Олимпијада 2008: Општи дискусии околу организацијата, дневни случувања и тн.

• Креатор на темата Креатор на темата Pravnice
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу добро им беше осмислено се.Посебно палењето на факелот.Се на се, одлично отворање.Воодушевен сум.И со среќа на сите наши спортисти, очекувам барем некој подобар резултат.

само со еден збор ќе опишам ФЕНОМЕНАЛНО ! :vozbud:

Img214517940.jpg

Img214517837.jpg

Img214517307.jpg

Img214516910.jpg

xinsrc_502080508223823431600115.jpg

и главното :vozbud:
Img214518558.jpg

Img214518547.jpg

Предобро... преубаво... преспектакуларно... секоја чест на Кинезите како го осмислиле цел настан БРАВО... едвај чекам утре да почнат натпреварувањата :je::je:

Кинезиве дефинитивно за организација никој не може да ги замени

Браво за Кинезите! :salut:
Јас почнав да глеам на МТВ ама никој ништо не збореше и не знаев ништо што значи. Си пуштив после на Еуроспорт - милина! За секој потег објаснување!

Извонредно, мислам немам зборови, се очекуваше нешто спектакуларно, а Кинезите целиот свет го оставија зачуден, одлично изработени, без грешка, нешто нереално во толкава голема организација, а сите се луѓе.

Секоја чест, и со среќа на нашите спортисти.

Инаку Кинезите направија компромис со името (така кажаа на А1) Англискиот спикер не прочита под Фиром, а Кинескиот само Македонија.

Отварањево беше лудница, вакво нешто немам видено(како што викаше коментаторот "празник за очите". Али кога кажаа дека биле потрошени 40милијарди долари тогаш ми стана јасно.
П.С Парите го вртат светот.

ко пропаднати изгледаја нашите, еден не се насмеа

Џибути имаа појќе претсавници од нас :kesa:

едно прашање кое мислам дека сите би ги заинтересирало. Дали некој знае линк од каде може да се downloadira видео КОМПЛЕТНО од церемонијата на отварањето, мислам дека е убаво да се има во колекција како парче уметност, ова е како да имаш компилација од сите филмови на Yimou Zhang(за тие шо не се запознаени тоа е режисерот што ја режира целата манифестација на отварањето на ОИ и воено и режисерот на „Херој“, „Куќата на летечките ками“) и мислам најдоброто од него за да можиш да го смислиш сето ова треба малце и да си забеган(во позитивна смисла). Јас не ја гледав цела церемонија ама видов некои делови и многу МНОГУ сакам да ја најдам целата церемонија како видео фаил, по можност со не многу лош квалитет, значи ако некој случајно налета или намерно го бара ова и го најде ПЛСССССС известете ме tnx

На еден линк од официјалната страна ги најдов отворањата на некои од минатите ЛОИ, сега ќе пробам да ги најдам пак ако уште постојат на страната.
Инаку овие од МТВ се дива лига. Пола саат гледам одбојка без коментар(не дека ми фали нешто, ама сепак):(.

Много беше убаво, днске сите беме пред телевизоро и гледаме што се случуве у в пекинг.

Прекрасна фешта! Браво!

Ова е најважниот ден во современата историја на Кина.

Изгледа 21. век ќе биде кинески век.

Р.Ѕ. тАтина бурек да јаде!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom