Од кого би побарале пари?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Najlesen nacin da se otarasis od nekoj sto te nervira i se `pisuva` za prijatel e...da mu pozajmis pari!
U ramkite na ekipata(prvite priajteli) e normalno...i tuka nema srok na vrakjanje,nitu pak smees da si pobaras sam nazad..zatoa sme prijateli,ali na drugi...nitu davam nitu zimam!

Позајмувам и ми позајмуваат мали суми, тоа со најблиските другар(к)и. Кога ќе побарам, најчесто не ни ги враќам, ама затоа па кога некој од мене ќе позајми, не ги барам назад. Па нели за тоа се пријателите, да се помагаат. :) За мали суми се работи, да повторам.

Поголеми суми единствено од баба ми имам барано, ама тоа не важи како позајмување, пошто не ги бара(ше:() назад. :)

сум позајмувала ретко а ми позајмувале многу пати...ретко кога иам позајмувано и не ми беше страм бидејки позајмував од кај најдобрата другарка на која исто така и
имам позајмено...

секогаш кога ми треба гледам да биди од кај блиските и гледам што е можно побро да вратам се разбира кога најброзо ке имам пари во рака....

вп цело ова зборам за поголема сума на пари...иначе секојднево со другарките си даваме по 20-30 денари за кои не барам да ми ги вратат па ни вракам....:salut:

ПрИтИ_гРл напиша:
сум позајмувала ретко а ми позајмувале многу пати...ретко кога иам позајмувано и не ми беше страм бидејки позајмував од кај најдобрата другарка на која исто така и
имам позајмено...

секогаш кога ми треба гледам да биди од кај блиските и гледам што е можно побро да вратам се разбира кога најброзо ке имам пари во рака....

вп цело ова зборам за поголема сума на пари...иначе секојднево со другарките си даваме по 20-30 денари за кои не барам да ми ги вратат па ни вракам....:salut:
Исто и кај мене.Ама сепак,ако сум му позајмила на некој 2-3 пати пари,а свесен е за тоа дека треба да врати,нема да му позајмам.Ретко позајмувам,ама кога позајмувам,веднаш гледам да ги вратам.

PSYtisfaction напиша:
Позајмувам и ми позајмуваат мали суми, тоа со најблиските другар(к)и. Кога ќе побарам, најчесто не ни ги враќам, ама затоа па кога некој од мене ќе позајми, не ги барам назад. Па нели за тоа се пријателите, да се помагаат. :) За мали суми се работи, да повторам.

Поголеми суми единствено од баба ми имам барано, ама тоа не важи како позајмување, пошто не ги бара(ше:() назад. :)
people like that, go to heaven... don`t worry. U made her life happier, u know that right?:helou: :wub:

Еве сестра ми е голем лихвар! И побарав 20 евра,ми даде 50,и сега сака да и вратам 60!!
:P

bi pozajmil zavisi za kolku pari se raboti ali ako neam togas nisto od pozajmuvanjeto.

pozajmuvam pari ama imam i loso iskustvo koa ne mi vrakale.Ama sepak na drugari im pozajmuvam

Da sum pozajmuvala i mi pozajmuvale pari koga navistina mi bile potrebni.Inaku nezgodno e malku koga ke treba da kazes...A be znaes mi trebaat pari ,a , nemam...ako mozes da mi dades nekoj dinar -ke mi zavrsis golema usluga.Zafrknato i tesko ama koga imame finansiski krizi toa e resenie.Sekako toa se pari zemeni na zaem i mnogu jasno deka treba da se vratat.Dosega barem dosega ne sum ostanuvala po mnogu vreme duzna i prvite pari so ke dojdat u race pravo go vrakam dolgot.A za toa kako ke reagiram ako nekoj mi go nema vrateno zaemot nemam poima seuste ne mi se slucilo.Najmalku bi mi bilo sram da pobaram pari od majka mi, tatko mi i od nekoi dobri drugari,a od sekogo ne -nema sansi.

Sum bila vo situacija koga mi trebaat pari itno a nemam.Najcesto pozajmuvav od drugarkite megutoa samo sitna para.Sum pozajmuvala i od barcetka mi i od sestra mi.Sekogas gi vrakam parite koi gi pozajmuvam (osven onie od sestra mi)
Isto taka i sum pozajmuvala na drugarki,rodnini i sekogas mi gi vrakale.

позајмици нити барам нити давам, поготово не на пријатели, за тоа има посебни финансиски институции каде даваат кредити, освен ако не е нешто озбилно или нешто ситно:toe:

ne ne m e sram ke pozajmam od prijateli i potoa ke gi vratam

Ne pozajmuvam a ne ni baraat od mene.Mi se ima sluceno i loso e custvoto.
Se custvuvas zasrameno

ako mi trebaat nesto itno vo nekoja ters situacija so vikam. a pozajmnuvam koga ke mi pobaraat ako imam :)

imam i davano pari na zaem a imam i zemano...
mnogu e poneprijatno cuvstvoto da se pobara na zaem pari ali sepak mi se ima sluceno vo situacii koga mi trebale da imam pozajmuvano, no sepak ne se rabotela za nekoja suma golema pa da znam deka nema da mozam da gi vratam... imam pozajmuvano od moja najdobra drugarka i sum gi vracala za kratok period za nekolku dena...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom