Од кого би побарале пари?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
1.Koga kondukerot ke dojde ke se skrijam pod sediste, pa nema da mi pobara pari za karta.

2.Kondukterot mu e prijatel na tatko mi i me pusta da se vozam bes pari :)

3.Konduktorot e star i ne mu se gleda bas najdobro, a jas naogam " zaboravena " karta od vcerasniot vozen red, i mu ja pokazuvam.

PS. Ne se vozam vo avtobusi, lol :)

Се симнувам, и оставам работата за друг пат. Ама Форчн напомена дека МОРАМ да останам така да би побарала пари или од бившиот или од другарката.

Зошто од нив, сум ги знаела, сум трошела време (читај:скапоцено) и сум ги сакала, па се надевам и тие мене и би ми помогнале иако сме испокарани. Ваљда не се луѓево за 35 денари. :smir:

Tikvi4ka напиша:
na tipkata bi i rekla: aj bilo sto bilo posle ke se razdolzime i ke sredime ttoa sto sme imale...
Јас не би побарала од другарката, па уште и ова да и` го кажам што го напиша ти. Глупаво ќе се почувствувам што не сум ја побарала претходно, па кога сум се нашла во непријатна ситуација и` барам услуга. Нема шанси. Ако сакам да ги обновам контактите тоа ќе го направам без да дојде до ваква ситуација.
Значи, другарката отпаѓа од комбинација.
Кога јас би видела дека некоја бивша другарка се наоѓа во небрано, самата ќе и` понудам пари, нема да чекам да дојде таа.

Бивш дечко, шо знам... Ако не сакам очи да му видам, тешко дека ќе застанам и да го замолам да ми позајми пари. Само на еден можам да му се обратам, па ако не е тој, нема шанси да барам пари.

Ако морам на некој да му се обратам, тоа би бил непознатиот човек:helou:

Tikvi4ka напиша:
prvo ke krenam panika ako stvarno brzam...
bivsi nema sansi posebno ako letale partali..
pa valjda od covekot ili od drugarkata...
na tipkata bi i rekla: aj bilo sto bilo posle ke se razdolzime i ke sredime ttoa sto sme imale...
ionaka ne sum zlopamtilo

ili od toj cickoto... pa valjda toa i e najdobra opcija.. barem ne me znae...
pa so bide neka bide

E deka ne te znae ima vakvi luge ne te znael te znael ke ti udri edna i ke vidis baranje pari so diganje panika .. I ke ti re4e sea sakas da ti dadam pari :)

Геџо... Сакаш ќотек? Ајде види како е поставена темата!

ммм.. не попуштам лесно така да прво би се бунела и најверојатно би се симнала ама бидејќи мора да изберам некое од наведените тогаш второто
2. некој човек кој воопшто на прв поглед не изгледа дека би имал пари да ви даде
не сакам да се карам - барем не во автобус:toe:

вака сега,за паника ухуууу...за секунда ке поцрвенам.
Од другарката нема шанси,колку и да сме биле блиски сепак смртно сме се скарале,нема да ја погледнам,ќе ми биде срам.
Од дечко ми(бивш),ауууууу не....нема да заслужи ни здраво да му кажам а па уште да се црнчам за пари неееееееееееее...
епа не ми останува ништо друго,нели брзам,ќе му дадам поглед на типот,како мачорот од Shrek 2, и он ке мора да се смилува и да ми даде пари...ако не ми успее,ќе шитнам нешто од ташна што ке ми се најде при рака :toe:

Па мислам опција 3.Ќе побарам пари од некој кој ми бил близок колку и да сум се скарал со неа.
А за "пријателот" штом сум се скрал смртно значи многу ми згрешил и веќе не сакам да разменам ни збор со него.

Fortune напиша:
Гледав еден филм, но не е важна содржината туку идејата за темава.

Претпоставка сте во автобус/воз и тргнува, но кога доаѓа кондуктерот вие сакате да извадите пари од паричникот за да платите карта, но сфаќате дека сте го заборавиле дома. Се обидувате на кондуктерот да му објасните дека случајно сте го заборавиле, па дека ќе му дадете пари наредниот ден, но тој инсистира да се снајдете со пари или ви дава опција да застане автобусот/возот и вие да слезете кај што сте моментално. А вие брзате да стигнете таму кај што сте тргнале и не може да се одложи патувањето за утре.

Во автобусот/возот сте вие и:

1. некој/а другар/ка со кој/а сте смртно искарани и не сакате со очи да се видите

2. некој човек кој воопшто на прв поглед не изгледа дека би имал пари да ви даде

3. дечко/девојка со кој/а сте биле во врска, но партали летале кога сте раскинувале и не би сакале да почнете муабет

Значи, не доаѓа предвид застанување и слегување на местото, туку приморани сте да побарате на заем пари. На кого би му се обратиле? Најнепријатно од кого би ви било да побарате? Како би се обратиле?

Како би реагирале? Би кренале паника?

Lesna zadaca!
Ke se javam na mobilen vo destinacijata kade ke dopatuvam , na nekoj blizok koj ke mi dade pari:smir:

Добро, така нека е. А што ако немаш мобилен? Што ако никој во близина нема? Замислена ситуација де. Приморана си да побараш од некој од овие тројца.

so ex deckoto..ater na spomenite de:back:
so obvrska deka ke mu gi vratam

Fortune напиша:
Гледав еден филм, но не е важна содржината туку идејата за темава.

Претпоставка сте во автобус/воз и тргнува, но кога доаѓа кондуктерот вие сакате да извадите пари од паричникот за да платите карта, но сфаќате дека сте го заборавиле дома. Се обидувате на кондуктерот да му објасните дека случајно сте го заборавиле, па дека ќе му дадете пари наредниот ден, но тој инсистира да се снајдете со пари или ви дава опција да застане автобусот/возот и вие да слезете кај што сте моментално. А вие брзате да стигнете таму кај што сте тргнале и не може да се одложи патувањето за утре.

Во автобусот/возот сте вие и:

1. некој/а другар/ка со кој/а сте смртно искарани и не сакате со очи да се видите

3. дечко/девојка со кој/а сте биле во врска, но партали летале кога сте раскинувале и не би сакале да почнете муабет

Значи, не доаѓа предвид застанување и слегување на местото, туку приморани сте да побарате на заем пари. На кого би му се обратиле? Најнепријатно од кого би ви било да побарате? Како би се обратиле?

Како би реагирале? Би кренале паника?

1ta opcija... Naredniot den ke ja/go viknam kaj mene na rucek i ke napravime razgovor za toa zosto porano sme se ispokarale. Vo slucaj da ne prifati nikomu nisto.

На сегашниот дечко...хахаха,сите од дечковците,бивши или идни,не е важно!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom