Тоа ли беа обештаните слики.Ма много си бил страшен бре.Истински потомак на аце.Треперам от страв.
најверојатно, штом не дојде
сеедно, убаво ве ребрачевме цела година но морам на пауза некој месец а после се зафакам со покултурни и поголеми проекти, кој навистина ке направат разлика..ОД ПОВИСОКО :salut:... к
еф ми прави што за првпат после бучко нешто се случи во таа црква...ПАНИХИДА НЕМАШЕ, ВРАТИ ВИ ЗАТВОРИЈА 

автобуси не дојдоа, знамиња и факли ич ..тотален дебакл на бугарската политика...
Македонците ви одржаа лекција неколку години по ред
Koj луѓе кај поминаа?
Јас ништо незнам...шо се случи?
Имаше бајраци? Говори? Жештење?
Го преспав цел ден мајкуму, нит вести гледав, нит весник отворив....
Дајте ми информација ве молам :smir:
еве ти ја бугарската верзија
ПО ПОВОД 81 ГОДИНА ОД ХЕРОЈСКАТА СМРТ НА МАРА БУНЕВА,ДЕНЕС НА 13,ЈАНУАРИ 2009 ГОДИНА ВО ЦРКВАТА СВ,ДИМИТРИЈА СЕ ОДРЖА ПАНИХИДА НА КОЈА ПРИСУСТВУВАА ГОСТИ ОД ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА И СОСЕДНА БУГАРЈА.
10 души сенилни старци...ПРИСУСТВУВАА ГОСТИ ОД ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА И СОСЕДНА БУГАРЈ
НА ПАНИХИДАТА ДОЈДОЈА И ГОСТИ ОД ДИПЛОМАТСКИОТ КОР НА БУГАРСКАТА АМБАСАДА,КАКО И ГОСТИ НА ПОВЕЌЕ ОРГАНИЗАЦИИ ОД МАКЕДОНИЈА.ПРИГОДНА РЕЧ ОДРЖА И МАКЕДОНСКАТА ПАТРИОТСКА ОРГАНИЗАЦИЈА-ЈОРДАН ЧКАТРОВ,КАКО И ВНУКОТ НА ВИДА ПОПОВА -БОЕВА,ГДИН В.БОЕВ.
каДЕ во кола или надвор во дворот
НО НАЈИНТЕРЕСНО ОД ОВОЈ НАСТАН Е ШТО ПОМЕНОТ

З
А МАРА БУНЕВА ГО ОПСТРУИРАА СВЕШТЕНИЦИТЕ НА М.П.Ц,КОИ НЕ САКАА ДА ОДРЖАТ ПОМЕН ПОРАДИ КОЛЕМИОТ БРОЈ НА НОВИНАРИ
,ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ОВОЈ НАСТАН ,
СО ЦЕЛ ДА НЕ СЕ ДАДЕ ЛОША СЛИКА ЗА САМИТЕ СВЕШТЕНИЦИ,ПА ЗАТОА ПОМЕНОТ ГО ОДРЖА СТАРЕШНИНАТА НА ЦРКВАТА СВ,ДИМИТРИЈА.
НА ПОМЕН ПЛОЧАТА
НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ ПРИЈДЕ ПОРАДИ УЗУРПАЦИЈАТА КЕЈОТ 

КОЈ Е ЗАГРАДЕН НА ТАА СТРАНА,
КАКО НЕ бре..освен 1,5м за камионите кејопт си е отворен и функионален...греота сте
НО Е ВЕТЕНО Е ОД СТРАНА НА СОВЕТОТ НА ГРАД СКОПЈЕ ,ДЕКА ЗА БРЗО ВРЕМЕ ЌЕ БИДЕПОСТАВЕНА ГОЛЕМА СПОМЕН ПЛОЧА,НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРКА МАРА БУНЕВА,А ПО ИНИЦИЈАТИВА НА ГРУПА ГРАЃАНИ И СО ПОДРШКА НА СОВЕТНИЧКАТА ГРУПА НА ВМРО-ДПМНЕ, СО НАЈ ГОЛЕМА ЗАСЛУГА НА Г-ДИН ВЛАТКО СПИРОВ СТАМАТОСКИ ,СОВЕТНИК НА ВМРО-ДПМНЕ
ветил Влатко, не советот...се си мислам влатко ке лета надвор наредниве избори..тој и неговите ветувања.
поздрав блгарчета..интересно беше да ве дупчи човек