Dr_ViRuS
DarkSide with green light
aj jas da kazam nesto ama sega ozbilen sum.
vo sekoja sorta ima lugje i nelugje. za tie so se lugje po moe ne treba nisto tie si ja gradat kukjata sami t.e. sozivotot, a be ustvari mnogu ja pumpame be sozivot ova ona.....jas mislam deka ima sozivot. ziveam vo mesana sredina i aposlutno ziveam dobro i so turci i albanci. prijateli , odenje po bajrami i ramazani na veligden i na imendeni, na fakultet si bev cimer so ilir kakov kadaif zaedno projadovme ehe he he....do den denes edno kafe pieme kaj da se najdeme.
nitu tie me navredile nitu jas niv. ko bea konfliktite 2001 pak be nitu nakrivo se opulivme nitu los zbor si rekovme.ne znam moz malku od bivsata fativme drzava zaedno ucevme mesani paralelki si ostajfme laf muabet, i po svadbi odenje idenje.
i aj sega neka kazit nekoj kako moze da se bide neprijatel vo ovaa situacija?
Живеам во Бугарија овде од тие Бугари што се дружам никој не ми е рекол ти си Бугарин ( многу се).
Имам колешка која научи македонски подбро од мене.
Турците дури се извинуваат за 5-вековно ропство што ги познавам
Во Струмица има село Баница верувај кога ќе влезам таму се чуствувам како да сум во своето мало.
(Што не значи дека сите живеат како мене пример во Струмица малите деца кога не слушат ги лажат ако не слушаш ќе те зема ѓуптин(ром) мене тоа ме револтира)
Што е целта да докажеме дека ние се дружиме може да живееме заедно.
Работата тоа да се излезе на вести да се најде начин да дојде некоја странска ТВ ќуќа. Да им покажеме на политичарите јавно
што сакаме.
Реков штрајкував против Тетовскиот Универзитет --
Но тато нели како доктор и постар ми рече "уште тогаш знам дека штрајкувате дека не ви се оде на школо до душа не сте свесни дека сте многу грешка, Бех на Косово зашо дека Милошевич нејкал да и даде право на образование на Алабанците шо мисле он Албанците родени ли се за да копат канали и да бидат чистачи во Приштина.
Да и дадеше образование се ќе беше по друго.
Сега си оште зелена тиква кога ќе се запишаш на факултет ќе сванаш шо ти го говорам."
Тава беше изјава на Татко ми.
Ми беше говорил и за Ромите (бидејки како што гледах он најмногу прегледуваше роми од сите доктори и за тава сите му викат добар ден од 100 метра далечина)
Сега веќе кога сум оште зелена тиква пред созреване гледам дека Македонски политичари се оште по зелени (мислам на сите партии до една).
Незнаат да објаснат буквално ништо ни за ЕУ ни за НАТО ни за задолжително средно образование буквално ништо"
За среќа изберах струка дека работите се гледат без чуство туку математички и логички.
Некој ќе каже Dr_ViruS говоре само за школо шо му е.
"Робот се бори за слобода , а слободниот човек за соовршенство" Јане Сандански
"Jaс го разбирам светот како поле за културно натпреварување на народите" Гоце.
Што сакам да кажам Јапонија и Германија беа срамнети .
Но буџетот и беше насочен со 50% на образование.
Денеска се пак две најаки држви во Свето.
Сите играме игри за да имеме добри единици и појачуваме армот итн. (тоа е образование)
Според мојте Анализи во Македонија да влезат сите најаки Брендови пак нема да имаме просперитет бидејки 50% од населението нема ни средно образование.
На овој "собир" сакам да кажеме дека имаме толку пиштолџии ,а немаме претставник во стрелба на олимписките игри.
Ќе кажеме дека ни требат уште универзитети.
Бидејки ако немаме образование ќе немаме ни работа.
Кавинтетот ќе донесе квалитет.
Ќе кажеме дека сакаме здрави институции ...
Не ни е потребен Солана и Робертсон да ни кажат дека треба да живееме сите заедно.
Не ни треба ЕУ да ни каже дека судство не ни чини, дека има корупција дека го знаема тоа и Сакаме криминалците да се зад решетки.
Нашите глупи политичари никој не излезе на ТВ да каже зошто на Македонија и е потребно задолжително Средоно образование само се караа како во Шпанска серија.
Веќе ми е преку глава не само што не поделија етнички и кривнички се тепаме партиски.
Затоа е таа идеја нам не ни треба политика туку достоинствен живот?
Пример место реклами околку фудбалскиот терен да има испишано пароли

Bratot Олади зошто баш Македонија ја избрале и балкнаскиот полуостров точно околу Македонија и мислам дека има тема за тоа ако имаш некоја идеја околу темата ок