Oldtimers

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
На Шкодава итно и треба интервенција... ако не повеќе, рѓата да се спречи да не се шири. Така да батка, челична четка за на бормашина, една кутија миниум/прајмер и еден ден...

Стругање до лим, секаде каде што има рѓа (вака гледам на праговите и по стубовите. Можно е да се отворат дупки, ама нема гајле. И мачкање со миниум 2-3 пати.

Додека ги има деловите, предно крило да се нарача... па кога ќе се намести тогаш, тоа што се гледа на сликата солидно е згмечено.

Одлична основа за да се среди и да се добие одлична 1000 МБ.
Бај д веј во Струмица оддамна нема таква...
Гледам од постари Шкоди само една 100 делукс бела во слична состојба...

Струмикс, не знам дали се сеќаваш но имаше плава 1000МБ во Кавадарци. Стоеше во двор во улицата токму отспротива кај што доаѓаш. Друштво и правеше 100л, која уште е таму.

Џиш, околу стругањето до лим не сум сигурен... Според мене најдобро е таму каде што фабричката подлога издржала 50 години, воопшто да не ја чепкаш. Само што има недостаток, ќе се распознаваат повисоки и пониски делови ако не е цела подеднакво истругана.

Струмикс, не знам дали се сеќаваш но имаше плава 1000МБ во Кавадарци. Стоеше во двор во улицата токму отспротива кај што доаѓаш. Друштво и правеше 100л, која уште е таму.

Џиш, околу стругањето до лим не сум сигурен... Според мене најдобро е таму каде што фабричката подлога издржала 50 години, воопшто да не ја чепкаш. Само што има недостаток, ќе се распознаваат повисоки и пониски делови ако не е цела подеднакво истругана.
Да...имаше, се сеќавам...
Блиску имаше и едно 125 ПЗ во солидна состојба бело мислам...

Стругање, само на деловите кај шо има рѓа... остатокот нема потреба да се рчка.

А повисоки/пониски делови ќе се познаваат, мада во споредба со набубрениот дел на рѓата се писти :) За оправање, само со шприц кит и шмиргла се средуваат.

А шо спомнавте за резервни делови...Лимарија за оваа кола...во некој фрижидер можда ќе има :)))
1000МБ беше застарен модел (кај нас) уште во 70-тите. Дедо ми го продаде МБ-то да купи Фиат 1300 пред 40 години :)

Татко ми ја средува секој ден по малце тоа што фали ... :)

БРАТ ДАЛИ КОЛАТА Е ВО ВОЗНА СОСТОЈБА??? КАЖИ МИ КАКО ЈА ОДРЖАВАШ И СЛИКАЈ ГО МОТОРОТ АКО НЕ ТИ Е ПРОБЛЕМ
ПОЗДРАВ

Se prodava peugeot 504 od 70ti godini interesen model za restavracija. Natamosen kontakt samo preku pp

Доколку имате автомобил постар од 35 години Ве молам да ме информирате би сакал да ја публикувам. Бидејќи старите автомобили имаат и своја музеалност.

Доколку имате автомобил постар од 35 години Ве молам да ме информирате би сакал да ја публикувам. Бидејќи старите автомобили имаат и своја музеалност.
Шо значи публикувам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom