прави ако можеш ... на почеток и на крај најважни се .. на почеток кога никој нема да има ти ке скиташ по галаксии и ќе собираш рушевина .. а на крај нема да ти се исплати да идеш во напад заради ресурси зашто ќе ти бидат малце ... а мноогуууу повеќе можеш да собереш рушевина одколку ресурси
А бре Дафи приметуваш ли дека кај комшиите, често има рушевини??? Сеа не се којзнае коклу ресурси али еднаш сум собрал 10к метал и 10к кристал со еден мој рециклер
јас не се замарам со флота бе .. само на истражување сум моментално ... али може ќе почнам и месечина да добијам ... иначе во 5-ти универзум еден има месечина .. координати му се 1:1:2
Рециклерите чувај ги за покасно,кога ќе бидеш бааѓи напреден:star:
Јонските топови не чинат многу ама се корисни во поглед на моментално онеспсобување на оние кои те напаѓаат . А доколку не си стигнал до ниво кога ќе можеш да градиш борбени бродови , тогаш крстарици ти се најдобро решение . И уште нешто , доколку си на пошеток , подобро гради повеќе мали ловци отколку големи(поислплатливо е ).
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.