Од кога почнавте со гејминг?

• Креатор на темата Креатор на темата nE0n1nja
  • Време на започнување Време на започнување
Па нинтендо и флипери од 4-5 год а на ком од 6 год.

5 godini bev koa fativ da igram super mario i tetris

Да ви ја вратам во активност оваа малце подзаборавена тема :)

1987 ... Commodore 64 :)

Хехе кул тема. Па почнав 1995та, сеуште го имам ПЦто. Gateway2000 и Тринитрон Gateway монитор. Закон беше на времето :)

Почнав на 4 години со Нинтендо, па тетрис, ПС и сега ПЦ.

1992 година на PC Ultra :) 286 ка од Скопје си ја купив тогаш од Ултра Компјутери.

Првите игри, мислам беа Тест Драјв, Принц оф Персиа и Горилаз

на компјутер од 1998 а нинтендо неколку години пред тоа. Првите игри на компјутер ми беа Test Drive и Hexen...

Се зависи кој кога бил роден. Ја на пример од кога знам за забава знам за гејминг. Некако пред комадорето незнам дали беше атарито , и дали беше претходно тетрисот и слични верзии на него како Апполо 13 на пример,ама тоа беше кога Македонија не одеше уште во забавиште.
Но еве кога ја освеживте темава, да и ставам малку зачин.
Кога мислите да почнете да размислувате да определете датум за почеток од разделбата со гејмингот? :toe::kesa::tapp::uvo:

Се зависи кој кога бил роден. Ја на пример од кога знам за забава знам за гејминг. Некако пред комадорето незнам дали беше атарито , и дали беше претходно тетрисот и слични верзии на него како Апполо 13 на пример,ама тоа беше кога Македонија не одеше уште во забавиште.
Но еве кога ја освеживте темава, да и ставам малку зачин.
Кога мислите да почнете да размислувате да определете датум за почеток од разделбата со гејмингот? :toe::kesa::tapp::uvo:
Toa prasanje brat dosta se upotrebuva ama kako so trgnalo izgleda so decata i nie ke si igrame igri :).Znam licno luge koj se nad 45 god i den denes si igrat strategi na kom :) i ne mu se smejam oti kuznaj mene so ke me najdi :kesa:

`96та.
Играв една игрица со велосипед... Ah, добрите стари времиња. :)

На четири годинки, т.е. во 94та. Прва игра... Duke Nukem. Па после Каменко. )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom