Одработување на деновите од штрајкот на СОНК

• Креатор на темата Креатор на темата Laze_14
  • Време на започнување Време на започнување
Јас го констатирав тоа,дури и на една членка (MorrisonKA) на мсн и го кажав истото.

Дојчин го сакавте во понеделник,а ќе го мразите во петок.
Во превод,кога претстоеше распустот,сите бевте безгрижни,а сега кога заврши,ви текна дека ако ги работевте деновите,и вака и така ќе пројдеа.

Сеа курац,ќе идете во саботи,не верувам дека би ви скратиле зимски.
Незнам јас само шо проповедаш ти овде?
Мислам дека имаше спомнато во претходните постови дека и тебе не ти се одело на школо во твоите средношколски денови, па сега овде се ситиш што ќе сме обработувале саботи?
И плус, незнам од каде толку си сигурен дека ќе обработуваме саботи?

Да бе да може и ич да немаме распуст :pos2: :pos2: :pos2: НЕ ТРЕСИ!
Што се праите вие паметни?! Мислите дека мене може некој да ми го скрати распустот?! Не бидете смешни драги форумџии.Ни Дојчин,ни некој министер за образовани од вчера назначен ни никој! А вие ако мислите дека ќе има одработување во прво полугодие ЗАБОРАВЕТЕ..Ебати сеирџиите прости :smir:

Да бе никој неможе да ти го скрати распустот божее. Како за сите така и за тебе, ако донесе министерството одлука да се одработат ( било саботи или неколку денови од летниот распуст ) ќе одиш и те како. Мислеш дека така овие 7 дена колку траеше штрајкот ( отприлика 40ина часови ) ќе отидат во аут ?

Незнам јас само шо проповедаш ти овде?
Мислам дека имаше спомнато во претходните постови дека и тебе не ти се одело на школо во твоите средношколски денови, па сега овде се ситиш што ќе сме обработувале саботи?
И плус, незнам од каде толку си сигурен дека ќе обработуваме саботи?

The big picture :wink:

Прочитај уште три-четири пати,и voala

The big picture :wink:

Прочитај уште три-четири пати,и voala

The big picture? На HDDто твое, шо го исфали печеснајс пати на форумов, или каде?

Туф, заборајфме, ти си чоек со високо реноме во Скопје, сигурно потегна неколку врски во министерство и ти ја кажаа ексклузивната вест дека ќе учиме во саботи. Кој лејмер. Не мораш да глумиш сезнајко и господин морал на форумов, по стотти пат ќе ти кажам. Кажаа по медиуми дека во првичниот договор т.е. приближувањето на СОНК со Владата било побарано од СОНК да не се одработуваат деновите од штрајкот, а од Владата било прифатено. Не знам шо покушаваш да докажиш со глупи постој, ама ај, продолжи си.

Ајде, сеа цитирај ме, напиши ми неколку збора на англиски да видат малолетничките по форум колку си образован и добар, па во вториот дел побарај од мене „личните фрустрации да ги лечам на мсн“ и за крај заврши го постот со некоја излитена англиска узречица.

Да бе никој неможе да ти го скрати распустот божее. Како за сите така и за тебе, ако донесе министерството одлука да се одработат ( било саботи или неколку денови од летниот распуст ) ќе одиш и те како. Мислеш дека така овие 7 дена колку траеше штрајкот ( отприлика 40ина часови ) ќе отидат во аут ?

Нормално дека ќе отидат у аут...Сети се малце у која држава живееш па ќе ти стане јасно ...Ова сеа што као демек имаат состаноци им е само мачкање очи и претставување пред јавноста дека они се тие кои што се доследни на работата и кои мораат секој предвиден час да го одработат...Да не се лажеме...

Па ја у претходните 12 години никад не сум доживеал цел материјал барем по еден предмет да ми биде предаден и ја на тоа да сум добил соодветна оценка...Стално се забушавало, а дали тоа било у форма на штрајк на СОНК, штрајк на учениците или пак ладење на јајца на час и чекање само времето да помине воопшто е ирелевантно...

Нас професорите ни кажаа дека деновите од штрајкот нема да се обработуваат колку е тоа точно незнам,ќе видиме.Како и да е,ние не сме криви поради тоа што сме губеле настава,туку професорите се.Колку само нерационално постапија можеме да збориме со денови,а со штрајкот само ни направија нас проблеми,на учениците.Не сме должни да ги обработуваме деновите,па кој сака нека ме принуди јас не идам во саботи,ниту пак после 10Јуни.
Сите професори без збунети кога дојдовме понеделникот кога беше 20мин час во школо.Едни кажуваа едно за штрајкот,други друго.Како прво не се ни организирале како треба,а камоли да го спроведат штрајкот во целост.И сега што?Саботите се решение?Нека си доаѓаат тие во саботите ние не сме ништо криви(иако секад го јадеме заради нечива кривица).:smir:

Не се фурајте најинтересни саботи се “обработувачките’’.Часовите ке ви бидат по 20 минути ке седите на кафе и ке се оговарате :) Башка пошто професите се “крви’’ за штрајкот ке ви набацат оценки плус ако сте упорни.

Сигурно е дека до крај на полугодие нема да се одработуваат часовите!

да бе и пак се учениците за се криви
коа неможеш по магарето удри по самарот
до кога вака бе?
:nenene:

Ни кажаа дека има соопштение дека нема да се обработуваат деновите, така да сите други коментари се излишни.
Нема да се обработуваат деновите

Браво бе, ситете се на нас...
Енивеј, ние бевме на екскурзија така да тука неможат да ни скратат (среќа!)... А зашто некои биле на екскурзии, некои не, неможат на едни да им кратат на други не, значи тоа се отфрла...
Немаат право да ни скратат од распуст, а и незнам кој ќе им оди... Ама како и секогаш, многу им е гајле за нашето право нели :) па ништо чудно и тоа да се случи... Ама мислам дека не е толку дека нема кога па мора да ни кратат...
Школската година неможат да ја продолжат (бар не за 4та) затоа што треба матура да полагаме и да се упишуваме... Сигурно нема да преместат се' само поради штрајкот...
Значи, останува да учиме саботи... И бебуш, не шири дезинформации, класната не рече дека нема да учиме туку дека уште не се знае.... Никој уште ништо не знае (или се прават исто ко што не знаеја за штрајкот зашто знаат дека ќе се буниме)...
Што и да биде, ќе биде лошо за нас...

Едит: Сега прочитав што пиша Маца :) Постов пропаѓа у вода :)

Нема потреба од одработување на деновите во кои членовите на СОНК беа во Генерален штрајк. Тоа стои во договорот со МОН.

Нас денес класниот ни кажа дека немат ништо да се одработвит, ниту во прво ниту во второ полугодие.И професориве не сакет да се одработет саботите,не учевме една недела,тие пак ке земет плата, а во сабота не им се ојт и нив...

Класната ни рече нема да се одработува ништо а и да се одработува за се постои оправдание:smir:

Не се фурајте најинтересни саботи се “обработувачките’’.Часовите ке ви бидат по 20 минути ке седите на кафе и ке се оговарате :) Башка пошто професите се “крви’’ за штрајкот ке ви набацат оценки плус ако сте упорни.

хуху потполно се согласувам..ако веќе се обработуваат сигурно ќе поминат онака...иако од многу професорки слушнав дека НЕМА да се обработуваат :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom