Огромен крст ќе се гради во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Одговор би бил минирање на зградата, ова е глупост.
- исто како и сите други наши досегашни "одговори".
--- надополнето: 13 ноември 2013 во 18:09 ---
Ајде бе па вие шо христијани ќе бевте. Ви треба изгледа ново чудо како тоа со иконите кои сами се исчистија за да ве доведе до ред :icon_lol: Да не се чудите ако наскоро ја видите власта како го обзнанува...
Иконите го најавија Смилковско.

Нели е чудо :unsure:
Можеби помало, со помали последици...
Има доста примери каде плачењето на фреските или нивно обојување (во црвено, во нашиот случај), биле предвесници на некоја несреќа која ги задесувала локалните.
Затоа многумина така и го протолкуваа и ова, уште пред да не задеси трагедијата, по некој ден.
Во врска со појавата на Господ Бог Исус Христос или некои светци на разни предмети, објекти, растенија и слично, до сега не сум чул ниту еден случај тоа да било најава за нешто лошо. А за овој случај, сега за сега, не ни знаеме доволно, освен штуро инфо, дека ете, наводно сен појавил ликот на Св. Никола. (што не е исклучено, пошто, како што реков веќе се случувало, многу пати, на секаде по светот).

Ограничениот атеизам е доволен, како премиса во нечиј живот, тој самиот веднаш да се посомнева во вистинитоста и валидноста на ваквите случки, или чуда. Со оглед на карактеристиките на таа филозофија, не зачудува таквата реакција на некои атеисти, кон овој и другите вакви случаи. разбирливо е тие да гледаат со потсмев...

Она што могумина би зачудило, е безрезервниот скептицизам кон, на пример, појава на лик од светец во дрво, на некој кој верува во постоење на демони, бестелесни битија кои диктираат книги (како Ајваз, да речеме), магија и сл.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Она што могумина би зачудило, е безрезервниот скептицизам кон, на пример, појава на лик од светец во дрво, на некој кој верува во постоење на демони, бестелесни битија кои диктираат книги (како Ајваз, да речеме), магија и сл.

Да беше женско муабетов ќе ме рипнеше. А јас...јас сега тагувам:place:
Ај, ај види да не сум

овде.​

Да не можи да се пошегува човек, тажно...

Picture 961.jpg.Picture 962.jpg.Picture 963.jpg општина Аеродром
село горно Лисиче, парк „Бановина“ - пуштен пред два-три месеци. Денешна слика.
Изненадувањето е на влезот внатре во овој еден од најубавите паркови во градов.
Почната една градба,мене ми личи на црква(прво помислив на тоалет ама не ќе да е)
Му треба ли на овој парк црква,внатре во паркот.(тој е заграден со мермерна ограда).
Има ли одобрение за градба,оваа црква.
Што ли ќе се молат овде родителите и децата. (има и лулашки во„луна“ паркот и
езера и фонтани) Со кои пари се прави ова црква.
Ќе има ли свештеник или само локален клисар-собирач на пари и продавач на свеќи.
На истата улица подоле има нова селска црква.
Селиото има и стара црква со најубав двор во Македонија.
Карши во населбата се во изградба уште две цркви а има и уште некој.

Според некои прогнози во наредните две децении во нашата чудесна Македонија (ете предлог за Нимиц, човекот со грчки перверзни склоности: Чудесна Македонија:cautious:), најмногу ќе се развијат авиотранспортот и гробарската индустрија. Ова второво уште повеќе ќе го поттикне градењето цркви и крстови.

Вчера беше поставен камен темелникот на крстот .... што вели историјата од кога во светот се градат посебни крстови без црква? Од каде потекнува идејата и мудроста?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom