Ogame

• Креатор на темата Креатор на темата Insane
  • Време на започнување Време на започнување
ме интересираше што ако планетата нема месечини или ако има што е разликата која улога ја игра месечината

DuFFy напиша:
Head daj nekoj takov coek i toj ke go mackame problem li e :):):)
Дафи , гледај во галаксијата и ќе најдеш некоја планета чиј играч е неактивен т.е до името на играчот ќе видиш мало (i) кое е со сива боја. А доколку видиш до малото (i) и едно големо (I) кое е исто со сива боја , тогаш имаш добри шанси да има многу ресурси на таа планета!!!
НЕ сум поборник да праќам мои флоти и да напаѓам други планети на кои нема многу ресурси, затоа што флотата која ќе ми биде уништена во борбата ќе чини повеќе него ли ресурсите што ќе ги ќарам:star:
Така да гледајте да ви се исплатува нападот , а не само да напаѓате!!!

Ilidan напиша:
ме интересираше што ако планетата нема месечини или ако има што е разликата која улога ја игра месечината

ако имаш месечина тој до тебе може слободно веќе да не игра .. можеш да гледаш кога му пристигнува флотата .. гледаш кога ја праќа .. неможат да ти ја шпионираат .. имаш и други градби на неа .. како на пример има градба сите флоти да ти идат и да ти се враќаат за многу кратко време ... али месечината може да ти биде бтната од страна на ѕвезда смрти ...

едно прашање: колку Македонци (отприлика) ја играат играва?

една размисла: ако се соберите сите во еден сојуз, не е поарно?

или, кој има појак пасош во моментот, таков ќе земиме?

а за играва...

поарно да не ја почнувам... јас сум про гејмер на полето стратегија, а играва има многу допирни точки со стратегија, па лом ќе прам :mist:
----------------------------------------------------------

пи ес: а можи и ќе почнам :)

Здраво Сердаре, играва ја играат многу Македонци. Покрај тоа што има Македонци во сите 6 универзуми, јас ќе ти кажам како е состојабата во 4 универзум, бидејки и јас сум таму.
Македонска Фаланга е многу силен сојуз, на 9 место, не сум сигурен дали се сите Македонци но доста се силни.
МК Метал е сојузот на #mkmetal момците. И тие се некаде околу 50 место. Јас бев во МКД2 и бевме некад околу 200 место. Сега сум во мешан сојуз, и задоволен сум од состојбата таму.

Serdarot ako poznuvas idi na uni4 u sojuz NN(no name) :):)

Аууу луѓе, пресвртница во НН сојузот. Откако Игац беше демолиран на една од планетите (не знам точно што се случило). Изгуби воља за играње и резултатот му падна од 44 илјади на 22илјади. Неговиот акаунт го доби NWA. The battle continues.
Значи затоа сојузот падна од 93 на 109 место... хммм...

еееееееее сакате нов сојуз .. ај сега да ве видам што ќе правите без Игац :) баш ме интересира ... и еве ви една у фаца хахахахахаххахахахаххахахаххахахаххахахахахаха

Insane напиша:
еееееееее сакате нов сојуз .. ај сега да ве видам што ќе правите без Игац :) баш ме интересира ... и еве ви една у фаца хахахахахаххахахахаххахахаххахахаххахахахахаха
ti be so nas si vo sojuz ? jas go imam accountot na igac i prodolzuvame !! :)

Ја сеа ја почнав играва (малку спора на почеток) и сум во универзум 1 .. јеби га ... има таму некои наши за сојуз и какода се побара сојуз?

dwa напиша:
ti be so nas si vo sojuz ? jas go imam accountot na igac i prodolzuvame !! :)

сум и таму во сојуз ... па ти нема ништо да направиш со 23000 поени беееее :) ke se otka\e[ kako [to napravi so MKD2 :) :)

Zbratko прочитај ги претходните постови, мислам дека имаше некој што спомна дека игра во 1 универзум. Уелком ту д клаб :)

Него мене ми се мота една мисла низ глава. Кога ќе се формира 7 универзум, да отвориме сите акаунти у тој универзум... шо викате... јас знам дека партали ќе праам :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Insane напиша:
сум и таму во сојуз ... па ти нема ништо да направиш со 23000 поени беееее :) ke se otka\e[ kako [to napravi so MKD2 :) :)

ke vidis sto ke napravam od mkd2 se otkazav zosto ne bese sojuz toa onaka kolku da se rece ej vo sojuz sum :) ova e sojuz

Insane напиша:
Одма се предомислувам!
Остануваме у Но Нејм, и ќе го вратиме у први 100.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom