Од кого би побарале пари?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Абе сега... ќе го замолам да почека па луѓе сме.. :)
А пцуењево на шоферот, вака од инает за да ми помине лутината :):)

Ќе му речам на кондуктерот да почека до мојата станица,дека таму ќе му платам,и од никој од овие нема да побарам пари!!!
Многу мразам кога ќе треба пари да побарам од некој,ретко ми се случува тоа!!!

BusHav напиша:
Ќе му речам на кондуктерот да почека до мојата станица,дека таму ќе му платам,и од никој од овие нема да побарам пари!!!
Многу мразам кога ќе треба пари да побарам од некој,ретко ми се случува тоа!!!
И мене. Никогаш не барам пари.

pa ako vekje mora bi pobarala od drugarkata...so nikoj ne sum smrtno skarana :)

Ќе се симнам од автобусот, ќе извадам пари од банка, ќе си купам билет и ќе си се качам во наредниот. И така и така без кредитна не излегувам од дома.

За пцуењето од шоферот и така и така не ми е гајле : он си збори, он си слуша. За другите па ич : и така и така не ми се битни.

па ваљда не се само тие 3 души у цел автобус. аА? ќе најдам од некој шо изглеа како да би имал пари или па ако тој кондуктерот е толку безобразен ќе го ркнам и ќе си искочам :Р

1. некој/а другар/ка со кој/а сте смртно искарани и не сакате со очи да се видите

оваа варијанта најмногу ми фати око. Другарче си е другарче

и јас сум се нашол во слична ситуација ама во такси. Фино лепо го извадив мобилниот и му го дадов на таксистот како гаранција дека ќе му дадам пари. За среќа најдов 50 денари у затуцан џеб. А во конкретниот случај ако немам друг избор прво заокружувам 2

1. некој/а другар/ка со кој/а сте смртно искарани и не сакате со очи да се видите
Valda prvava........ama ne posti takov coek so koj sum skaran smrtno :):):)

Soferot definitivno baska kaj plakam za gradski sobrakaj ;) vie ulaj ste

Не патувам со јавен превоз, така да на таква тема не ни размислувам. Ставам бензин и возам, а пари за бензин не заборавам.

И јас не патувам со јавен превоз, но ете ако би, дефинитивно втората опција. Животот ме научил и сеуште ме учи дека многу побрзо ќе ти заврши работа некој непознат отколку познат ... башка во примеров раскарани другарка и дечко? Ма нема шанси да се обратам на нив.

ма ич не ми е гајле на кој ми дојде на тој ќе побарам пари не ми е гајле дали сум искаран или не кога ми треба нешто мора да се побара па ќе му ги вратам маните

Па ова бидејки сепак некогаш сме биле другарки и валјда нема се испонаша
а второ како избор би било 3то бид. и он некад ми бил дечко и валјда сум му значела:pipi:

од никој, сите од мене бараат пари.... ја ко банка сум упм

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom