полициска забрана!

така гласи насловот....

прашање до попаленковците...ако нема македонци...чуму забрана и полиција....за кого...за леприконите ли?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom