Oд кaде потекнува Thrash Metal-ot ..?

• Креатор на темата Креатор на темата PowermaD
  • Време на започнување Време на започнување
Другар првобитниот треш ти е мешавина од new wave of british heavy metal и hardcore punk,значи od Англија и Америка,али сепак првиот дефиниран треш ти е од BAY AREA-San Francisco,другиве сцени низ светот се покасно избацени-европски Teutonic Thrash,Бразилски итн...

Иначе да thrash-от дефинитивно потекнува од панкот:)

па знам не три бенди колку сакаш ке ти кажам ... и прашувај ме за што сакаш во врска со металот и ке ти се одговарам...само за блек метал не прашувај.......
1.ratos de porao
2.annihilator
3.destruction
4.kreator
5.sodom
6.tankard
7.bathory
8.the haunted
9.anthrax
10.dark angel

и од македонија санаториум ....сакаш уште бендови да ти кажувам ..од тие што ги слушам..
анихилатор богами и не се некој си треш! Содом креатор танкрад дистракшн - се читам самиот себеси од постот над тој кај шо ти барам листа! Ти реков некој шо не се горе стаени! Антракс ај да не барам назад мада мислам дека се спомнати! Батори не се треш! Браво за дарк ејнџел! :vozbud: а доле ете некој спомна за ратос или као и да беа зашо ги неам слушнато. И Д хантед неможам ги коментирам... значи тоа се 2 бенда шо не ги знам...
А за санаториум и баба ми ги знае више! Ај и холокауст спомни! Мада најбоље треш кај нас мислам дека се ЛАОД! Мене ептен ми праат мерак! Може ли од негде демо или било шо да се набави??? Сакам дома да си ги слушам :)

ПС: ТРИ БЕНДИ???? ОД КАЈ СИ БЕ ТИ БЕ???

анихилатор богами и не се некој си треш! Содом креатор танкрад дистракшн - се читам самиот себеси од постот над тој кај шо ти барам листа! Ти реков некој шо не се горе стаени! Антракс ај да не барам назад мада мислам дека се спомнати! Батори не се треш! Браво за дарк ејнџел! :vozbud: а доле ете некој спомна за ратос или као и да беа зашо ги неам слушнато. И Д хантед неможам ги коментирам... значи тоа се 2 бенда шо не ги знам...
А за санаториум и баба ми ги знае више! Ај и холокауст спомни! Мада најбоље треш кај нас мислам дека се ЛАОД! Мене ептен ми праат мерак! Може ли од негде демо или било шо да се набави??? Сакам дома да си ги слушам :)

ПС: ТРИ БЕНДИ???? ОД КАЈ СИ БЕ ТИ БЕ???

А myspace имаат ли да ги слушнеме?

Треш металот потекнува од ѓубрето. Е сеа овие металците паметни, додале една буква за да не е ептем апла. Инаку трешерите во срце се џубреџии:vozbud:.

добро бе влези у википедија и гледај кој се првите 10 и после дојди и зборувај глупости.... bthw не беше за тебе таа информација........зош мислиш дека мене ке ме боли..........бидејќи ти не верувааш...хахаха оди бе гледај цртани...:drk:
Ти брат ја пишуваш информацијата за да ја видат сите а не за да ја види само еден член па затоа би ти советувал најдобро ако мислиш да се брукаш идучи пат нека биди тоа на пп кај некој член па можеби нема јавно да те исмее.......Ајде јас отидов да глеам цртани

На второто видео на пиволенд младичот со елекот со креатор прешивач на грбот е томислеер од форумов :) Другите ги нема на форум :) Иначе мислам дека коа ја прегледуев темата за гитари, LouWeed ко шо приметив е ќелавиот гитарист на ЛАОД или се лажам? Ако може да ми одговори некој (или баш он :)) :smir:

На второто видео на пиволенд младичот со елекот со креатор прешивач на грбот е томислеер од форумов :) Другите ги нема на форум :) Иначе мислам дека коа ја прегледуев темата за гитари, LouWeed ко шо приметив е ќелавиот гитарист на ЛАОД или се лажам? Ако може да ми одговори некој (или баш он :)) :smir:
Тој е. :wink:

LAOD kicks some fuckin ass!!!Тромбе иди лечи се и слушај Hammerfall-gay...хахахаха

LAOD kicks some fuckin ass!!!Тромбе иди лечи се и слушај Hammerfall-gay...хахахаха
Ташак иди бе слушај КИССС и не се мешај тука у тема х) лол :) (до администраторите, не го вреѓам со тоа ТАШАК него така му е ник нејм у парк)

Туууу сигурно лу ќе биде повеќеќ до аздоволенкога ќе видиш те се пишало на темава, бар се надевам.

Па и треба да е ЛУ задоволен :) ЛАОД се кросовер треш ама се факинг мрсни :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom