Олимпијада за етничко помирување

• Креатор на темата Креатор на темата Dr_ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување
Со пушка се брани држава ,но не се и гради.
Nema drzava sto ne izgradena na krv, vojni i pot.
Nema drzava i narod sto postoi i sto ja nemat odbraneno svoja drzava, ama izgleda ne zasluzuvame drzava zosto ne sme gotovi da ja branime i da opstoi kako nacionalna drzava na makedoncite.

Ај малку музика за релаксација.

Криви смо ми!

To nisu krivci primitivci
sto su pokupili mast
korov nikne digod stigne,
ma svaka njima cast

Krivi smo mi

Otkud svi ti paraziti
sto su nam zagustili
nemoj stari moj,
krivi smo mi
sto smo ih pustili

Ma sta su znali djenerali
i brkati majori
jedino da vicu:
pali ali nisu najgori

Krivi smo mi

Ni svi ti silni infantilni
sto su puske sanjali
ne, ne derane,
krivi smo mi
sto smo se sklanjali

Putuj Evropo,
nemoj vise cekati na nas
ne pitaj mnogo,
dospeces i ti na rdjav glas

Putuj planeto,
super smo se druzili
nama je lepo,
taman kako smo zasluzili

Nisu krivci depresivci,
lude i psihopate
sto su rusili pa sada
nama nude lopate

Krivi smo mi

Nisu krivi sedativi
sto ih nisu sputali
sori, matori,
krivi smo mi
koji smo cutali

Putuj Evropo
i pos'lji nam malo peciva
nama je dobro,
sreca jedna neizreciva

Putuj planeto,
ovde se vrag priziva
nama je lepo,
slika jedna neopisiva​

Nemozam da go oprostam 2001 i zaboravam i nemam namera da davam moite deca da ziveat pod zakani i ponizuvanje so zakani na vojna, masakri ako ne dobivat prava sto pozeluvat.

Епа иссели се, дека ја неам намера никаде да одам. Чим мислиш дека јас ти се заканувам, а не си спремен да седнеш и да смириш страсти, друго чаре немаш. До Белград слушам 60 евра карта била.

Nema drzava sto ne izgradena na krv, vojni i pot.
Nema drzava i narod sto postoi i sto ja nemat odbraneno svoja drzava, ama izgleda ne zasluzuvame drzava zosto ne sme gotovi da ja branime i da opstoi kako nacionalna drzava na makedoncite.

Па цело време тоа ви викаме ние албанците, дај ваму државата ние да ја тераме, ни грци ќе мрчат нит проблеми со бугарите нит со србите. Вие инает терате. Епа терај.

lets build bridges :D :D :D :D
идеава е супер...
има нешто конкретно или само на ова ќе си остани?

Не се секирајте за Убијците, насилниците и за оние кои убиваат и колат НА СИТЕ КЕ ИМ СЕ ВИДИ КРАЈОТ БИЛО ТОА НАШИ ИЛИ ВАШИ.Правдата ке биде задоволена.

Туку идејава е добра и треба да се реализира а на само да разговараме за неа.

Предолози каде да се одржи и дата?

Би било добро во сите градови да има по нешто од олимпијадата ,за да не се почуствува помеѓу народот дека некои се делат.

Ајде чим толку сте запнале за одржување нека биде во Арачиново може?
Нека биде домаќин Аљи и нека ви организира баш ме интересира колку ќе ви успее ‘глумењето‘ мултиетничност и соживот

Епа иссели се, дека ја неам намера никаде да одам. Чим мислиш дека јас ти се заканувам, а не си спремен да седнеш и да смириш страсти, друго чаре немаш. До Белград слушам 60 евра карта била.

Па цело време тоа ви викаме ние албанците, дај ваму државата ние да ја тераме, ни грци ќе мрчат нит проблеми со бугарите нит со србите. Вие инает терате. Епа терај.

Najevtina e kartata za Pristina- 15 evra i izgleda tamu ke se bega, a i se ima iskustvo od porano. A zgusti nesto, ludjeto strah gi facha i bezhu odakle su doshli sas opanci, bechvi i shaljvari.

Ne znam kako moze ja dademe drzavata na emigranti koi nelegalno dobija drzavjanstva 1993 g., da bese toa taka lesno, germancite odamna ke ja prepustea Germanija na turcite, koi se isto dosljaci vo Deutsch. kako i vie vo Makedonija. I na EU ne i odgovara uste edna nova dominantno-muslimanska zemja, koja ke siri nestabilnost prema risjanska EU- zasnovana na principite na hristijanstvoto. Da ne bese taka, uste odamna Turcija ke bese EU clenka, koja toa poveke go zasluzuva od Romanija ili pak Bugarija.

Нека биде домаќин Аљи и нека ви организира баш ме интересира колку ќе ви успее ‘глумењето‘ мултиетничност и соживот

Можи и номинација за оскар ќе добијат.

Ех, бре па ти... Не им го расипувај филмот. Таман се израдував дека метла ќе ми дадат.
И пиши таму у потпис или аватар стаи некаков, да те знаат дека си Албанец. Знам, може како Евреите што имале на раката трака, наместо Давидива Ѕвезда орел да мора да носите, вака се бунам понекогаш на пазар, па ми се дешава по грешка од Албанец да купам.

Можи и номинација за оскар ќе добијат.

Вие македонци сте?

Ако сте македонци....дајте некоја подобра идеја/иницијатива, за доброто на сите во оваа држава.

Доколку немате, бидете стварно македонци, и не ги трујте и гушете идеите кои малку од малку придонесуваат, за подобрата иднина на оваа држава, и овој народ.

Теми за тупење и покажување национал шовинизам и лажен патриотизам, на форумов има многу....
Колете, бесете, селете таму....колку ви душа сака.
Оставете барем една добра идеја да има свој континуитет.

Бескрајно ќе ви бидат благодарни, сите оние кои и мислат добро на ова држава.

Вие македонци сте?

Ако сте македонци....дајте некоја подобра идеја/иницијатива, за доброто на сите во оваа држава.

Доколку немате, бидете стварно македонци, и не ги трујте и гушете идеите кои малку од малку придонесуваат, за подобрата иднина на оваа држава, и овој народ.

Теми за тупење и покажување национал шовинизам и лажен патриотизам, на форумов има многу....
Колете, бесете, селете таму....колку ви душа сака.
Оставете барем една добра идеја да има свој континуитет.

Бескрајно ќе ви бидат благодарни, сите оние кои и мислат добро на ова држава.

Па за доброто на оваа држава ние мислиме. Што мислиш ти зошто сеуште имаме визи за сегде? Кој сака таков џган слободно да му се шета по земјата.

Како што можам да заклучам од некои постови некои сакаат олимпијадава да ја направат Олимпијадаза етничко чистење наместо за помирување.за таквите предложувам банирање од темава.

Значи давајте пердлози кои се бараат и кои би помогнале да се оствари идејава.

Како што можам да заклучам од некои постови некои сакаат олимпијадава да ја направат Олимпијадаза етничко чистење наместо за помирување.за таквите предложувам банирање од темава.

Значи давајте пердлози кои се бараат и кои би помогнале да се оствари идејава.

Јас заклучувам дека сеуште не сме зрели и сме многу слепи за да не се препокуваме кој е посилен кој не е предлагам сите да бидеме банирани од темата .
ако може:locked: до посвесни времиња.

Јас заклучувам дека сеуште не сме зрели и сме многу слепи за да не се препокуваме кој е посилен кој не е предлагам сите да бидеме банирани од темата .
ако може:locked: до посвесни времиња.
Интересна идеја Вирус само можеше да оди во општи муабети ,Јас предлагам да се земи Сидоровски како новинар во студио пошто има искуство во слични Игри без граници(тривиа-ми текнува на Охриѓанецо капитенот на тимот ко изгубија во финале прва изјава негова судиите немет врска ама онака црвен во фацата со глас како политичар на митинг),имам предлог да се активира и Табакоски како коментатор во трката на скутери под 50 кубица,тука е и Атанас Костоски за фудбалскиов дел,можи да оди на Алсат двојазично да бидат сите задоволни онака некоја нова дисциплина да се воведи сисање мотке,хркљуш нешто што е соодветно на нашиов менталитет за да има поголема посетеност настрана шали баш би сакал да видам нешто слично.

Прашање-Постои уште велосипедскава трка Тур де Македонија не сум заприметил последниве године?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom