Одработување на деновите од штрајкот на СОНК

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Јас го констатирав тоа,дури и на една членка (MorrisonKA) на мсн и го кажав истото.

Дојчин го сакавте во понеделник,а ќе го мразите во петок.
Во превод,кога претстоеше распустот,сите бевте безгрижни,а сега кога заврши,ви текна дека ако ги работевте деновите,и вака и така ќе пројдеа.

Сеа курац,ќе идете во саботи,не верувам дека би ви скратиле зимски.
Незнам јас само шо проповедаш ти овде?
Мислам дека имаше спомнато во претходните постови дека и тебе не ти се одело на школо во твоите средношколски денови, па сега овде се ситиш што ќе сме обработувале саботи?
И плус, незнам од каде толку си сигурен дека ќе обработуваме саботи?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Да бе да може и ич да немаме распуст :pos2: :pos2: :pos2: НЕ ТРЕСИ!
Што се праите вие паметни?! Мислите дека мене може некој да ми го скрати распустот?! Не бидете смешни драги форумџии.Ни Дојчин,ни некој министер за образовани од вчера назначен ни никој! А вие ако мислите дека ќе има одработување во прво полугодие ЗАБОРАВЕТЕ..Ебати сеирџиите прости :smir:
Да бе никој неможе да ти го скрати распустот божее. Како за сите така и за тебе, ако донесе министерството одлука да се одработат ( било саботи или неколку денови од летниот распуст ) ќе одиш и те како. Мислеш дека така овие 7 дена колку траеше штрајкот ( отприлика 40ина часови ) ќе отидат во аут ?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Незнам јас само шо проповедаш ти овде?
Мислам дека имаше спомнато во претходните постови дека и тебе не ти се одело на школо во твоите средношколски денови, па сега овде се ситиш што ќе сме обработувале саботи?
И плус, незнам од каде толку си сигурен дека ќе обработуваме саботи?
The big picture :wink:

Прочитај уште три-четири пати,и voala

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
The big picture :wink:

Прочитај уште три-четири пати,и voala
The big picture? На HDDто твое, шо го исфали печеснајс пати на форумов, или каде?

Туф, заборајфме, ти си чоек со високо реноме во Скопје, сигурно потегна неколку врски во министерство и ти ја кажаа ексклузивната вест дека ќе учиме во саботи. Кој лејмер. Не мораш да глумиш сезнајко и господин морал на форумов, по стотти пат ќе ти кажам. Кажаа по медиуми дека во првичниот договор т.е. приближувањето на СОНК со Владата било побарано од СОНК да не се одработуваат деновите од штрајкот, а од Владата било прифатено. Не знам шо покушаваш да докажиш со глупи постој, ама ај, продолжи си.

Ајде, сеа цитирај ме, напиши ми неколку збора на англиски да видат малолетничките по форум колку си образован и добар, па во вториот дел побарај од мене „личните фрустрации да ги лечам на мсн“ и за крај заврши го постот со некоја излитена англиска узречица.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Да бе никој неможе да ти го скрати распустот божее. Како за сите така и за тебе, ако донесе министерството одлука да се одработат ( било саботи или неколку денови од летниот распуст ) ќе одиш и те како. Мислеш дека така овие 7 дена колку траеше штрајкот ( отприлика 40ина часови ) ќе отидат во аут ?

Нормално дека ќе отидат у аут...Сети се малце у која држава живееш па ќе ти стане јасно ...Ова сеа што као демек имаат состаноци им е само мачкање очи и претставување пред јавноста дека они се тие кои што се доследни на работата и кои мораат секој предвиден час да го одработат...Да не се лажеме...

Па ја у претходните 12 години никад не сум доживеал цел материјал барем по еден предмет да ми биде предаден и ја на тоа да сум добил соодветна оценка...Стално се забушавало, а дали тоа било у форма на штрајк на СОНК, штрајк на учениците или пак ладење на јајца на час и чекање само времето да помине воопшто е ирелевантно...

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Нас професорите ни кажаа дека деновите од штрајкот нема да се обработуваат колку е тоа точно незнам,ќе видиме.Како и да е,ние не сме криви поради тоа што сме губеле настава,туку професорите се.Колку само нерационално постапија можеме да збориме со денови,а со штрајкот само ни направија нас проблеми,на учениците.Не сме должни да ги обработуваме деновите,па кој сака нека ме принуди јас не идам во саботи,ниту пак после 10Јуни.
Сите професори без збунети кога дојдовме понеделникот кога беше 20мин час во школо.Едни кажуваа едно за штрајкот,други друго.Како прво не се ни организирале како треба,а камоли да го спроведат штрајкот во целост.И сега што?Саботите се решение?Нека си доаѓаат тие во саботите ние не сме ништо криви(иако секад го јадеме заради нечива кривица).:smir:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.828
Поени од реакции
50.066
Не се фурајте најинтересни саботи се “обработувачките’’.Часовите ке ви бидат по 20 минути ке седите на кафе и ке се оговарате :) Башка пошто професите се “крви’’ за штрајкот ке ви набацат оценки плус ако сте упорни.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Сигурно е дека до крај на полугодие нема да се одработуваат часовите!

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
да бе и пак се учениците за се криви
коа неможеш по магарето удри по самарот
до кога вака бе?
:nenene:

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Ни кажаа дека има соопштение дека нема да се обработуваат деновите, така да сите други коментари се излишни.
Нема да се обработуваат деновите

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Браво бе, ситете се на нас...
Енивеј, ние бевме на екскурзија така да тука неможат да ни скратат (среќа!)... А зашто некои биле на екскурзии, некои не, неможат на едни да им кратат на други не, значи тоа се отфрла...
Немаат право да ни скратат од распуст, а и незнам кој ќе им оди... Ама како и секогаш, многу им е гајле за нашето право нели :) па ништо чудно и тоа да се случи... Ама мислам дека не е толку дека нема кога па мора да ни кратат...
Школската година неможат да ја продолжат (бар не за 4та) затоа што треба матура да полагаме и да се упишуваме... Сигурно нема да преместат се' само поради штрајкот...
Значи, останува да учиме саботи... И бебуш, не шири дезинформации, класната не рече дека нема да учиме туку дека уште не се знае.... Никој уште ништо не знае (или се прават исто ко што не знаеја за штрајкот зашто знаат дека ќе се буниме)...
Што и да биде, ќе биде лошо за нас...

Едит: Сега прочитав што пиша Маца :) Постов пропаѓа у вода :)

Член од
4 мај 2008
Мислења
255
Поени од реакции
11
Нема потреба од одработување на деновите во кои членовите на СОНК беа во Генерален штрајк. Тоа стои во договорот со МОН.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.599
Нас денес класниот ни кажа дека немат ништо да се одработвит, ниту во прво ниту во второ полугодие.И професориве не сакет да се одработет саботите,не учевме една недела,тие пак ке земет плата, а во сабота не им се ојт и нив...

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Класната ни рече нема да се одработува ништо а и да се одработува за се постои оправдание:smir:

GirliciouS

ιт αιn'т eαѕy вeιng gιrl...
Член од
19 ноември 2008
Мислења
72
Поени од реакции
1
Не се фурајте најинтересни саботи се “обработувачките’’.Часовите ке ви бидат по 20 минути ке седите на кафе и ке се оговарате :) Башка пошто професите се “крви’’ за штрајкот ке ви набацат оценки плус ако сте упорни.
хуху потполно се согласувам..ако веќе се обработуваат сигурно ќе поминат онака...иако од многу професорки слушнав дека НЕМА да се обработуваат :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom