Од што имате фобија?

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
ова е фобија од кловнови?не сваќам зошто?ако можеш да ми објасниш поубаво баш ме интересира...иначе имам фобија од змии:vozbud:

По убаво нешо!?
Такви никакви, со лажна насмевна, дволична и лицемерна, насмеани се и коа им е затворена устата..одвратни створења -.-

Од друга страна па, Џокер поштуем, зашо е наменет да биде злобен, и тоа и е ..

коа ќе помислам на кловн ми текнуа на серијава

Имам преголем страв од оштри предмети блиску до моите очи. :icon_eek:

Страв од скорпии,мислам дека и фобија ми станува.

од змии и од кучиња скитници :ija: и како помал ми беше многу страв и од кловнови имав и кошмари(пусти страв што прави:pos2: ) ама сега фала богу не дотолку од кловновиве.

Imam fobija od sekavanja.Ic ne skam da se sekavam na ona sto pominalo.

од повраќање :pov: мразам кога ми е лошо :(

Од интелегентни и образовани жени.

Од висина имам фобија.На пр. кога сум на некој објект-тераса,покрив без ограда ме тера нешто да не одам до раовите бидејки мислам дека ке скокнам.

Темава е за во здравје дефинитивно.Фобијата е болест и е позната од многу одамна.Најпозната и најраспространета фобија е клаустрофобија - страв од затворен и тесен простор.За фобиите има посебна терапија која првенствено се состои од десензабилизација,т.е ако на пример некој се плаши панично од глувци,прво се започнува со разговор за глувци, па потоа се покажува слика,модел на глушец,се додека се дојде до вистинското нешто,односно го изложува пациентот на стравот постепено со цел да го искорени.Исто така постои и медикаментозна терапија, која оди напоредно со десензабилизацијата.

Бубашваби. Кога ќе ги видам се парализирам на место не можам да мрднам дур не се одалечи барем метар од мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom