Олимпијада за етничко помирување

• Креатор на темата Креатор на темата Dr_ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување
aj jas da kazam nesto ama sega ozbilen sum.

vo sekoja sorta ima lugje i nelugje. za tie so se lugje po moe ne treba nisto tie si ja gradat kukjata sami t.e. sozivotot, a be ustvari mnogu ja pumpame be sozivot ova ona.....jas mislam deka ima sozivot. ziveam vo mesana sredina i aposlutno ziveam dobro i so turci i albanci. prijateli , odenje po bajrami i ramazani na veligden i na imendeni, na fakultet si bev cimer so ilir kakov kadaif zaedno projadovme ehe he he....do den denes edno kafe pieme kaj da se najdeme.
nitu tie me navredile nitu jas niv. ko bea konfliktite 2001 pak be nitu nakrivo se opulivme nitu los zbor si rekovme.ne znam moz malku od bivsata fativme drzava zaedno ucevme mesani paralelki si ostajfme laf muabet, i po svadbi odenje idenje.
i aj sega neka kazit nekoj kako moze da se bide neprijatel vo ovaa situacija?

Живеам во Бугарија овде од тие Бугари што се дружам никој не ми е рекол ти си Бугарин ( многу се).
Имам колешка која научи македонски подбро од мене.

Турците дури се извинуваат за 5-вековно ропство што ги познавам
Во Струмица има село Баница верувај кога ќе влезам таму се чуствувам како да сум во своето мало.
(Што не значи дека сите живеат како мене пример во Струмица малите деца кога не слушат ги лажат ако не слушаш ќе те зема ѓуптин(ром) мене тоа ме револтира)
Што е целта да докажеме дека ние се дружиме може да живееме заедно.

Работата тоа да се излезе на вести да се најде начин да дојде некоја странска ТВ ќуќа. Да им покажеме на политичарите јавно
што сакаме.
Реков штрајкував против Тетовскиот Универзитет --
Но тато нели како доктор и постар ми рече "уште тогаш знам дека штрајкувате дека не ви се оде на школо до душа не сте свесни дека сте многу грешка, Бех на Косово зашо дека Милошевич нејкал да и даде право на образование на Алабанците шо мисле он Албанците родени ли се за да копат канали и да бидат чистачи во Приштина.
Да и дадеше образование се ќе беше по друго.
Сега си оште зелена тиква кога ќе се запишаш на факултет ќе сванаш шо ти го говорам."

Тава беше изјава на Татко ми.
Ми беше говорил и за Ромите (бидејки како што гледах он најмногу прегледуваше роми од сите доктори и за тава сите му викат добар ден од 100 метра далечина)

Сега веќе кога сум оште зелена тиква пред созреване гледам дека Македонски политичари се оште по зелени (мислам на сите партии до една).
Незнаат да објаснат буквално ништо ни за ЕУ ни за НАТО ни за задолжително средно образование буквално ништо"

За среќа изберах струка дека работите се гледат без чуство туку математички и логички.

Некој ќе каже Dr_ViruS говоре само за школо шо му е.

"Робот се бори за слобода , а слободниот човек за соовршенство" Јане Сандански
"Jaс го разбирам светот како поле за културно натпреварување на народите" Гоце.

Што сакам да кажам Јапонија и Германија беа срамнети .
Но буџетот и беше насочен со 50% на образование.

Денеска се пак две најаки држви во Свето.

Сите играме игри за да имеме добри единици и појачуваме армот итн. (тоа е образование)

Според мојте Анализи во Македонија да влезат сите најаки Брендови пак нема да имаме просперитет бидејки 50% од населението нема ни средно образование.

На овој "собир" сакам да кажеме дека имаме толку пиштолџии ,а немаме претставник во стрелба на олимписките игри.
Ќе кажеме дека ни требат уште универзитети.
Бидејки ако немаме образование ќе немаме ни работа.
Кавинтетот ќе донесе квалитет.

Ќе кажеме дека сакаме здрави институции ...
Не ни е потребен Солана и Робертсон да ни кажат дека треба да живееме сите заедно.
Не ни треба ЕУ да ни каже дека судство не ни чини, дека има корупција дека го знаема тоа и Сакаме криминалците да се зад решетки.

Нашите глупи политичари никој не излезе на ТВ да каже зошто на Македонија и е потребно задолжително Средоно образование само се караа како во Шпанска серија.

Веќе ми е преку глава не само што не поделија етнички и кривнички се тепаме партиски.

Затоа е таа идеја нам не ни треба политика туку достоинствен живот?

Пример место реклами околку фудбалскиот терен да има испишано пароли :toe:

Bratot Олади зошто баш Македонија ја избрале и балкнаскиот полуостров точно околу Македонија и мислам дека има тема за тоа ако имаш некоја идеја околу темата ок

Прв албанец на темата бев јас, и реков дека ја подржувам иницијативата. 1307 кажа за етничко чистење (СЕ ЗАФРКАВАШЕ). Ама одма македонците го покажаа вистинското лице... Знам дека 1307 тоа го рече на зафрканција, ама одма 3 македонци си кажаа да на тоа. Модераторот нека брише мислења од Гемџија и другите од негов ранг. Добра е темата.

Ех, бре па ти... Не им го расипувај филмот. Таман се израдував дека метла ќе ми дадат.
И пиши таму у потпис или аватар стаи некаков, да те знаат дека си Албанец. Знам, може како Евреите што имале на раката трака, наместо Давидива Ѕвезда орел да мора да носите, вака се бунам понекогаш на пазар, па ми се дешава по грешка од Албанец да купам.

Тогаш ќе сме исти како Грците.

За разлика од Грцита Александар Македонски не правеше етнички чистења.
Туку создаваше силна држава затоа и сите го сакале и почитувале .

Добро, ама Александар Македонски не ишол да освојува нови територии и не рушел домашни цареви и кралеви со букет ружи во раце. Малку, нели, користел и копје и меч. Навистина, немало бомби и калашникови но сепак и од меч тече крв, или не !?:wink:

Виџи, да сведиме сарказам левел на минумум на темава.

Идејата е интересна, позитивна, одлична. Секогаш вреди да се вложува во подобрување на живеачката на сите нас што ја делиме истата судбина како граѓани на Македонија.

Ајде да бидам малку покултурен. Првиот пост на темава ми беше избришан. Значи темава е промаршување. Кој вистински Македонец ќе прости за Вејце, Карпалак, итн.? Тие што заборавиле можеа да се потсетат некни на Бисери. Останувам на избришаната мисла.

Ајде да бидам малку покултурен. Првиот пост на темава ми беше избришан. Значи темава е промаршување. Кој вистински Македонец ќе прости за Вејце, Карпалак, итн.? Тие што заборавиле можеа да се потсетат некни на Бисери. Останувам на избришаната мисла.

Инсомниак, никој нема да прости на тие што пукаа по нас. Исто како и што Урим нема да прости на тие шо пукале по него.

А останатите кои пушки не држеле и не убивале, треба да земат и да се докрајчат? Ако е така, направи што мораш и прескокни ја темава.

ништо од ова нема.да неве разочарувам празен муабет. балкан менталитет

ништо од ова нема.да неве разочарувам празен муабет. балкан менталитет

Ако потпишуваш под своето име дека немаш мадиња за вакво нешто ради сопствениот менталитет, океј. Јас и Мухамед се пријавивме за трката на 110 милиони километри со големи пречки. Ама, ќе трчаме.

Инсомниак, никој нема да прости на тие што пукаа по нас. Исто како и што Урим нема да прости на тие шо пукале по него.

А останатите кои пушки не држеле и не убивале, треба да земат и да се докрајчат? Ако е така, направи што мораш и прескокни ја темава.

Маме му ебам кој прв почна.... многу добра претстава.
2001 служев војска 9+3 месеци. Караула Стрезимир на Кораб планина. Држев Калшников во рака и пак ќе држам.

Маме му ебам кој прв почна.... многу добра претстава.
2001 служев војска 9+3 месеци. Караула Стрезимир на Кораб планина. Држев Калшников во рака и пак ќе држам.

Која беше целта?

Никој ништо не заборава, едноставано преку ... од вакави рамбовци како тебе?

Зошто се бореше лесно е да се руши тешко е да се гради?

Во времето на Александар битката траела додека не падне кралот, каде се нашите кралеви се возат во Мерцедеси пушат кубански пури , млади девојки и играт лап денс, пијат виски и шмркат виско квалитетен кокаин.

Кога ќе се смени твој Балкански менталитет и ќе стане Македонски
дојди повторно на темата.
Во акавариумот имав 3 риби една поголема и две мали . Се додека не умре едната помала ја закачуваа на поголемата. Сега кога се две поголемата ја прави малтретира на секој можен начин помалата е сега размисли кој риби сме ние во случајот.

Рибите како да имат повеќе мозок од нас ,а меморијата не и трае повеќе од 5 сек

Ако повеќе ти сметат Албанците од политичарите ти фали даска, сеуште ли не сватил дека цела војна беше режирана и не беше планирана да излезе вака ( причина заборавија дека на Балканците војната и е во крвата не знаат за друго дека не сме како педерите од ЕУ)

Со овој собир ќе кажеме дека не ни е проблем созживотот порблем ни е корупцијата не функционирањето на институтциите итн...
Јас како што читав на форумот Македонците и Албанците имат исти проблеми

Ако сакаш детто да ти биде прост војник со 8 одд кој ќе и служи на политичарите за финански профит ОК нека биде така.

Но прво научи ја разликата меѓу грк и Македонец.

И уште нешто ќе ти кажам за ослободување на Македонија од Турците се бореа: Македонци , Турци , Албанци додека “нашите браќа“ Србите , Бугарите кроеја план како да на распарчат и поделат.

И ќе ве молам оние кој патриотизмот го гледат само во Гасни комори , Војни, Бесења да не пишуваат во оваа тема има многу други теми.

Која беше целта?

Никој ништо не заборава, едноставано преку ... од вакави рамбовци како тебе?

Зошто се бореше лесно е да се руши тешко е да се гради?

Во времето на Александар битката траела додека не падне кралот, каде се нашите кралеви се возат во Мерцедеси пушат кубански пури , млади девојки и играт лап денс, пијат виски и шмркат виско квалитетен кокаин.

Кога ќе се смени твој Балкански менталитет и ќе стане Македонски
дојди повторно на темата.
Во акавариумот имав 3 риби една поголема и две мали . Се додека не умре едната помала ја закачуваа на поголемата. Сега кога се две поголемата ја прави малтретира на секој можен начин помалата е сега размисли кој риби сме ние во случајот.

Рибите како да имат повеќе мозок од нас ,а меморијата не и трае повеќе од 5 сек

Ако повеќе ти сметат Албанците од политичарите ти фали даска, сеуште ли не сватил дека цела војна беше режирана и не беше планирана да излезе вака ( причина заборавија дека на Балканците војната и е во крвата не знаат за друго дека не сме како педерите од ЕУ)

Со овој собир ќе кажеме дека не ни е проблем созживотот порблем ни е корупцијата не функционирањето на институтциите итн...
Јас како што читав на форумот Македонците и Албанците имат исти проблеми

Ако сакаш детто да ти биде прост војник со 8 одд кој ќе и служи на политичарите за финански профит ОК нека биде така.

Но прво научи ја разликата меѓу грк и Македонец.

И уште нешто ќе ти кажам за ослободување на Македонија од Турците се бореа: Македонци , Турци , Албанци додека “нашите браќа“ Србите , Бугарите кроеја план како да на распарчат и поделат.

И ќе ве молам оние кој патриотизмот го гледат само во Гасни комори , Војни, Бесења да не пишуваат во оваа тема има многу други теми.

Не бев и не сум јас Рамбо, Јас само си ја сакам Македонија ЧИСТА.
И тие шо загинаа на Вејце и Карпалак си ја сакаа Македонија. А каде беше ти? И јас ги мразам политичарите ама зедов пушка во рака. Значи ако ги мразиме политичарите ич кур да не не боли за Македонија. Да ја оставиме Македонија на штрумфовите? Никогаш нема да има соживот со тој џган. Ако тебе штрумфовите ти се браќа убаво распрашај се кој го правел најголемиот колеж го згаснувањето на Крушевската Република или ајде од поблиското минато балистите ти се браќа? Е дедо ми ги има еден куп убиено на Шара до 1947. А другиот дедо ми е од Карбуница (кичевско). Кој ја запалил Карбуница 1941? Сигурно не Италијанците. Е нема соживот со тој џган, вие "вистинските патриоти" само сонувајте.

Bratot Олади зошто баш Македонија ја избрале и балкнаскиот полуостров точно околу Македонија и мислам дека има тема за тоа ако имаш некоја идеја околу темата ок

Не те разбирам за што збориш, во која смисла да оладам?

Ако тресеме глупости од ракав неможам да останам рамнодушен, земи провери па кажи ми каде сум згрешил, сакаш нова тема..бујрум.

Жално е како ве гледам ми глумите мултиетничност па тоа е најголемата глупост која е измислена
Па уште ми кажувате дека тие што зеле пушка не биле во право
Од мене имате само една реченица која ме води во животот за одржување на татковината а со оваа реченица се изградени сите држави
Држава се гради со крв и пот

Не бев и не сум јас Рамбо, Јас само си ја сакам Македонија ЧИСТА.
И тие шо загинаа на Вејце и Карпалак си ја сакаа Македонија. А каде беше ти? И јас ги мразам политичарите ама зедов пушка во рака. Значи ако ги мразиме политичарите ич кур да не не боли за Македонија. Да ја оставиме Македонија на штрумфовите? Никогаш нема да има соживот со тој џган. Ако тебе штрумфовите ти се браќа убаво распрашај се кој го правел најголемиот колеж го згаснувањето на Крушевската Република или ајде од поблиското минато балистите ти се браќа? Е дедо ми ги има еден куп убиено на Шара до 1947. А другиот дедо ми е од Карбуница (кичевско). Кој ја запалил Карбуница 1941? Сигурно не Италијанците. Е нема соживот со тој џган, вие "вистинските патриоти" само сонувајте.

Okey ајде ќе се убиваме ќе бидеме како во Сомалија ќе ни фралт од хеликотпер по една вреќа Леб бидејки ќе им страв да слегнат долу ќе сме полни со болести.
Брат Лубе ќе плива во Базен и ќе го чисти златниот пиштол истото ќе го прави и Али Ахмети.
Ќе снимат филмови за нас колку сме бедни и прости од типот Господар на Војните така ли ја гледаш иднината на Македонија таков ли твојот патриотизам.
Напрај го народот прост за да владааеш полсено.

Кога си бил горд на спортска Екипа, Кога си почуствувал добар пат и да возиш кабриолет, Кога си седнал со комшијата да правиш мубает за твоето хоби, кога си се чуствувал спокоен , кога си се чуствувал дека вредиш исто како грганите на ЕУ, имаш ли чуство на сугурност, Каога си се чуствувал дека моралот ти е на највиско ниво.
Кога ќе ги истребиш Албанците , Ромите ќе станат проблем и се така натумо.
Знеаш ли кој победник во војната 2001 година.
ЕУ и Грција - Довија уште една експеримент држава, држава каде се произведува квалитетна дрога, добри пионски фигури.
Грците добија ефтини проституки (прашај ги во Битола ,Струмица, Куманово,Гевгелија,Валандово за колку се продават).
Како што сме тгнале ќе ни го сменат името.
Добија ефтина работна сила за плантажите ...
Во последно време добиваат и бесплатно метење на Границите.

Што добија Македонците и Албанците ќе ми каже ли некој?
-Мајки , татквоци , роднини во црнило
- Омраза и омраза
- Неписменотс
-Неморал
-Омрааза омраза
-Криминал на секоја врата
-Песимизам на најголемо можно ниво
- Веќе лаеме на трошките

Од војната доби Лубчо кој сега е прв патриот во Благоевград кој сакаше да прогласи вонредна воена состојба.
Доби Бранко
Доби Али Ахмети
Доби Бучко
Итн...

Ти што доби уште омраза и еден куршум за спомен од АК-47.
Дали мислиш дека албанците општо добија нешто.

Со пушка се брани држава ,но не се и гради.

Samo pred nekoj mesec ubivaa pak makedonci pishea so nozevi po mali deca a togash pak site gi branea tuka drzavata i nie sme bile krivi i zosto Alji ne bil u vlada etc.
Koj sozivot e toa sho i vo vreme tursko, vtora svetska vojna najgolemi zlocini pravea nad nas.
Nemozam da go oprostam 2001 i zaboravam i nemam namera da davam moite deca da ziveat pod zakani i ponizuvanje so zakani na vojna, masakri ako ne dobivat prava sto pozeluvat.
Moite predci se borea vo nekoj si narod i drzava sto mislea ke gi cenat i nema da zaboravat ama izgleda beshe za djabe.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom