Solid
Зона на самракот
- Член од
- 26 август 2007
- Мислења
- 7.177
- Поени од реакции
- 4.133
- Локација
- Охрид
- Веб-сајт
- kladilnica.forumup.com
Украина и Израел ја снабдуваат Грузија со оружје и воени информации.Би сакал АБЦ да каже кој им е интересот.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе како прво Грузија не е некоја сила така да немало отпор. А како второ не ми е јасно зошто се чуди Пентагон и другине кога не се само они суперсила и луѓето со оружје. Како прво русија го има и психичкиот ефект кои го имале и германците во втора светска војна. После победата во втора светска војна и комунизмот со сталин овој оној. Студена војна горбачов и компанија кастро нуклеарки и го имаат ефектот да те уплашат. Тоа грузицине се мочале од страв у рововине кога ги слушале ракетине што ги лансираа русите. Тие камиони што ги видов и ние во 2001 имавме такви не ми текнува сеа шифра и модел кој се ама знам дека имаат 25 ракети на нив, а постојат такви и со по 80 и нагоре. Некој да ти ги истури сите од еднаш па да видиме после дали ќе ти текне да им мрчиш пак да се враќаш да се бориш. А за кој и да ми кажа за Чеченија како издржала. Чеченија брачко не напаѓаше се бранеше беше целосно окупирана, а ти викаш Грузија да водела војна за Америка и Нато и има голема разлика. А тоа како се бранела Грузија е исто како што во ирак прават сега. Импровизирани експлозиви по некој стингер проектил и толку.
Чисто информативно, тие ракети се викаат Повеќе ракетен фрлач или во ЈНА Вишецевни бацач - Пламен и ги има во верзија 16, 32 цевки домен 8-12 км ( во зависност која верзија ) и тие инсталирани на камијон со 32 цевки плус дополнително автомацко полнење ( вкупно 64 ракети ) со домен на дејствување од 21км.АТие камиони што ги видов и ние во 2001 имавме такви не ми текнува сеа шифра и модел кој се ама знам дека имаат 25 ракети на нив, а постојат такви и со по 80 и нагоре.