Ogame

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
pa ne mozi nekoj od tvojot sojuz da stacionira nekoja flota vo blizina na tvojata planeta?

da ti pomogni da se odbranis?

i, vo koj stadium da praam toa za deuterium?

odma od pocetok? ili koa imam lvl 10 rudnici?

:=)

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
абе они можат да помогнат али све педерчиња се :):):):):):)

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
da be se pederi ti nisto ne kazuvas samo se zalis ni koordinati da kazes ni nick od toj sto te napaga ne sme nie vidoviti :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.983
Сердару, коа мислеф на рудници мислеф и на синтетизерот за деутериум. :)

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Insane напиша:
абе dwa .. дај прати ми 100000 деутерија
50000 moze,100000 mnogu e :)

a be trk do kaj mario logiraj se i ke ti pratam :)

Multialarm! Flota se ne moze poslati tom igracu!

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
kazi koordinati od toj sto te napaga beeeeee !!!!!!

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
вака:

ко ќе притиснам на галаксија, ми зема 10 единици деутериум... то секоаш така, или ко ќе изградам некои објекти е бесплатно?

а то шо видов во моја околина ич не ме бендиса... освен ако не се некои од вас... 7-8 мина од ист сојуз... тешко мене, лом ќе ме напрат :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.983
Да Сердаре, секое кликање на галаксија зима 10 од деутериумот.
Инаку за тоа што кај тебе у комшилук има сфе од еден ист сојуз, ако имињата им се црвени и им стои (ј) до никот, немаш гајле затоа што не можат да те напаѓаат.
Препорака:
Кога ќе се развиеш доволно за да имаш колонијален брод ( Во Технологија ќе си видиш што ти е потребно за тоа), ќе се преселиш на некоја слободна планетичка. Дај ми координати на твојата планета (ако си во 4 универзум) и ќе ти најдам пристојно местенце за развивање. Тоа значи твојата нова колонија да има поволна положба и доволен број на полиња.
Информација за СИТЕ:
во 4 галаксија околу 350 има празни полиња останати од претходни борби. Тие планети сега имаат по 180 и повеќе полиња.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
фала :) иначе, не сум во 4 ;*( ќе кажам кај сум наскоро :kez:

планетата ми има 163 полиња, ок е тоа? иначе, веќе капирам донекаде, рудниците ми се на лвл 6-7-8, кој како, цело време пазам да имам доволно енергија и така натаму :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.983
163 полиња се дифолт за почетна планета. Рудниците ти се добри, надградувај ги и понатаму, и почни да усовршуваш во Истраживања.
Инаку на официјалниот форум на О Гејм имаш многу работи кои што можат да ти помогнат. Јас еднаш поминаф 3 саати таму иа ги научив основните работи, потоа со тек на играње и со муабет со други играчи научив. Порано се радував да стигнам до 1000 поени а денес веќе нараснав 500 само денес.
Инаку пријатно ме изненади еден мој стар другар кој ми помина во нет кафето денес. Тој во 1 универзум има 130к поени Од него ќе зимам финти за понатаму, кога ќе се развијам како навистина силен играч, иако неговиот концепт не ми е баш по мерак. Одбрана.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
желка (корњача) , ко шо ја викат, дефанзивна стратегија...

то е Римска формација

Македонската е Фаланга :star: С`копје и напред, еби му мамата на душманите :)

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.407
Поени од реакции
591
ДОБИВ МЕСЕЧИНА:je:
Еден играч ме нападнал вчера и после 3-4 рунди добро препукување , ми ја уништил флотата ама ко за ”УТЕХА” добив месеееееец .
Е сега ќе видат сите шо ме напаѓаа , ќе се навежбам за некое време на месецот и ќе им ги скршам кичмите:pishtoldz:bip::ija:

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
head напиша:
ДОБИВ МЕСЕЧИНА:je:
Еден играч ме нападнал вчера и после 3-4 рунди добро препукување , ми ја уништил флотата ама ко за ”УТЕХА” добив месеееееец .
Е сега ќе видат сите шо ме напаѓаа , ќе се навежбам за некое време на месецот и ќе им ги скршам кичмите:pishtoldz:bip::ija:
aj so sreka :)

Kajgana Shop

На врв Bottom