Од што имате фобија?

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
од човечност...

Визуелниот дојам беше пресуден за да го напишам. Многу сум си интелегентен кога ќе се погледнам у огледало и одма после тоа седнувам и пишувам таков пост. И сакам сите да видат колку ја можам да бидам директен и остар.
А иначе немам фобија од човечност, ниту пак ми текнува некое паметно објаснување за тоа како би изгледала таа фобија од човечност. Што знам, може да се тргне накај: страв и гадење од лицемерието што всушност се крие зад човечноста од секојдневието... Но не, немав намера да размислувам. Намерата беше да личам cool и wise, со таквиот пост, зад кој (за жал) не стои никакво длабокоумство, напротив...
Успешно "шамарче", во секој случај:)

На темава...Имам фобија баш од таа "човечност". Од нејзиното лицемерие. А гадењето е толку поголемо, што, рака на срце, често ја гледам и во себе.

Имам фобија од болести, хипохондрик невиден сум. Исто и од расипани луѓе, поточно од лицемерни.

кога бев минијатура многу се плашев од возење во лифтови (пошто зградата кај што живеам е ниска па не го користев лифтот уопште)...фала богу ми пројде сега,открив дека всушност имам нерационален страв

Од многу тесни простори.. Не затворени, туку тесни простори.. Секогаш кога сум во таква просторија се осеќам придушено, стиснато... Не знам дали има врска со тоа дека кога бев мала, кога се криев по дома ќе се пикнев под креветот или масата.. ама па тогаш воопшто не ми беше страв...Во секој случај мразам така кога се чувствувам, зошто ме фаќа ептен паника.:(

Od tesno mnogu me fakja strav mi se cini ke se zadusam od drugo nema fobija

Од висина.
Ама од висока зграда над 10 спрата. Иначе од планини и такви работи не. Ко ќе погледам веднаш под(пр. од тераса) мене ме фаќа некоја вртоглавица, и фитиљ назад.

Од фрикови .. ме фаќа страв од нив која преминува во омраза ...:toe:

Од пајаци и ко сум сам дома у темно :vozbud:

Од височина, незнам зашто не дека ќе паднам ама уф едноставно страв ми е од се што е високо:toe:

Имам страв од болести и од тесен простор.Кога е некој болен од нешто,морам да најдам нешто и мене да ме боли за да одам на лекар да се прегледам да не имам нешто и јас!pusi: Тесно ауууууф не,мислам ќе се угушам.Имам фобија и од луди луѓе,незнам на што уште не се спремни и затоа ако видам некој налудничав бегам!pusi:

кога бев мал имав многу фобија од темнина, но сега сум поголем и фала му на господ немам страв од темнина........сега имам една единствена фобија а тоа е ПРЕГОЛЕМ страв да не ја загубам личноста која најповеќе ја сакам. :)

Порано имав стра од кокошки а сега немам.. и тие фобии немам...

Од лифт.Ми се чини ако влезам во лифт ќе умрам од срцев удар.Аууу...не можам,само шо ќе помислам на лифт,се ежам целата.:nesvest::nesvest::nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom