Од кого би побарале пари?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Сум позајмувал од луге само што ги знам или ми се блиски т.е. некои другари (поблиски) или од моите, Мајка ми, Татко ми или брат ми.
од луге кои што ме знаат и знаат дека ке им ги вратам а иначе кога стварно имам потреба од пари прашувам не се срамам, додуша нема за што да се срамам не е тоа криминал,
а истото е и кога позајмувам на некого...

btw многу мрзам за такви работи кога некој те гледа у очи и те лаже, те праи будала у здрав памет

Pa u princip ni baram ni davam!!:pos2:

Ama sepak goleminata vo covekot e i da pomaga pa zatoa bi pozajmila odredena suma na pari no samo na nekoj blizok i vo koj sto veruvam deka bi mi gi vratil>Ke me ispostuva i cesno ke mii gi vrati!!

Pa dosega ednas ili dvapati mi pozajmile pari i sum gi vratil vo rok od edna nedela najdocna. No mnogu pati se slucuvalo nekoj da mi pobara na zaem. I pretezno koga imam sekogas davam no mnogu retko nekoj mi gi vraka i toa mnogu me nervira, no ne sum takov da odbijam nekoj za pari koga imam. Ima mnogu i sto se pravat na toso, kao demek zaboravile, a koga ke im gi pobaras ne vikaat ne, tuku nesto kako abe ke ti dadam poposle sega nemam vo mene, a toa poposle nikad nema da dojde.

duzhen sum ko grchka pred da vleze u EU

Во бизнис има едно правило, не позајмувај и не давај на заем. Никогаш не сум позајмувал пари, за на заем сум давал...

mi pozajmuvale i sum pozajmuvala...edinstven problem bi nastanal ako zaboravam da vratam...inace ne bi dozvolila da ostanam duzna na nekoj,pa posle da vika...'ja taa ne mi gi vrna parte' :) cesnosta e doblest so skoro sekoj covek ja ima...vo odredeni kolicini...

Во принцип не позајмувам - „ако сакаш да изгубиш пријател - позајми му пари”

Абе имам многу пати позајмувано,али имам лоша навика нигогаш не ги враќам.Така да ако некој сака нека ми позајме :nesum:

imam pozajmuvano a i mi pozajmuvale.Koga mi trebaat itno pari baram od drugarka mi isto taka i taa od mene.

Несакам да позајмувам и да ми позајмуваат ама кога се нема ќе побарам и ќе дадам а со враќањето е дрруга приказна најќесто заборавам:toe:

ретко ми се дешават да побарам на заем пари, срам ми е, а пак другарките секогаш ми барет и јас не можам да не им дам
bk.gif

ми се има случувано да ми позајмат и да им позајмам пари, во некои случаи кога треба итно да платат за нешто. А за враќањето, некако тешко ми стои кога не ќе им вратам да тие што см им позајмил. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom