Oмилен писател

• Креатор на темата Креатор на темата Stefanos_M
  • Време на започнување Време на започнување
Tesko prasanje, ne moze za eden da se odluci covek. gi ima navistina tolku mnogu voslebnici na pisaniot zbor!
Sepak, bi go izdvoil J. R. R. Tolkien, zasto sozdava eden tolku dlabok i sloevit svet, koj za razlika od negovite sovremenici - egzistencijalisti, gi prikazuva i najmracnite bezdni, no i vrvovite sto nekogas covekot gi imal i koj treba da gi osvoi.

Толкин е друга категорија лица.

Еден писател немам, затоа пишшувам секојпат за различен од многуте омилени.

Уф, од кај да почнам. Господин господин Шекспир прв ми падна на памет. Потоа, Г-дин г-дин Толкин, да г-дин, г-дин Достоевски. Листата продолжува, не ми се само тие омилени. Сите тие му дале големи дарови на човештвото, нивното творештво.

Гениј кој е неспоредлив со било кој друг. Causa sui и sui generis личност!

Omilen pisatel definitivno Herman Hesse , me fascinira tipot . Isto taka gi pocituvam i sakam delata na Gete i Edgaran Alan Po .

John Ronald Regan Tolkin
zatoa sro pisuuva mnogu dobra naucna fantastika
a toj ja napisala i knigata gospodar na prstenite zaedno so mnogu drugi naucno fantasticni knigi

Џоан Роулинг.Хари Потер и е пишувана неверојатно.Вистинска магија.Не сум некој голем читател на книги и ретко се одлучувам да читам.Ама кога ја читам неа почнувам и не те остава пустата на раат.Страна по страна цела книга ќе ја прочита човек:)

николас спаркс
го обожавам овој писател но за жал сите негови дела не се преведени :(

страници за нашата љубов, порака во шише и чекори за сеќавање мислам дека секогаш ке останат меѓу 10-те најубави љубовни книги:pipi:

Епа јас обожавам да го читам Алберт Ками и Херман Хесе...На А.Ками му ги обожавам книгите затоа што некако карактерите на ликовите(претежно главните)му се многу ладнокрвни,не знам интересен е во секој случај...

Николас Спаркс и Даниела Стил

Og Mandino spored mene. Mnogu dobar pisatel. Recisi site knigi negovi se bestseleri. Procitajte nekoja negova kniga i ke sfatite deka sum vo pravo (kolku-tolku).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom